Mijn huishoudschema in een lijstje: Vandaag ga ik het hebben over een serieus onderwerp, namelijk het huishouden. Ik begin met een dikke disclaimer, ik ben hier niet goed in. Ik doe mijn best, maar in huize Caresse wordt geleefd, een mooi excuus maar het is echt zo. Als je bij ons binnen komt is dat ook wel goed zichtbaar, de schoenen hoeven bij de deur niet uit, en hoe chaotisch ik soms in mijn hoofd ben, net zo chaotisch is onze huishouding soms. Misschien maakt dat het ook gezellig bij ons in huis.
Dat wil niet zeggen dat ik jullie geen ‘tips’ kan geven, ik kan jullie op z’n minst vertellen hoe ik het doe en wat voor mij werkt en het lijkt me zo leuk als jullie in de comments mee kletsen daarover. Iedereen die op zichzelf woont weet er alles van, het huishouden is een hele klus. Bij sommige mensen is het bewonderenswaardig brandschoon. Ik ben zo dat als ik weet dat we bezoek krijgen ik de laatste 10 minuten het hele huis schoon heb (lees: spullen heb verplaatst naar een andere plek waar ze niet zo in het oog springen). Ik ben daar gewoon heel eerlijk in. Wat ik wel belangrijk vind is heerlijk schone was, een schone toilet, en hygiene. De andere prulletjes (babysokken, speelgoed, spuugdoekjes) die vind je overal terug. Benieuwd hoe ik het aanpak en wat mijn schema is in het huishouden? Lees dan verder.

Bron

Mijn huishoudschema in een lijstje:
Er zijn taken die ik dagelijks doe, er zijn wekelijkse en maandelijkse taken en taken die zo nu en dan gedaan worden. We zijn net verhuist van een appartement naar een eengezinswoning dus vanaf nu heb ik drie verdiepingen bij te houden. Daardoor komen er taken bij zoals de trappen stofzuigen, een tweede toilet schoonmaken, meer slaapkamers schoon houden en noem het maar op.  Voor mij is het daarom wel fijn om een huishoudschema aan te houden. Dit is geen schema dat je in mijn keuken ziet hangen, maar een schema dat in mijn hoofd zit. Dat werkt tot nu toe wel prima gelukkig. Mocht ik toch meer behoefte hebben aan structuur in het huishouden zal ik wellicht nog wel een schema maken denk ik.

Mijn huishoudschema in een lijstje:

De dagelijkse taken:

 • Toiletten schoonmaken met een doekje en reiniger
 • Opruimen in huis
 • Bedden opmaken
 • Keuken netjes houden.
 • Kamers netjes opruimen.

Veel voorkomende taken doordeweeks

 • Om de dag een was draaien. Na het wassen op het droogrek hangen (we hebben geen droger).
 • De andere dag als de was droog is deze opvouwen en opruimen. Wij strijken onze was niet.
 • Fornuis een paar keer per week poetsen
 • Afval verzamelen en buiten zetten.
 • Toiletten twee a drie keer per week grondig reinigen.

Wekelijkse taken

 • Stofzuigen meestal eens per week
 • Badkamer poetsen eens per week
 • De oven poetsen (zou vaker mogen haha)

Maandelijke taken in het huishouden

 • Dweilen en de vloer moppen eens per twee weken.
 • Eens per twee weken de vuilnisbak poetsen
 • Keukenkastjes poetsen
 • Matrassen omdraaien
 • Koelkast van binnen schoonmaken

Zoals ik al zei is dit is een schema dat in mijn hoofd geprent staat. De ene keer moeten we vaker stofzuigen als de andere keer en zo geldt dat wel voor meer taken.  Dit huishoudschema is dus puur een leidraad. Ik ben vast ook wel wat taken vergeten er bij te zetten.

Zo strijken wij eigenlijk nooit de was, door het netjes uit te hangen is dat niet nodig en wij dragen vrijwel nooit nette blouses. Zijn er meer dames bij die nooit strijken of is dat echt schandalig haha? Wat een heerlijk huisvrouwen artikel is het geworden al zeg ik het zelf. Toch denk ik dat iedere vrouw zich hierin wel kan herkennen, het huishouden bestaat namelijk voor iedereen. Tenzij je gezegend bent met een huishoudster maar dat hebben wij niet.

De taakverdeling is momenteel wel goed, mijn vriend werkt fulltime dus ik probeer de meeste dingen te doen nu ik dat lichamelijk weer kan, dat was voorheen wel anders. Mijn vriend vindt stofzuigen erg leuk, en ik ben meer van het dweilen en moppen. Mijn vriend is de man van het vuilnis (is dit voor jullie herkenbaar dames?) en zo ben ik weer meer van het poetsen. Ondanks het mooie schema is het echt niet picobello in orde. Ik vind dat er geleefd mag worden in een huis.

Hoe ziet jullie ‘schema in het huishouden’ eruit? Heel gestructureerd of zit het schema lekker in je hoofd en zie je wel wanneer je aan welke taken toe komt? Ik ben heel benieuwd, er is weinig zo persoonlijk als het huishouden vind ik. Laat het me weten in de comments, ik ben zo nieuwsgierig hoe jullie dit aanpakken!

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “Mijn huishoudschema in een lijstje”

 1. Ik denk dat mijn/ons schema er wel een beetje hetzelfde uit ziet! Alleen ben ik afhankelijk van hoe ik me voel, wanneer ik het doe en als het niet lukt, dan doet mijn man het. Hier gaan we wel iedere dag met de stofzuiger door de woonkamer/keuken en de speelkamer. Tja, met 2 kinderen en soms vriendinnetjes die komen spelen, ligt er ‘s avonds altijd wel wat op de grond! Ik ben met de was wassen heel goed, maar opvouwen een ramp. Meestal gooi ik de schone was in een wasmand en vissen we er uit wat we nodig hebben.
  Geertje onlangs geplaatst…Win Kaarten Voor De Familie Première Van Muppets…My Profile

 2. Grappig dat je dan wel weer elke dag het toilet (grondig?) schoonmaakt! Mijn mams strijkt bijna alle was, in ieder geval de kleding en soms zelfs de theedoeken haha! Ik kan nu dus ook echt niet leven met kreukels in mijn kleding, haha, dus ik strijk het soms ook zelf 8D Waarschijnlijk gebeurd hetzelfde als ik op mijzelf ga; ik strijk dan vast niet meer haha!
  Sophie onlangs geplaatst…essence All about Sunrise paletteMy Profile

 3. Ik ben een beetje slecht in het huishouden maar nu ik in het nieuwe huis woon gaat het een stuk beter. Het is opgeruimder en stofzuig vaker nu River kruipt. Maar heel eerlijk, ik vind er niks aan hahaha. Maargoed een opgeruimd huis is vaak een opgeruimd hoofd en daar houd ik wel weer van haha. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…RECEPT: BBQ sausjesMy Profile

 4. Haha, leuk om te lezen! Meerdere keren per week het toilet grondig?! Ik niet hoor, 1x per week en dan doordeweeks inderdaad even ene doekje over de handvaten/knopjes/bril. Stofzuigen doe ik eigenlijk wel iedere dag beneden, dweilen 2 tot 3 keer per week. Maar dat komt echt doordat we een hond hebben. Voor we haar hadden dweilde ik nooit en stofzuigen deed ik met geluk 1 keer per week. Oeps.

  De badkamer doe ik veel te weinig, maar dat komt ook doordat we een badkamer hebben die op ons lijstje staat om te verbouwen en dan denk ik ‘Ach die tegels gaan er binnenkort toch uit’. Haha.

  Verder wil ik de woonkamer (incl keuken), het kantoor en de slaapkamer altijd opgeruimd houden.

  Als ik terugdenk aan mijn studententijd, toen ik uit huis ging en ging samenwonen (7 jaar geleden), leefden we echt in een gore rotzooi. Haha! Ik kan me niet herinneren dat ik in die tijd koelkasten schoonmaakte, ramen lapte of gedweild heb. In de loop van de jaren ga je steeds meer dingen doen en krijg je er ook voldoening van.

  Ik heb laatst trouwens het kanaal Clean My Space op youtube ontdekt. GEWELDIG! Hele leuke tips en het werkt aanstekelijk. Je krijgt spontaan zin om ook aan de slag te gaan.

  Oef, wat een lange comment al weer. Leuk topic dit. Ben benieuwd naar wat andere vrouwen doen!
  Willemijn onlangs geplaatst…Make-up voor een (eerste) dateMy Profile

 5. Ik zou het eigenlijk beter moeten uitdenken.
  Maar ja, de ene week ben ik alle dagen thuis, de andere week zit ik de helft van de tijd bij m’n vriend en de andere helft bij m’n moeder.
  M’n leven is ongestructureerd en het huishouden ook. En wat betreft het huishouden vergeet ik dan nog wel eens iets… niet super handig haha!

 6. Ha wat leuk om te zien! Ik herken het heel erg en denk dat mijn lijstje zo ook ongeveer is, alleen stofzuig ik om de dag het huis wegens mijn huismijtallergie (en onze 2 katten) 😉
  Jewel-Nails onlangs geplaatst…Tag: I love NailartMy Profile

 7. Ik strijk ook nooit. Mijn vriend strijkt zelf zijn overhemden zodra hij deze gaat dragen. Verder ben ik een hele slechte (luie) huisvrouw. Stofzuigen doe ik wel een paar keer per week en ook de keuken krijgt dagelijks een poetsbeurt, maar de toiletten vind ik niet nodig om dagelijks te poetsen.
  Meike onlangs geplaatst…Hieperdepiep…. Hoera!My Profile

 8. Bij ons gaat het er veel minder grondig aan toe: we werken allebei fulltime en in de vrije uurtjes die we hebben hebben we allebei geen zin om nog te staan schrobben etc. Strijken gebeurt hier idd ook nooit. Wel komt de moeder van mijn vriend 1 keer per week schoonmaken, dat scheelt echt enorm!
  Bente onlangs geplaatst…Hebben!My Profile

 9. Ik gooi alles (behalve blazers en wollen vesten) in de droger en ik strijk niks haha. Mijn streven is elke vrije dag te stofzuigen omdat onze dochter het hele huis door tijgert. En schoenen uit bij de voordeur, maarja als je wat vergeten bent loop je toch even snel naar binnen.

 10. Ik doe ongeveer hetzlefde. Wel volngens flylady schema. Elke weel concentreren op een bepaalde zone van het huis (deze week keuken) dag een mail een speciale “challenge” (oven, koelkast, aanrecht). En elke dag en elke week vaste routine

 11. Hoe herkenbaar van het opruimen net voordat er bezoek komt. Vindt het nu wel fijn dat bezoek vaak gepland komt, heb ik iets meer de tijd hihi.

  Hier geen schema echt. Kijk echt wat uitkomt. Stofzuigen zou eigenlijk wat vaker mogen ivm de katten dus dat zijn we langzaam aan aan het wennen want ook voordat Zoë straks natuurlijk gaat kruipen. Keuken/vaatwasser is hier echt een dagelijks dingetje. Toilet 1x per week, badkamer 1x per maand
  Tamara onlangs geplaatst…Laatste weekend van mijn verlofMy Profile

 12. Leuk om te lezen! Ik herken wel veel in je schema. Alleen ik ben wel veel kwijt tijd met strijken, ik strijk zelfs de theedoeken en dekbedovertrekken. SCHAAM! Eigenlijk strijk ik gewoon alles… zelfs broeken en vesten… Maar het lukt me echt niet om het niet te doen, ik vind het dekbed dan zo rommelig! Maar kost wel veel tijd. Misschien later met kids dat ik makkelijker word… Ik kan van jouw schema leren het toilet vaker te doen. Die doe ik denk ik 1x per week grondig doe. Maar ik let er wel altijd op, als ik hem “smoezelig” vindt komt er altijd een doekje bij (en voordat er bezoek komt, standaard!) Verder hebben we hier nu het ritme om na het eten direct de hele keuken weer spik en span te hebben. Zo komen we ook niet in de verleiding om het te laten staan! 🙂 Stofzuigen doe ik wel vaker in de week, maar dat komt ook doordat we een konijn hebben.

  Bezoek is sowieso altijd een goede stok achter de deur. Ik vind dat heerlijk! 😉

 13. Haha dat snel wegruimen voordat er visite komt is heel herkenbaar!
  Toen ik nog fulltime op school werkte, kon de afwas wel eens op het aanrecht blijven staan (omdat de vaatwasser nog vol stond en ik te moe was om die uit te ruimen)
  Inmiddels heb ik alle tijd van de wereld en kan ik wel zeggen dat ik nooit meer stressmomentjes heb voordat er visite komt. Het is nu altijd netjes.
  Ik ben heel benieuwd hoe dat straks met baby gaat!

 14. Ik ben wel een echte schoonmaak/netheid freak. Mijn huis is altijd wel opgeruimd maar schoon niet altijd. Ja de benedenverdieping wel, maar als je boven komt lijkt er af en toe wel een bom ontploft. Ik vind een schone wc ook belangrijk, een schone keuken en ik verschoom om de week/anderhalve week ons beddengoed. Je ligt zoveel in bed en je zweet ‘s nachts ook zeggen ze dus schone lakens vind ik ook wel zo fris! Verder hebben wij een echte houten vloer en die mag ik maar eens in de 3 weken dweilen, he wat jammer nou 😉 ik haat dweilen hahahaha. Heerlijk artikel!
  Manon onlangs geplaatst…RECEPT: BBQ sausjesMy Profile

 15. Haha! Vlak voor de visite komt ga ik ook altijd als een idioot het huis door om alles op te ruimen. (Te verplaatsen naar waar ze het niet zien)

  Wc doe ik om de dag zo’n beetje. Stofzuigen moeten we wel vaker omdat we een hond hebben. Dit doet m’n man meestal.

  De meeste grotere zwaardere klussen doet hij trouwens omdat ik ze niet kan doen ivm mijn reuma. Denk aan ramen wassen, strijken en stofzuigen.

  Alles wat ik wel kan probeer ik zo goed mogelijk bij te houden, maar heb daar niet echt een schema voor:)
  Miranda onlangs geplaatst…Over mij: reumaMy Profile

 16. Wauw als je je aan dit schema houdt heb je echt een brandschoon huis. Ik kan niet tegen rommel is ik probeer elke dag even alles op te ruimen maar met schoonmaken ben ik weer een beetje laks, ik vind het gewoon rotklusjes. Ik heb dus niet echt een vast schema hoewel ik daar wel eens mee zou moeten beginnen. Voel me nu een stuk meer geïnspireerd! Ik probeer wel elke dag de keuken op te ruimen, die was altijd een troep en aangezien wij een kleine keuken hebben is er met troep erbij zo weinig werkruimte. Strijken doen wij ook niet trouwens. Ik was ook maar een keer in de twee weken aangezien anders te vaak het huis vol hangt met was en daar kon ik niet tegen, ik merkte dat we toch genoeg kleren hadden.
  Hester onlangs geplaatst…Mijn dromenMy Profile

 17. Leuk artikel! ik ben ook altijd nieuwsgierig hoe anderen hun huishouden doen. Toevallig heb ik deze week net een artikel geplaatst met een schoonmaaktip haha.

  Ik maak best veel schoon, twee keer in de week stofzuigen (ik heb katten) en elke week dweilen en alles afnemen, afstoffen en de bedden verschonen. De was vind ik echt een rotklus, omdat het uit 3 etappes bestaat (sorteren, ophangen en opvouwen).

  Ik ben op dit moment werkloos dus ik heb er genoeg tijd voor. Ik maak ook het huis van een vriendin schoon en ik vind schoonmaken eigenlijk gewoon wel leuk haha.

  Ik ben wel wat lakser in koelkast en oven schoonmaken, dat zou ik wel wat vaker moeten doen denk ik. En mijn vriend houd inderdaad ook van stofzuigen en doet ook de vuilnis! haha echt een mannentaak blijkbaar 😉
  Leoni onlangs geplaatst…Weekend TipsMy Profile

 18. Grappig om te lezen! Ik denk ook dat iedereen andere dingen belangrijk vind of van huis uit anders gewend is. Het schema ziet er tiptop uit! En gaandeweg zullen er ook dingen veranderen natuurlijk.
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Kip-saté hapjesMy Profile

 19. Oh nee…. ik voel me echt vreselijk nu 🙁
  Ik doe zelden iets in het huishouden. Ik heb de mannentaken hier zal ik maar zeggen: ik werk, leeg de prullenbak, zet de kliko buiten, lever het glaswerk in, breng de statiegeld kratten terug. Mijn man doet de afwas, de keuken, het toilet, stofzuigen, dweilen, maar ja…. het is wel een man, hè?! Echt grondig gaat het niet. Wel het toilet en de keuken, maar hier kan rustig twee maanden niet gedweild worden. Bij ons gaan trouwens wel de schoenen uit in de gang, dat scheelt wel enorm. Al is het al een stuk verbeterd. Een jaar of 8 geleden leefde ik nog steeds in een soort studentenhuis voor mijn gevoel….. Nu soms nog wel hoor 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Orde in de chaos: WeekoverzichtMy Profile

 20. Ik woon in een appartement met 4 anderen.
  we hebben de volgende taakjes per week:
  1 keuken
  2 wc
  3 badkamer
  4vloeren

  Dus die doen we, 1 X per week echt grondig poetsen, vegen wel elke dag.
  je bent Max 20 min bezig, muziekje aan en snel werken en klaar 🙂

  Natuurlijk heb jij een vwel groter huis dan wij, maar misschien je huis in zones ofzo verdelen, of per dag een taakje oid?

 21. Grappig, mijn huishoudschema was juist om de dag stofzuigen en het liefst dagelijks. Omdat op de vloer toch denk ik het meeste vuil ligt. Daarbij deed ik het toilet eens in de week. Ik waste eens in de week, maar ik had ook minder was denk ik. Zo waren dweilen wekelijkse taken en de badkamer ook.
  Suzanne onlangs geplaatst…Wie ben jij? Spam je blog!My Profile

 22. Nou ik kan zeker wat leren van jouw schema. Hihi toilet vaker schoonmaken zou ik ook op mijn lijstje moeten zetten. Momenteel woon ik half samen dus heb in in feite twee huishoudens die ik schoonmaak. Gelukkig doet mijn vriend ook wel mee geleden in zijn huis waar we meer zijn. Maar omdat we allebei fulltime werken schiet het er ook wel eens bij in. Thuis strijk ik mijn kleding wel. Vind ik altijd zon fijn en mooi gevoel. Beddengoed strijk ik echt alleen als ik daar zin in heb. Dweilen is iets wat ik ook vaker zou moeten doen want daar heb ik een hekel aan. Stofzuigen vind ik daarentegen wel weer leuk.
  Wat voor mij het meest lastigst is het combineren met werken. Want eerlijk is eerlijk ik heb Savonds echt niet altijd zin om nog schoon te gaan maken.

 23. Het schema zit bij mij ook in mijn hoofd haha! Ik zou wel eens wat vaker schoon mogen maken, ik vind stofzuigen en de was doen stiekem best leuk, maar strijken (doe ik wel, overhemden van m’n vriend en sommige blouses van mij die echt teveel kreuken) heb ik echt een hekel aan, net als grondig poetsen haha. Hier wordt ook geleefd ja…
  Maar ik ben wel weer iemand die dan ook het huis helemaal op gaat ruimen als er visite komt ja, vorige week vierde ik mijn verjaardag en toen ben ik de dag van tevoren het hele huisje (appartement op één hoog) doorgegaan om schoon te maken…
  Linda onlangs geplaatst…Mijn autootje.My Profile

 24. Wat super leuk om te lezen! Ondanks dat ik nog bij mijn lieve moeder woon, staan er wel een paar herkenbare dingen haha. Wij thuis strijken ook nooit de was, gewoonweg omdat het niet nodig is en we er het nut niet van inzien, om kleding te strijken die er al goed uitziet. Verder is het hier ook niet 7 dagen per week, 24 uur per dag brandschoon. Je kunt hier inderdaad ook zien dat er geleefd wordt, want niet alles staat elke minuut van de dag op de plek waar het hoort. Zo gaat het ook bij m’n slaapkamer, overigens.
  Samantha onlangs geplaatst…Lang mooi weer? Niet in Nederland.My Profile

 25. Ik strijk ook bijna niet meer haha! Vroeger toen ik nog thuis woonde streek ik elke week, maar idd door alles netjes uit te hangen hoef je dat bijna niet meer, alleen voor de nette blouses, die ik dan verzamel en eens in de zoveel tijd strijk (of als ik het nodig heb of course :)). Ik heb niet echt een schema verder. Ik woon alleen op kamers, dus ik heb een gezamenlijk schema voor de afval en de badkamer en wc. Verder houd ik altijd mijn eigen keuken bij en stofzuig en stof ik elke week en dweilen hangt ervan af hoe vies de vloer is haha. Ik probeer nu het opruimen achter mijn kont erin te krijgen. Het geeft me een rustiger gevoel en zoveel werk is het nu ook weer niet haha
  Joyce onlangs geplaatst…BLOG IN HET ZONNETJE #6My Profile

 26. HAHA, wat een geinig artikel!! Mag een man hier ook op reageren?
  Schoonmaak schema’s vind ik zo een onzin, en het zit inderdaad in ons hoofd.

  Ik probeer om de dag te stofzuigen vanwege de katten en zelf vind ik het fijn om de keuken voor het slapen gaan op te ruimen. Dat vind ik heerlijk wakker worden, dat je in een schone keuken je broodje kan smeren, sinaasappeltjes kan persen en koffie kan zetten 🙂
  De badkamer enz probeer ik wekelijks in te plannen..

  Verder probeer ik het strijken te plannen met een avondje CL- voetbal kijken. Dus tijdens de wedstrijd alles weg strijken.. Er is niks relaxer dan in de ochtend een gestreken overhemd uitkiezen. Ik heb er namelijk een hekel aan om in de ochtend nog even snel een overhemd te moeten strijken!

  Ik ben benieuwd wat Marije hier te melden heeft 😛 haha!

 27. Ik ben zoooo blij dat mijn mams iedere week komt helpen sinds Skyler er is. Die doet dan werkelijk het hele huis, inclusief de was en het strijken. Het enige wat ik dan doe is nog eens extra stofzuiger erdoor trekken, wc schoonmaken en een extra wasje draaien 🙂 o, en bedden worden hier natuurlijk opgemaakt, en er wordt opgeruimd 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Michelle Williams for Louis VuittonMy Profile

 28. Ik ben echt een verschrikkelijke schoonmaakster. Ik gebruik regelmatig desinfectie doekjes om dingen schoon te maken, de wc’s doe ik wekelijks, de keuken dagelijks ( aanrecht/wasbak/vaat) dweilen die ik het liefste zo min mogelijk, dus maandelijks. Stofzuigen 1-2 keer per week
  Todayslife onlangs geplaatst…12 April 2014 – Beauty on the goMy Profile

 29. Interessant Kelly! Hier in huis ook een gezellige “chaos”, hoewel ik zo mijn best doe om de boel te organiseren en netjes te houden. Het wil gewoon niet. Hoe schril is dat contrast met mijn vriendin die in een steriel wit, altijd opgeruimd brandschoon huis woont… maar goed, ik ben haar niet en zij mij niet en daarom zijn we zulke goede vriendinnen. We vullen elkaar aan 😉

  Maar goed, ik ben nu dus wel bezig een huishoudschema op te zetten, want ik krijg het anders gewoon niet voor elkaar. Vergeet altijd de helft en zit me er dan weer aan te ergeren. Tijd voor verandering dus…

  Dat van dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken in kaart brengen is wel handig, misschien moet ik daar eens mee beginnen 😉
  Petra onlangs geplaatst…Stoere jongensschoenenMy Profile

 30. Eigenlijk is het bij mij vergelijkbaar, wat grappig, super leuk zo´n artikel!
  Deze week heb ik bijv. twee keer stof gezogen en twee gedwijld, soms doe ik dat een keer in de week.
  De badkamer ook een keer in de week!
  De keuken houd ik elke dag wel bij eigenlijk, dus de afwas, en fornuis en dergelijke, maar soms sla ik dat wel eens over.
  Het vuilnis twee keer in de week, dat doe ik vaak.
  Bedden verschonen een keer in de week, soms ook een keer in de twee weken, ligt er aan hoe vies het is, maar ik houd wel van schoon beddengoed!
  Doekje over de tafel dagelijks.
  Afstoffen weekelijks.

  Ik woon nog niet heel lang op mezelf (samen!) maar ik ben er nu eigenlijk erg goed in geworden, dat was in het begin wel anders, want mijn mams deed zoveel, dat wilde ze ook graag, daarom moest ik erg wennen, maar nu gaat het top!

  Wat mij betreft mogen dit soort artikelen vaker, makes me happy Kelly! 🙂

 31. Strijken en de was opvouwen, AAA wat een ellende. Strijken doe ik zo min mogelijk! Iedee dag ruim ik het grof op, poets ik ook de wc, aanrecht. Zuig wat vaker door de kids en hun koekjes en vriendjes, hihihi. Dweilen eens in de week. Was bijna elke dag, blegh 🙂

  Maar ook ik vind dat er geleefd mag en moet worden, hallo we wonen niet in een showroom hahahah. Soms kom ik ergens en is het daar zo netjes dat ik er de kriebels van krijg.

  Ojaaaaaaa en als ik soms geen zin in het huishouden heb laat ik lekker de boel de boel! Fijn weekend!

 32. Oooh zoveel herkenbare dingetjes!
  Zoals manlief die zich met het afval bezig houdt, ook wanneer het buiten gezet moet worden enzo.. En strijken doen we eigenlijk ook nooit.. behalve nu soms wat babykleertjes want we hebben wel een droger en gebruiken die eigenlijk alleen voor de handdoeken (worden ze zo zacht van!) en babykleertjes als we die niet uit willen hangen of als de rekken al vol hangen…
  Nicole onlangs geplaatst…Welkom op meisje-eigenwijsje.nl!My Profile

 33. Wat leuk en inspirerend om te lezen! Ik doe meerdere keren per week de was. Strijken doe ik de laatste tijd ook niet meer (haha, dat is precies wel de nieuwe hype?). Ik heb gemerkt dat strijken eigenlijk overbodig is. Oké, er zit hier en daar misschien een vouw in, maar als je de kleren aantrekt, zie je er toch niets meer van. Ik kan die tijd dus beter in een ander huishoudelijk klusje steken. Ik doe 1 keer per week een grote kuis door heel het huis: opruimen, stofzuigen, dweilen, badkamer en wc kuisen… De rest van de week ‘leven’ we echt in huis en letten we er niet te veel op om alles netjes op zijn plaats te leggen. We vinden dat heel fijn zo.
  Vanessa onlangs geplaatst…Unboxing: Soap World pakketjeMy Profile

 34. Haha mijn man is ook degene van het vuilnis! Vind ik maar niks. Ik strijk trouwens ook bijna nooit kleren. Veeeel te veel werk en vaak niet nodig. Voor de rest lijkt mijn schema best veel op jouw schema, behalve dan het stofzuigen, met een hond moet dat echt vaker gebeuren, helaas.
  Marije onlangs geplaatst…The Guilty Pleasure TagMy Profile

 35. Leuk artikel, ook heel leuk om de andere reacties hierover te lezen. Ik woon in een oud huis, met veel oude spullen ( alles is aan vervanging toe) en ik heb het idee dat je dan meer stof krijgt. Ik doe elke dag na het eten maken het fornuis schoonmaken, het aanrecht doe ik meerdere keren een doekje over per dag. Wc maak ik elke dag bril en waterbak schoon. 1x per week de muren etc. Maar stofzuigen en dweilen doe ik elke dag en toch heb ik het idee dat je dat niet ziet bij ons. De was pff praat me er niet van ik vind alles leuk in huis behalve dat! Ik strijk alleen de blouses van Sam, verder niet. En probeer nu wel om de was gelijk op te vouwen en in de kasten te leggen.
  Miranda onlangs geplaatst…Wat lees ik/recensies: Loes den Hollander.My Profile

 36. Ik heb thuis wel in de keuken een huishoud lijstje wat ik kan afvinken. Helaas komt het er vaak niet zo van, zeker de laatste tijd niet. Maar het zal hier nooit echt vies zijn, want daar kan ik zeker niet tegen.

  En ja het mag gezien worden dat er geleefd wordt in huis.
  Debbie onlangs geplaatst…Winactie babyhuysMy Profile

 37. Pingback: Kelly Caresse | Huishoudelijk: Een kind kan de was doen maar ik niet!

 38. Nele Van den Bergh

  Ik ben al blij dat ik niet de enige ben 🙂
  Bij ons zie je duidelijk dat er geleefd wordt.
  Ik wil het properder en (soms) minder chaotisch, maar ik werk fulltime, heb 3 zonen ( 6,9 en 10 jaar).
  Ik weet dikwijls niet waar eerst te beginnen.

  Ik heb de kinderen van jongs af aan geleerd om de WC borstel te gebruiken, natte doekje op de doorspoelbak,voor de lekken op de rand 😉
  Dus elke dag hoef ik het wc niet proper te maken 😀

  Strijken doe ik wanneer het kledingstuk nodig is, of op een sombere dag,ineens heel de mand.
  Wassen doe ik alle dagen,droogkast in,en als ik de kids naar bed doe,nemen zij hun kleren mee naar boven.

  Heb bad wordt na elk gebruik snel met product( fles met water en beetje zeep) gedaan door diegene die in bad gaat en 1 keer per week grondig.Het zijn allemaal kleine gewoontes die het wel properder houden.

 39. Ik stofzuig om de dag (huisdieren, kids) en dweil 1x per week wc en badkamer mee. Wc met spuit en wc papier neem ik knoppen, deurkruk en wc af 2x per wk en 1x met warm sopje alles grondig. 1x per week boven wc en zuigen/dweilen. 1x per mnd grondig badkamer en dagelijks wastafel afnemen. 1x per mnd keuken soppen en elke dag aanrecht en gasfornuis.1x per 2 mnd ramen zemen. Elke dag 1 wasje draaien, droger, vouwen (niet strijken) ik had altijd een schoonmaker om de week, maar door corona bezuinigingen doe ik het nu zelf.. en nee! Ik vindt het helemaal nix maar eenmaal gedaan een voldaan gevoel, dat wel 😄

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.