Mijn Schoonmaakroutine: De Badkamer en WC

Dia1

Het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik mijn schoonmaakroutine met jullie deelde. Een jaar geleden liet ik jullie mijn schoonmaakroutine van de woonkamer zien in 5 makkelijke stappen. Die video is heel erg goed bekeken en ik kreeg daarna nog veel vragen of ik dit vaker wilde opnemen maar dan van andere vertrekken in het huis. Vandaag is het dan zover, ik laat jullie mijn schoonmaakroutine van de badkamer (en wc) zien, maar dit keer probeer ik hier een nieuw product bij uit. Benieuwd hoe ik de badkamer sop (inclusief hardnekkige kalkaanslag)? Kijk dan zeker naar de video waarin ik mijn routine laat zien.


Klik hier als je de video niet kunt zien.


Het stukje van de schoonmaakspons van Piggy Clean is gesponsord. Ik heb voor jullie een speciale actiecode waarmee je dit product met 20% korting kan bestellen, dan wordt het aantrekkelijker om het zelf ook te proberen. Met de kortingscode ‘KELLY’ bestel je via deze link met korting, verzenden is altijd gratis. Ik vind het bij deze spons bij gebruik in de badkamer vooral erg handig dat ik er zo kalkaanslag mee weg krijg zonder een antikalk schoonmaakmiddel te moeten gebruiken, ik vind die geur daarvan altijd zo sterk en misselijkmakend, dat ik dat liever vermijd. Je kunt deze spons eigenlijk voor alle schoonmaak doeleinden gebruiken. Van de woonkamer en keuken tot aan de tuinmeubelen, het kinderspeelgoed tot aan de bbq. Heel veelzijdig dus.

In de video heb ik veel stukjes vooruit gespoeld om de video niet al te lang te maken. Normaal ben ik wat langer bezig met schoonmaken. Wekelijks poets ik de badkamer wat grondiger en de toiletten poets ik dagelijks met een schoonmaakdoekje. De wastafels houd ik ook 2-3x per week schoon met een sopje. Daar blijven al snel tandpasta resten plakken en dergelijke.  Zo blijft alles lekker fris en schoon.

Ik ben benieuwd wat jullie van de video vonden. Hoe reinigen jullie je badkamer en hoe vaak? Wat zijn jouw favoriete producten daarbij? En heb je nog een handige lifehack (of grootmoeders tip) voor het schoonmaken van de badkamer mij? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

55 reacties

 • Josan
  12 april 2016

  Goed bezig! Grinnik ik ben lui. Mijn schoonmaakster vertelt mij altijd wat ze nodig heeft en dat koop ik dan voor haar. Ik zweer altijd bij azijn voor kalkaanslag als ik zelf een keer wat doe.
  Josan onlangs geplaatst…10 dingen die meisjes maken met MagformersMy Profile

 • Wilma
  12 april 2016

  Super handig die sponsjes! Je kan ze gebruiken voor van alles! Heb ik nog nooit van gehoord 😉 Leuke video weer 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…Vrolijke Lente outfit van Yarah | Zara – HemaMy Profile

 • demallemolenmoeder
  12 april 2016

  Leuke video! Ik kende deze sponsjes nog niet. Zo te zien erg handig. Alleen mis ik wel iets van een schuimlaag..
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Review; Speelparadijs Cowboy & IndianenMy Profile

 • Dorien
  12 april 2016

  Ik hou van schoonmaken, niets fijner dan een fris huis. Super leuke video!
  Dorien onlangs geplaatst…WITTE PUMPS ORDINAIR? 9X MIJN FAVORIETE OUTFITSMy Profile

 • Nicole
  12 april 2016

  Oh ik ga echt niet met en sponsje alles schoonmaken hoor. Daarvoor vind ik dus dat spul wat je erop spuit echt handiger haha. Ramen open en de lucht is zo verdwenen.. Ik gebruik azijn om de kalk van de douchekop in op te lossen ?
  Nicole onlangs geplaatst…Favoriete buitenspeelgoed in het voorjaarMy Profile

 • Nicole
  12 april 2016

  Goed bezig! Ik ben echt een slechte huisvrouw!
  Nicole onlangs geplaatst…Zou jij jouw kindje moedermelk van een ander geven?My Profile

 • marie-louise
  12 april 2016

  Oeh lijkt mij handig die sponsjes! Ik doe kalkaanslag inderdaad ook altijd met azijn schoonmaken. Als je de ramen opengooit is de geur zo weg.
  Stiekem heb ik een hekel aan de badkamer en wc schoonmaken, dus dat is de taak van mijn man…haha. De rest doe ik allemaal 🙂
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 32My Profile

 • Elisabeth
  12 april 2016

  Ik heb zo n hekel aan schoonmaken… wij hebben lekker n schoonmaker!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Dingen waar ik me als moeder dus niet schuldig over voelMy Profile

 • Lonneke
  12 april 2016

  Het lijkt me wel makkelijk ja.. Ik heb zoals vele een hekel aan poetsen maar ja, ik wil ook niet dat het smerig is daar heb ik ook geen zin in dus alle moed bij elkaar verzamelen en poetsen maar.. 🙁
  Lonneke onlangs geplaatst…Aardbeien smoothieMy Profile

 • Ellen
  12 april 2016

  Elke week je badkamer, respect hoor, hahaha. Ik heb sinds kort een schoonmaakster en die maakte hem vorige week schoon. Toch weer lekker badderen zo’n schone badkamer 🙂
  Ellen onlangs geplaatst…Wat moet dat moet: getting back in shapeMy Profile

 • Carlijn
  12 april 2016

  Jemig meid, waar haal je de tijd vandaan? Hahaha! Je doet echt veel in een week en dan ook nog alles zo grondig. Daar kan ik nog wel een voorbeeld aan nemen.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de populairste Instagram-foto’s van Amy en MaisieMy Profile

 • Diana
  12 april 2016

  Wauw! Ik doe de badkamer één keer in de week grondig. De toiletten wel 2/3x in de week.
  Diana onlangs geplaatst…Slapeloze nachten: ziekenhuisopname?My Profile

 • Charlotte
  12 april 2016

  Je poetst echt veel als ik het zo lees! Ik een stuk minder… Oeps…
  Charlotte onlangs geplaatst…Vastgelegd op de gevoelige plaat…My Profile

 • Fenna
  12 april 2016

  Heerlijke video 😀 krijg helemaal zin om te poetsen haha.
  Fenna onlangs geplaatst…30 day challenge: Minimalisme update 3My Profile

 • Celine
  12 april 2016

  Goed bezig hoor!! Nu ik jou heb zien schoonmaken ga ik zo ook even aan de slag!! Hihi aanstekelijk!
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Persoonlijk: Nieuwe cameraMy Profile

 • Marijke
  12 april 2016

  Ik heb echt een hekel aan schoonmaken. Stofzuigen e.d. doe ik wel maar mijn vriend doet het ‘zware’ badkamer werk gelukkig haha. Goed geregeld dacht ik zo 🙂
  Marijke onlangs geplaatst…EETDAGBOEK I EASY DAILY FOODMy Profile

 • Lieke
  12 april 2016

  Wat maak je veel schoon!! Haha. Hier doe ik de badkamer wel elke week, maar ik doe niet nog een keer extra tussendoor. Alleen de WC wel als er visite is geweest..
  Lieke onlangs geplaatst…Afterparty! Deel 4: Locatie | Feest, Dreumes & VerjaardagMy Profile

 • Annemijn
  12 april 2016

  Leuk! Dat is weer eens een heel ander onderwerp om een video over te maken. Lekker bezig hoor!
  Annemijn onlangs geplaatst…Wittere tanden met behulp van Prodent White System tandpasta? Ik testte het uit.My Profile

 • Leonie
  12 april 2016

  Haha, leuke video en wat een handige sponsjes.
  Ik heb een grote hekel aan de badkamer poetsen, dus die taak is voor mn vriend;).
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: BabykostenMy Profile

 • Benay
  12 april 2016

  Ik ben zo een slechte “huisvrouw”. Zoek het niet om schoon te maken. Zelfs nu in de verbouwstof niet, maar het moet toch gebeuren. Denk dat ik tzt regelmatig een schoonmaakster in ga huren. Al is de wc wel echt altijd schoon hier. Vind een vieze wc en badkamer echt brrrrr..
  Benay onlangs geplaatst…I’m back + BIG ANNOUNCEMENTMy Profile

 • Hanna
  12 april 2016

  Die spons lijkt me wel handig. Zelf doe ik de badkamer een keer per week maar spoel wel de wasbak wat vaker uit.
  De wc moet gewoon schoon zijn maar echt poetsen komt ook uit op een keer per week.
  Hanna onlangs geplaatst…Wat als je moet kiezen, de dilemma TAGMy Profile

 • Lifesabout
  12 april 2016

  Die sponsjes zien er heel fijn en effectief uit, maar ik houd teveel van de geur van frisse zeep na het schoonmaken. Ik gebruik in de badkamer ook veel van Method en groene zeep, dat slaat niet zo op je longen en ogen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ik maak geen carrière. Lekker boeiend!My Profile

 • rachel
  12 april 2016

  hier een poetsfreak hahaha en deze sponsjes ken ik maar ik doe werkelijk alles met mijn stoomreiniger!!!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 10 april 2016My Profile

 • rachel
  12 april 2016

  hier een poetsfreak hahaha en deze sponsjes ken ik maar ik doe werkelijk alles met mijn stoomreiniger!!!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 10 april 2016My Profile

 • Mary-Lou
  12 april 2016

  Grappige sponsjes zo met die varkenshaasjes. Handig dat ze verschillende kleuren hebben. Ik ben helaas niet zo poetserig, ik doe 1x per week het hele huis en vaker als er visite komt.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Als dragen niet vanzelfsprekend is ▪ draag(dins)dagMy Profile

 • MetMirjam
  12 april 2016

  Ik doe de badkamer ook 1 keer in de week, niet elke week zó grondig hoor ;). Het toilet doe ik wel meerdere keren per week en sowieso dagelijks even een doekje over de bril – vind ik wel zo fris ?. Ik hou wel echt van de geur van schoonmaakmiddel in huis als ik gepoetst heb!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Bemoeienissen van omstandersMy Profile

 • Michelle
  12 april 2016

  Ik ben ook écht een poets. We hebben een keer in de week een paar uur een schoonmaakster voor het grondige werk, de rest van de week houd ik het zelf bij. Niks fijner dan een fris huis.
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 35 & 36My Profile

 • Vanessa
  12 april 2016

  Leuk om te zien hoe jij je badkamer schoonmaakt! De schoonmaaksponzen van Piggy Clean lijken goed hun werk te doen en ze zien er ook superleuk uit. Ik doe de badkamer 1 keer per week. Persoonlijk vind ik het wel fijn om producten te gebruiken die fris ruiken.
  Vanessa onlangs geplaatst…Yves Rocher Energizing Sugar Body ScrubMy Profile

 • karlien
  12 april 2016

  Wat goed! Ik ga die spons ook bestellen. Vind inderdaad anti-kal zo stinken en heb ook niet het gevoel dat het echt werkt.
  karlien onlangs geplaatst…Puzzels Europa Playlab (126 stukjes)My Profile

 • Sandra
  12 april 2016

  De sponsjes alleen al zien er leuk uit! Al zou ik toch nog wel met iets van schoonmaakmiddel willen schoonmaken. Dan ruikt het ook altijd weer lekker fris. (inderdaad op de Antikal na)
  Sandra onlangs geplaatst…PLOG 12 APRIL: VRIJ, VOORUITWERKEN & GENIETEN VAN HET WEERMy Profile

 • Nicky
  12 april 2016

  Leuke video weer! Ik had nog nooit van de sponsjes gehoord, lijkt me wel handig!
  Nicky onlangs geplaatst…Mijn trainingsschema: spieropbouw vrouwenMy Profile

 • Manon
  12 april 2016

  Lijken me op zich wel fijne sponsjes maar alleen met koud water wordt toch niet alles echt “bacterievrij”..? Ik ben ook wel een poets maar dan wel met heet water en zeep haha!
  Manon onlangs geplaatst…Zo doen wij dat (of juist niet) – Pinterest PerfectMy Profile

 • Kelly Caresse
  12 april 2016

  Daarom spoel ik alles ook na met warm (heet) water, en de toilet en bacteriegevoelige plekken reinig ik door de spons met heet water te gebruiken zodat dit allemaal hygiënisch schoon wordt. In de toilet gebruik ik ook nog schoonmaakmiddel voor het extra schone effect 🙂 Het moet inderdaad wel lekker schoon en bacterievrij worden 🙂

 • Kelly Caresse
  12 april 2016

  Ja ik ga echt over m’n nek van Antikal haha

 • Kelly Caresse
  12 april 2016

  Wat ideaal zo’n schoonmaakster! 🙂 Die hebben wij niet

 • Kelly Caresse
  12 april 2016

  Dankje 😀

 • MamaLifestyleBlog
  12 april 2016

  Ik spuit altijd één keer in de week mijn douche in met een badkamerspray en de wastafel en kastjes maak ik gewoon schoon met een sopje. Wanneer er erg veel kalk is aangehecht aan de schermen van mijn douchecabine, maak ik deze schoon met een sponsje van DrMuscle en Jif. Een ideale combi!
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…5 minuten van mij vandaan werden 23 mensen neergeschotenMy Profile

 • Anneke
  12 april 2016

  Hoi, met wat heb je je vloeren gepoetst?

 • Kelly Caresse
  12 april 2016

  Aan het einde van de video zie je dat stukje, is met een stoomreiniger van Shark, ideaal ding

 • Lisanne
  12 april 2016

  Lekker soppen hahaha ik houd er ook van hoor als ik eenmaal bezig ben heb ik de smaak te pakken. Ik probeer mijn badkamer ook wekelijks te soppen moet ook eerlijk bekennen dat het er soms is bij in schiet…. Ik gebruik meestal een spray nu toevallig van witte reus en een grote spons. Ik boen dan heel mijn douchegedeelte daarmee in en nu komt het ergste.. chloor… ja ik weet het lekker fout maar ik vind chloor zo lekker en hygienisch ruiken. Mijn glazen doe ik gewoon met glassex en de kastjes met een sopje. Mijn badkamer is maar +- 3 vierkante meter dus het is zo gedaan.
  Ik ben wel benieuwd naar de sponsjes ik had ze al is gezien op de huishoudbeurs. Mag je ze niet met sop mengen? Of doe jij dat gewoon niet in je standaard ritueel?
  Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 14My Profile

 • Diana
  12 april 2016

  Sponsjes zou ik alleen alleen kopen vanwege de vorm…! Leuk…! Alleen zeker met de spons die je voor de wc gebruikt zou ik m weg gooien vanwege de bacteriën….

 • Maike
  12 april 2016

  Helaas ben ik een beetje te lui om vaak schoon te maken. Zo´n video is dan wel weer een goede motivatie. Ik weet niet of ik de sponsjes zo fijn zou vinden, krijg door die chemische geur en het sop meer het idee dat alles echt schoon is.
  Maike onlangs geplaatst…Kun je een bijdrage vragen aan gasten?My Profile

 • Rafaëlla
  12 april 2016

  Handig die “sponjes”. Zelf gebruik ik artikelen van sorbo, ruikt erg lekker vind ik. En Dubro voor het bad. Voor de toiletten gebruikt ik dettol multi spray ideaal!! Haha.
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie??My Profile

 • Marieke
  12 april 2016

  Leuke sponsjes, zien er gezellig uit!!!! Ik ben ook een poets 🙂 Bedankt voor de actiecode, misschien ga ik deze bestellen! Ik ben wel van het uitproberen.. Ik zou ze alleen niet voor mijn toilet gebruiken.. want je kan deze niet wassen en ik zou ze dan na het poetsen weggooien, zonde!
  Marieke onlangs geplaatst…Hmmm… makkelijke kaneelrolletjes!My Profile

 • Kelly
  12 april 2016

  Met die sponsjes krijg je spontaan zin om te poetsen! Handig zijn ze ook zo te zien
  Kelly onlangs geplaatst…Old but gold: Gareth GatesMy Profile

 • Yvonne
  13 april 2016

  Wat een handig sponsje. Ik gebruik meestal azijn. En dat doe ik zeker 2 keer per week. De toilet doe ik iedere dag.
  Yvonne onlangs geplaatst…VerslavingMy Profile

 • Nicoline
  13 april 2016

  Super handig om te zien, die sponzen lijken me echt handig! Ik houd absoluut niet van die antikal en andere chemische troep. Gebruik het liefst method, maar dat is niet zo goed voor kalk vind ik. Ga ook eens opzoek naar deze sponzen!
  Nicoline onlangs geplaatst…Favorieten van dit momentMy Profile

 • Chantalle
  13 april 2016

  Hey Kelly wat een leuke video! Je ziet er mooi uit. Maar wat betreft die sponsjes: die kunnen zeker niet in de wasmachine op 60graden eventueel in een wasnetje? Anders moet je dat sponsje voor de wc na 1 keer weggooien want de hoeveelheid bacteriën die daarop zitten en zich gaan vermenigvuldigen… Dát wil je niet weten. Dan maak je de wc de volgende keer juist viezer ipv schoner van ?

 • Birgit
  13 april 2016

  Leuke video, houdt je man nou de camera vast? Hahaha.
  Ik zou zelf de sponzen niet gebruiken. Al ia het alleen maar voor de geur. Ik wil graag die frisse geur als ik iets schoongemaakt heb. Maar ik gebruik ook echt voor elk onderdeel een ander product :p

 • Sabine
  15 april 2016

  Hoi Kelly, de sponzen leken me erg handig en ik wilde ze gaan bestellen, maar ik zie op hun website dat ze 3,95 verzendkosten vragen. Dat verzenden altijd gratis is, klopt dus niet.

 • Kirs
  16 april 2016

  Heerlijk zulke video’s! Ik kan daar echt van genieten haha, erg he? ;p

  Kelly, dankjewel voor je leuke blog en vlogs! Ik las altijd al mee; sinds ik zwanger ben geniet ik helemaal van je blog en vlogs! We hebben dezelfde leeftijd, wonen allebei in Brabant, allebei een man bij de luchtmacht..ik vind het zo mooi om te zien hoe jullie dat doen! Je mag trots zijn op jezelf en jullie gezinnetje!

 • Anneleen
  16 april 2016

  Lijken me fijne sponsjes! Jullie badkamer blinkt weer! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Het nieuwe jaar in met een nieuwe site!My Profile

 • Kirsten
  20 april 2016

  Ja balen! Ik wil ze ook bestellen, maar vind de verzendkosten een beetje jammer….

 • Roxanne
  22 april 2016

  Oh die sponsjes zag ik op de Huishoudbeurs! Maar ik wist niet zo goed wat ik er nu van moest vinden haha 😉
  Klein vraagje (niet om vervelend te doen of zo!) maar je vertelt met de verpakking nog in z’n geheel hoe fijn je de sponsjes vind, maar in de video is te zien dat de verpakking kapot gaat als je de sponsjes er uit haalt. Had je toevallig 2 pakken gekregen? 🙂
  Roxanne onlangs geplaatst…Project Empty BloggersMy Profile

 • Marianne
  30 mei 2016

  Deze week de slonsjes ontvangen. Helaas is mijn ervaring niet zo positief. Ze worden niet keihard bij koud water, ik kan ze gewoon nog induwen. Mijn badkamer mee gedaan, de voegen kreeg ik helaas niet schoon. Hierna lag wel de spons uit elkaar, liet al tijdens het schubben delen los. Een vette pan was ook niet vetvrij te krijgen, op het slonsje lag een vetlaagje die niet meer schoon te krijgen was. Nee,met water en Piggyclean krijg ik het niet schoon.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.