Mama’s, dit wist je nog niet over luiers

pamp1

Als moeder zie je heel wat luiers voorbij komen. Een baby gebruikt gemiddeld 1800 luiers per jaar, dat is heel erg veel. Ik ga jullie vandaag allemaal leuke weetjes vertellen over luiers, en een absorptie-test uitoefenen samen met mijn dochter Lana, lees je mee?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pampers.

Leuke weetjes over luiers

  • Plast jouw kindje ook vaak net als je de luier hebt afgedaan? Een tip is om de nieuwe schone luier alvast onder de billen te leggen tijdens het schoonmaken van je kindje.
  • Pakken luiers kun je vaak gewoon ruilen in de winkel. Heb je veel luiers ingeslagen en past je kindje de maat niet meer? Ruil de ongeopende verpakking in de winkel voor een grotere maat van hetzelfde merk.
  • Een wondermiddel tegen huiduitslag staat gewoon in je keukenkastje: Maizena. Het voorkomt luieruitslag / rode billen en is geheel natuurlijk. Je kunt er ook zinkzalf voor gebruiken.
  • Het ene kind wordt heel vroeg zindelijk, het andere kind wat later. Over het algemeen geeft een kind zelf aan wanneer het hier aan toe is. Volg die signalen op en neem de tijd voor het proces van zindelijk worden.
  • Overdag dragen baby’s een luier gemiddeld vier uur, in de nacht tot wel 12 uur.
  • Een gemiddelde luier neemt overdag ongeveer 150 ml op, dit staat gelijk aan 2/3 plasjes. Een gemiddeld plasje is tussen de 50-75 ml (Bron: Pampers data).

De Pampers Doe-Het-Zelf Test! 

Samen met mijn dochter Lana deed ik de Pampers Doe-Het-Zelf test waarmee ik getest heb hoe ‘droog’ de vernieuwde Baby-Dry luier aanvoelt wanneer deze nat geworden is van een plasje.

Wat heb je nodig voor Pampers Doe-Het-Zelf Test

  • 1 vernieuwde Pampers Baby-Dry luier;
  • babyflesje met 150 ml water (zoals een voeding);
  • een schaar;
  • nog een luier van een ander merk/type waar je de Baby-Dry luier mee kunt vergelijken.

Maak de luier open en doe het water (het zogenaamde baby plasje) in de luier. Verspreid het gelijkmatig zodat je de hele luier kunt testen. Wacht dan heel even zodat de luier het vocht kan absorberen.

Voel hoe de luier van binnen voelt zodra het vocht is opgenomen. De Baby-Dry luier van Pampers voelt helemaal droog en zacht (zoals katoen) aan!

Als je hem vervolgens dichtvouwt dan zie je hoe plat hij blijft. Waar is het plasje gebleven?

Lana hielp me erg goed mee met het uitvoeren van deze Doe-Het-Zelf test.

Knip dan de luier open. Dan zie je de drie absorberende banen die het vocht gelijkmatig over de luier verdelen. Dit was bij de vorige Baby-Dry luier nog niet van toepassing. Deze drie banen zorgen ervoor dat de luier niet zo’n dikke prop wordt of gaat hangen. Ook zie je de Micro Parels goed zitten. De luier is heel ademend en de buitenkant voelt zo zacht als katoen door het extra protectielaagje. De luier belooft zo’n 12 uur droog te blijven waardoor je kindje na een nacht slapen droog wakker wordt.

De test voerden we ook uit op een ander type luier. Hier zie je goed dat de Pampers Baby-Dry luier (links) uit drie verschillende absorptie banen bestaat en de rechter luier niet. Daardoor is de rechterluier veel dikker wanneer deze vol is en dat kan ervoor zorgen dat de luier gaat hangen. Pampers is het enige merk luiers met drie absorberende banen die het vocht gelijkmatig over de gehele luier verdeelt. Erg leuk om dit eens in het echt te zien gebeuren.

Zelf zijn wij erg tevreden met de Baby-Dry luiers van Pampers, evenals de Active Fit luiers. Ze voelen zacht aan en ik merk aan de huidjes van de meiden dat deze niet rood zijn door een knellende luier. Ook bij luieruitslag (bijvoorbeeld door doorkomende tandjes) heb ik het idee dat dit zachter aanvoelt op de gevoelige huid. Het absorptievermogen van deze luiers is bijzonder goed en wij hebben ervaren dat de meiden niet of nauwelijks doorlekken met de Pampers luiers: iets wat ik de investering zeker waard vind.

Ik vond het erg leuk om deze test uit te voeren en ook echt te zien wat er met de luier gebeurt zodra er vocht bij komt.Ik ben benieuwd of jij de bovengenoemde weetjes al wist over luiers of dat je nog andere leuke weetjes hebt om met ons te delen, laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

33 gedachten over “Mama’s, dit wist je nog niet over luiers”

  1. Nog nooit een luier verknipt. Maar ik vind het wel fijne dat de nachtluiers minder hangen. Wat ik overigens grappig vind is dat ik met dagluiers wel eens heb meegemaakt dat ze lekten. Terwijl je die relatief minder lang om hebt dan nachtluiers.
    Josan onlangs geplaatst…Nationale Mamabloggers Dag + winactieMy Profile

  2. Leuk om dat zo uit te testen samen met Lana 🙂
    Ik gebruik zelf Kruidvat luiers en heb eigenlijk nooit last van doorlekken ofzo. Ook zijn Luuk’s billen meestal droog 🙂
    Joyce onlangs geplaatst…34 weken zwangerMy Profile

  3. Haha grappig dat je die test hebt gedaan! het ziet er goed uit! Ik moet binnenkort zelf ook opzoek naar luiers want ik ben nu ook bijna 20 weken zwanger, kan ik me maar vast in verdiept hebben toch haha
    milou onlangs geplaatst…Ik ben Zwanger!My Profile

  4. Goede tip dat van die pakken luiers ruilen, ik zal vanaf nu de bonnetjes ook maar gaan bewaren haha. Zelf gebruik ik de luiers van de Etos, geen problemen mee gehad, doen wat ze moeten doen en ze hebben sinds kort natuurlijk een leuk Woezel en Pip printje. Leuk dat je Lana hebt mee laten helpen met de test 🙂
    Kelly onlangs geplaatst…Q&A ‘Na de bevalling’ editieMy Profile

  5. Wat leuk om eens te testen en de verschillen zo duidelijk te zien. Zelf gebruiken wij wasbare luiers, die heb hier geen ervaring mee. Maar op het KDV waar onze kinderen heen gaan gebruiken ze ook pampers en ervaar daar zelf ook geen problemen mee als ze in de luier thuis komen. Kokosolie schijnt ook goed te helpen tegen luieruitslag, maar ik heb het nog nooit geprobeerd Maïzena overigens ook niet, handig om te weten.
    Cindy onlangs geplaatst…30 dagen opruimen | Dag 1 t/m 10 – Money Money MoneyMy Profile

  6. Haha kon ik maar een luier onder zijn billen leggen bij het verschonen. Hij wil absoluut niet blijven liggen en ik moet dus altijd verschonen bij een staande dreumes. Pampers zijn ook bij ons favoriet overigens.

  7. Maizena werkt inderdaad heel goed. Daar zijn wij met onze 3 weken oude baby ook al achter gekomen. Gewoon een tijdje met de billetjes bloot helpt ook.
    Ik leg meestal een hydrofiele doek onder de billetjes tijdens het verschonen tegen de plasjes. Verder gebruiken wij voornamelijk wasbare luiers, die verschoon ik net iets vaker dan elke 4 uur.
    Margriet onlangs geplaatst…Uitgetest: wasbare luiersMy Profile

  8. Ik vind die korrels dus echt zo stinken als daar urine bij komt! Maar goed, ik ben het dan ook niet gewend, met wasbare luiers;) Waarschijnlijk vallen andere mensen stijl achterover van de urine lucht als ik de wasmachine vul met luiers 😉

    Maar ik hou dus wel van een dik luierkontje 🙂 En we hebben nooit luieruitslag of poepexplosies tot in de nek met wasbare luiers, dat is ook wat waard 😉

  9. Wij zweren bij Pampers voor onze baby.
    Mijn man deed er al een heleboel testen mee en ze zijn steevast geslaagd!
    Onze Santiago heeft nog nooit uitslag gekregen van z’n pampertjes en ze zitten ook gewoon lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.