Onze kitten is nu ruim een week bij ons, hoe is het met hem?

Onze kitten Patrick is nu ruim een week bij ons, hoe bevalt dat? Hoe is het met hem en wennen we al aan onze nieuwe gezinssituatie? Hoe gaat het met Patrick en wat vinden Lana en Patrick van elkaar? Dit en meer deel ik vandaag in dit artikel. Het leek me leuk om hier af en toe een update over te delen.

Voor ons is het hebben van een kat als huisdier iets nieuws. Vroeger (toen ik 5 jaar was) hadden we even een kat maar daar bleek mijn broer toen ernstig allergisch voor te zijn waardoor we helaas afscheid moesten nemen van het katje. Ik heb me daarom erin verdiept door veel over de verzorging van katten te lezen via websites, folders en een boek. We hadden alle benodigdheden in huis toen we Patrick gingen ophalen. Ik telde de dagen tot het zover was, ik had er echt zin in, zo’n diertje in huis om voor te zorgen. Zeker nu Yannick doordeweeks weg is, geeft het mij wat meer gezelligheid in de avond.

De eerste dagen waren voor ons beiden erg spannend. Lana moest wennen aan de nieuwe situatie en de verdeling van de aandacht, ik moest wennen aan hoe ik met hem om zou gaan en Patrick moest natuurlijk ook erg wennen. Van een nestje met 3 kittens en een mama, was hij zomaar ineens alleen bij ons. Ik zorg er daarom voor dat ik veel voor hem thuis ben en als ik dit niet kan zijn dan passen mijn ouders op hem.
De eerste dag was ik hem ineens al kwijt, ik was best ongerust en zocht mijn hele huis rond. Hij bleek zich verstopt te hebben in een mand vol magazines. Nu we een week verder zijn, weet ik inmiddels waar hij zich graag verstopt, waar hij het liefste slaapt en wat zijn gewoontes zijn. Ik laat hem met rust wanneer hij zijn eigen ruimte zoekt en knuffel en speel met hem als ik merk dat hij daaraan toe is. Zo is hij in de avond heel erg druk (ren je rot haha) en in de ochtend wat knuffeliger. Zoals je ook bij je eigen baby moet leren hoe je hem/haar vasthoudt en verzorgt,leerde ik dit ook bij onze kitten. Ik kreeg wat fijne tips in de comments via Youtube waar ik veel aan had, zo kan ik ook aan Lana een beter voorbeeld meegeven. En zo zijn er allerlei dingen die we de eerste dagen ontdekt hebben. Ik leer iedere dag weer bij hoe ik Patrick het beste kan benaderen.  Ik ontwikkel mezelf langzaam in een kattenmama (haha) en in het weekend is Yannick er om me te helpen en mee te vaderen over Patrick :P.

Patrick doet het heel goed, kan in de nacht goed alleen zijn op de benedenverdieping en heeft nog niets kapot gemaakt in huis. Hij kwam al zindelijk bij ons thuis en weet de kattenbak goed te vinden. We hebben twee krabpalen voor hem staan en zodra ik merk dat hij aan de meubels wil krabben, zet ik hem bij zijn krabpaal neer om hem te leren dat dit de plek is om dat te doen. Lana gaat er ook goed mee om. Ik leer Lana om zachtjes te doen met Patrick, hem niet op te tillen en alleen lief te aaien. Soms wil ze hem nog wel eens optillen wanneer hij bijvoorbeeld aan het eten is, maar dan leg ik haar uit dat ze hem dan met rust moet laten. In het begin was Patrick nog wat bangig voor Lana, inmiddels niet meer en daagt hij haar ook al uit met wat speeltjes. Ook Lana vind het leuk om haar speelgoed met Patrick ‘te delen’. Erg leuk om te zien! Ik denk dat deze twee wel vriendjes gaan worden.

Ik ben benieuwd naar jullie eerste ervaringen met een nieuw huisdier. Wenden jullie gezinsleden hier goed aan? Wat vonden jullie lastig? Ook tips zijn helemaal welkom, ik ben hier vrij nieuw hiermee en wie weet kunnen jullie mij helpen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Mamablogger
  28 juni 2015

  Leuk om te lezen dat je je zo voorbereid hebt! Wij hebben dat echter niet gedaan bij onze katten en keken gewoon naar de kat zelf en zijn karakter. De eerste dagen zaten ze onder bank en wij lieten dat gewoon zo, ze komen vanzelf wel als ze eraan toe zijn (of honger hebben haha) Verder waren de katten er eerder dan M, maar zelfs dat vonden ze niet heel spannend al waren ze wel niewsgierig haha. Ook lieten we ze we wel goed nakijken bij de dierenarts toen we ze kregen. En ze zijn allemaal “geholpen” en gechipt. Verder moet je het denk ik ook gewoon een beetje laten, dan gaat het vanzelf goed!
  Mamablogger onlangs geplaatst…Lang leve de kinderbijslag!My Profile

 • Marion
  28 juni 2015

  Leuk om te lezen, Kelly. Oh, ik zou zo graag een kat willen, maar manlief hier…. Gisterochtend toen hij nog sliep heb ik stiekem de buurkat binnen gelaten. Was heel gezellig, maar Peter nieste zich het apezuur gisteren. Stiekem had ik gehoopt dat er niets zou gebeuren. Dat hij over zijn allergie heen gegroeid zou zijn. Helaas pindakaas. Dus ik moet meegenieten met jullie kattenverhalen. Leuke tip: ”Het verborgen leven van de kat.” Gisteren heb ik die op uitzending gemist gekeken en echt superleuk om te zien!
  Marion onlangs geplaatst…A room without a roof?My Profile

 • Vanessa
  28 juni 2015

  Fijn dat alles zo goed gaat met Patrick! Lijkt me inderdaad gezellig als je ‘s avonds alleen bent. Wij hebben ook even nagedacht over een katje maar in ons appartement is dat toch niet zo handig. Misschien later!
  Vanessa onlangs geplaatst…5 dingen die alleen vrouwen met een bleke huid begrijpenMy Profile

 • Joyce
  28 juni 2015

  Onze poes heb ik geboren zien worden. Haar moeder was onze poes. En is helaas doodgereden toen de kittens (5 stuks) 12 dagen oud waren. Dus ik heb ze ook nog eens met de hand grootgebracht met flesvoeding.

  Ik heb me er nooit zo over ingelezen. Maar goed dat jij het wel doet! En fijn dat je wat hebt aan de tips die je gegeven worden.
  Joyce onlangs geplaatst…Dreumes avonturen – kattenbrokken en hoekjesdrangMy Profile

 • Saskia
  28 juni 2015

  Kan mij voorstellen dat het voor jou ook meer gezelligheid geeft. Leuk om zo mee te lezen hoe het met Patrick gaat.
  Saskia onlangs geplaatst…VerwendicaptMy Profile

 • Bente
  28 juni 2015

  Super fijn dat jullie allemaal al goed aan elkaar wennen! Lijkt me een hele leuke aanwinst in jullie gezinnetje! 🙂
  Bente onlangs geplaatst…Over bloemetjes en bijtjesMy Profile

 • Dina
  28 juni 2015

  Wat is het toch een lieverdje! Fijn dat jullie zo goed aan elkaar wennen, dat is natuurlijk heel erg belangrijk.
  Dina onlangs geplaatst…Leven zonder TV: Dit mis ikMy Profile

 • Judith
  28 juni 2015

  Wat een schatje!
  Dat met de krabpaal heeft bij ons heel goed geholpen! Wat je nog zou kunnen doen is hem belonen als hij uit zichzelf aan de krabpaal krabt 🙂

 • Ilse
  28 juni 2015

  Wat leuk om te lezen, fijn dat het zo goed gaat

 • Marieke
  28 juni 2015

  Ahh onze kitten is nu 12 weken oud en die groeit als kool, ik kan echt al niet meer zonder hem, zoveel gezellig geeft hij in huis.

 • Kelly Caresse
  28 juni 2015

  Ah wauw wat mooi dat je ze met de hand hebt grootgebracht!

 • Kelly Caresse
  28 juni 2015

  Wat jammer inderdaad Marion! Ik ben benieuwd naar die serie, ik ga het terugzoeken, dankje voor de tip

 • Joy
  28 juni 2015

  Wat een dropje is het ook hé! En wat leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven. Ik vond het met onze puppy ook erg wennen, het zindelijk maken het opvoeden een hele dagtaak vond ik het.
  Joy onlangs geplaatst…Mijn Huisje Boompje Beestje #11My Profile

 • Barbara
  28 juni 2015

  Voor mij is het te lang geleden om me nog echt de tips van het moment te herinneren toen er kleine katten over de vloer waren. Enige wat ik je adviseer is je mannetje tijdig te laten helpen voor hij gaat sproeien! Anders kan je je lol op in huis haha
  Barbara onlangs geplaatst…Mijn kleuter is een wijsneusjeMy Profile

 • Anita | mindjoy
  28 juni 2015

  Hier geen katten maar een hondenmama. Alle begin is wennen maar snel kan je niet meer zonder en is hij echt onderdeel van het gezin! Onze Louie is nu bijna 20 weken en hij doet het super goed. Fijn dat het goed gaat met Lana en Patrick.
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Joy in my mind #11My Profile

 • Vera
  28 juni 2015

  Wat leuk om te lezen, fijn dat het goe gaat. Ik probeer mijn man over te halen om een huisdier te nemen, lijkt me zo gezellig en fijn in huis. Leuk om voor zo’n diertje te zorgen en er maatjes mee te worden

 • Stephanie
  28 juni 2015

  Wij hebben 5 katten in huis waarvan 2 kittens, ik ben er helemaal dol op, echt zo’n crazy catlady, ik hoef ook geen kinderen, ik vind deze katten al zo leuk

 • Geertje - Stay At Home Mama
  28 juni 2015

  Oh wat zal je ff geschrokken zijn toen je hem kwijt was! Kan me voorstellen dat het wel gezellig is als je ‘s avonds alleen thuis bent!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Chewy Chocolate Chunck Cookies!My Profile

 • Elisabeth
  28 juni 2015

  Zo schattig… wij hebben vorig jaar tijdens onze vakantie in Griekenland een kitten geadopteerd. Het zwierf op straat rond, in de buurt van ons appartement, met een ontstoken oogje, zo zielig. We hebben het daar naar de dierenarts gebracht, het was pas 6 weken oud zei hij. Hij heeft gezorgd dat we het konden adopteren en mee konden nemen naar Nederland, en met haar oogje is het gelukkig helemaal goed gekomen. Ze doet het geweldig hiero, zo goed zelfs dat ze nu een nestje heeft… Met andere woorden, wij hebben niet goed opgelet, oeps. Maar ook zoooooo schattig! 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Zullen we even relaxed doen over borstvoeding?My Profile

 • Malou
  28 juni 2015

  We hadden Guusje al toen Nomi werd geboren en eerst keken ze niet naar elkaar om, maar ze beginnen nu echt vriendjes te worden 🙂
  Malou onlangs geplaatst…TAG: LIEVER NIETMy Profile

 • Salina
  28 juni 2015

  Zo lief om te zien! En ook lief dat Lana het speelgoed graag deelt haha ahh. Patrick wordt echt opgenomen als gezinslid, zo lief!
  Salina onlangs geplaatst…Televisiekijkers: I Need You!My Profile

 • Fiona
  28 juni 2015

  Bij m’n ouders hebben we altijd katten gehad en toen ik ging samenwonen wilde ik ook dolgraag zelf 1! Mijn vriend vond dit gelukkig goed. Veel mensen zeiden dat 2 katten ook een idee zou zijn, helemaal als je op vakantie gaat hebben ze elkaar. Daar hebben we uiteindelijk voor gekozen. Ze zijn nu dik een jaar en het is zo fijn om wat gezelligheid in huis te hebben. Mijn vriend werkt veel, ‘s winters ook vaak in de avond. Dan is het zo fijn om ze lekker op schoot te hebben en met ze te knuffelen!
  Fijn om te lezen dat het goed gaat met Lana & Patrick!

 • Kim
  28 juni 2015

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat. Wat een lieverdje is het! 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Mijn week #11: bloed kwijt, veel eten en Pluk de Markt!My Profile

 • Sylvie
  28 juni 2015

  Leuk om te lezen! Mijn man heeft het helaas niet zo op huisdieren, maar als het aan mij ligt… Mijn ouders hebben een grote Berner Sennen, daar ga ik dan maar af en toe mee knuffelen. Ivar kan ook heel goed met de hond overweg, al vonden we het wel even ontzettend spannend de eerste keren, zo’n grote hond en zo’n klein kindje!
  Sylvie onlangs geplaatst…Kleding voor je kindje – Hoe hou je het betaalbaar?My Profile

 • Nesrin
  28 juni 2015

  Fijn dat Patje zindelijk binnen is gekomen. Ik heb een kat, meegenomen uit het ouderlijk huis en sinds twee maanden twee goud vissen (wich I hate) en dit in combinatie met een gezin met 2 kinderen vind ik het wel genoeg 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Welkom baby R!My Profile

 • Nadia
  28 juni 2015

  Leuk hoor!

 • Annagreet
  28 juni 2015

  Wat leuk dag het goed gaat met Patrick!! En fijn dat het ook goed gaat met Lana.

  Wy hebben zelf drie kittens met de hand grootgebracht! Super leuk, maar wel veel werk. Wat zijn zo ook schattig als ze zo klein zijn.

  Vooral dat krabpaal verhaal is herkenbaar! Haha
  Annagreet onlangs geplaatst…Kittens!My Profile

 • Madelon
  28 juni 2015

  Wat een snoepje Kelly!
  Onze kat is al een stukje ouder. Wij leren Z consequent hoe hij lief met Fahad om kan gaan. Een van de eerste woorden die hij leerde zeggen was ‘Faha(d)’. Ik denk dat dat genoeg zegt over de band die hij heeft met ons poezenkind 😉
  Madelon onlangs geplaatst…Udon Noodles in Gember en Pandan Kokossaus met Garnalen en Shii-takesMy Profile

 • Barbara
  28 juni 2015

  Wat heerlijk he, een kat?! Heel fijn om te lezen dat Lana het ook goed kan vinden met meneer Patrick. Anders zou ze nooit speelgoed delen. Die ‘ren je rot’ momenten waar jij het over heb, vind Caitlyn, mijn dochter, het àllerleukst. Slappelach krijgt ze ervan. Zo leuk! Veel plezier samen.
  Barbara onlangs geplaatst…Zelfmaken: Gezonde ijsjesMy Profile

 • Chahrazad
  28 juni 2015

  Awh, wat een schatje zeg. Mijn kat is nu twee jaar oud en die heeft echt helemaal niets met kinderen. Zodra mijn nichtjes en neefjes komen, weet hij niet hoe snel hij moet verdwijnen.
  Chahrazad onlangs geplaatst…New in: Sunglasses from Polette EyewearMy Profile

 • Mirjam
  28 juni 2015

  Leuk om te lezen, ik vind de foto’s die voorbijkomen op Instagram ook echt om te zwijmelen van Patrick! 🙂
  Nog een kleine tip (misschien heb je hem al eerder gehad hoor). Katten houden echt niet van water en als je een kleine plantenspray hebt kun je hiermee sprayen op de kat op het moment dat hij iets fouts doet, zoals krabben aan bijvoorbeeld de meubels. Dat heb ik in het begin gedaan en dat werkte bij mij perfect, nooit meer aan de meubels gekrabt en we zijn inmiddels 8 jaar verder 😉

 • My Creative Life - Marìs
  28 juni 2015

  Leuk om te lezen hoe het gaat!
  De enige tip die ik heb is om Patrick gelijk te corrigeren als hij iets doet wat niet mag, dat is heel belangrijk om dat vanaf kleins af aan gelijk te doen, want anders blijven ze het doen als ze ouder zijn. Maar zo te lezen doe je dat ook al (als ik al lees dat je hem bij de krabpaal zet als hij aan de meubels wil krabben, top!)
  Ik had vroeger een konijn, heeeeeel wat anders dan een kat, maar mn moeder was allergisch helaas. Mn konijn stond eerst buiten, maar werd ziek en moest toen naar binnen, maar overleed helaas toch al terwijl ze nog niet eens een jaar was. De mensen van wie ik het konijn gekregen had vonden dat zo zielig dat ik een nieuw (wat ouder) konijn kreeg, super lief <3 Zij heeft toen jaren bij ons binnen gestaan en ik was echt dol op haar!
  Mn tante had trouwens wel katten, en daar logeerde ik wel regelmatig, dus dat was altijd feest omdat ik ook dol ben op katten <3
  My Creative Life – Marìs onlangs geplaatst…Tips voor de zomervakantieMy Profile

 • beautifulday4makeup
  29 juni 2015

  Wat lijkt het toch een lief beestje. Het zal idd voor jullie allen wel wennen geweest zijn.
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Botox, nee in geen geval! Maar Novexpert heeft een mogelijke oplossing: Novexpert Booster Serum met HyaluronzuurMy Profile

 • Amelie
  29 juni 2015

  Wat lief! Fijn dat het zo goed gaat, ook met Lana. Onze katten waren vroeger echt mijn beste vrienden, ik heb er uren mee gespeeld!
  Amelie onlangs geplaatst…5 Picks: Favoriete Webshops (Beauty)My Profile

 • Kim
  1 juli 2015

  Ik heb al jaren katten, nooit ingelezen, altijd op instinct gedaan.
  Kim onlangs geplaatst…Mijn Gedacht! ~ Het Leed Dat Renoveren HeetMy Profile

 • melissa093
  4 juli 2015

  Super leuk! Je kunt katten ontzettend veel leren. Onze katers luisteren als hondjes. Ze komen als je ze roept, weten dat iets niet mag als je nee zegt, als ik vraag: wil je naar buiten? dan rennen ze al naar de deur. Wil jij wat drinken? Huppa, op het aanrecht bij de kraan. Iedereen die hier komt is verbaast maar het kan echt. Ze mogen niet in de slaapkamers en blijven ook netjes voor de drempel zitten. Super cute!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.