Hoe bevalt het nu bij de gastouder?

lanatekening

Het was misschien wel een van de moeilijkste beslissingen die ik vorig jaar genomen heb, de keuze om te kiezen voor een dag opvang voor Lana. Toen de knoop was doorgehakt en ik bepaalde idealen kon loslaten, maakten wij vrij snel de keuze dat een gastouder het type opvang is dat het beste bij ons past. Ik krijg regelmatig vragen hoe het nu bij de gastouder gaat dus ga ik daar vandaar meer over delen. Onze eerste ervaringen met de gastouder heb ik al gedeeld. We zijn nu 10 maanden verder, hoe bevalt het nu? Hoe gaat de gastouder te werk en zal Aimy hier ook naar toe gaan? Ik deel vandaag een nieuwe update.

We zijn al een hele tijd verder en Lana gaat nog steeds iedere week een dag naar de gastouder. Hoe spannend ik het vooraf vond, hoe enorm blij ik ben met de gastouder die wij hebben. Ze is een ontzettend lieve, zorgzame vrouw. Er is een hele fijne warme sfeer in het huis waar zij woont en de kindjes opvangt. Ook is alles bespreekbaar en koppelt de gastouder veel met ons terug.

Onze ervaringen met de gastouder
Zelf ervaren we het als heel erg prettig. Ik breng Lana op dinsdag naar de gastouder en zie deze dag ook als mijn vaste werkdag. Soms gebruik ik die dag voor afspraken of events in Amsterdam (Als Yannick thuis is voor Aimy) andere dinsdagen ben ik de hele dag aan het werk, in combinatie met de zorg voor Aimy. Dat wil zeggen dat ik werk wanneer Aimy slaapt of even in de box speelt. Op deze dag kan ik veel werk afmaken, zeker wanneer Yannick vrij is (hij werkt tegenwoordig heel onregelmatig). Vlogs editten, fotograferen, artikelen schrijven of concept artikelen afmaken, mails beantwoorden enzovoorts. Aan het einde van de dag haal ik Lana op, ga ik koken en ben ik in de avond ook echt klaar. Dat is heel erg prettig. De dinsdag is in ieder geval een dag waarop ik heel productief kan zijn. Toch merk ik in de praktijk ook dat ik nog veel in de avonden of tijdens slaapjes van de kinderen werk, maar dat is prima. Op andere dagen ben ik overdag met de kinderen bezig en dan kan ik niet werken tussendoor. En dat vind ik heerlijk. Dat vind ik een van de mooiste dingen van mijn werk, zoveel tijd met mijn kinderen hebben doordat ik mijn eigen tijden kan indelen. Samen leuke dingen doen, op een willekeurige dag naar de Efteling, dat soort dingen. En dit kan onder andere doordat we een dagje gastouder hebben.

De ervaringen voor Lana
Aan Lana merken we dat ze het heel erg leuk vindt. De dag ervoor roept ze al de naam van onze gastouder en als ik haar op dinsdag uit bed haal dan roept ze dat weer. Ze heeft er duidelijk zin in. Onze gastouder hanteert een bepaald ritme. Zo beginnen ze met het lezen van een boekje, gaan ze spelen, drinken ze tussendoor wat en eten ze fruit. En verder doen ze leuke dingen zoals knutselen, buiten spelen, boekjes lezen enzovoorts. Ik merk aan Lana dat ze heel erg ontwikkeld is dit jaar en ik denk ook echt dat ze veel geleerd heeft bij de gastouder. Ze is daar altijd met nog een paar kindjes en ik merk dat ze hierdoor veel beter is gaan praten en wat sociale vaardigheden geleerd heeft. Zo heeft ze meer leren delen en kan ze zich iets beter inleven in anderen. Ik heb echt het idee dat ze veel leert bij de gastouder. Dat is natuurlijk super fijn.

En Aimy? 
Ik krijg ook weleens vragen hoe we dat met Aimy doen. Aimy gaat (nog) niet naar de gastouder en dat is voorlopig ook niet het plan. Wel is ze al een keer een dagje met Lana mee geweest toen ik een dag voor afspraken naar Amsterdam was en Yannick en mijn ouders niet konden. Die dag is onwijs goed bevallen, zowel voor Aimy die heel erg gemakkelijk de dag door maakte, als voor ons en de gastouder. Dit zal dus zeker wel eens voorkomen maar (nog) niet wekelijks. Als ze wat ouder is dan denken we wel dat Aimy ook zal gaan. Wanneer dit is, dat zal de tijd ons leren 😉

Hele goede ervaringen dus! Gaat jouw kindje of gaan jouw kinderen ook naar een dagopvang? Wat voor opvang hebben jullie gekozen en hoe bevalt dit? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • Channa
  4 juli 2016

  Hier ook jaren een gastouder gehad en heel blij mee. Na de zomervakantie stopt ze op de vrijdag, heel jammer maar dan geen gastouder meer. Fijn dat het bij jullie ook zo goed gaat!
  Channa onlangs geplaatst…Momenten waarop ik onze kraamverzorgster mis!My Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  4 juli 2016

  Wat fijn dat ze het zo goed doen. Hier gaan ze niet naar de opvang. Ik werk overdag als ze naar school zijn of in de avond voor mijn blog.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…And the winner is…..My Profile

 • Saskia
  4 juli 2016

  Mijn zoontje ging ook naar de opvang, mijn dochter nog niet. Wel iets waar ik ook over zit na te denken om te doen.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Regen en Monster JamMy Profile

 • Elisabeth
  4 juli 2016

  Wat fijn dat het zo goed bevalt joh. Mijn ervaring met Jim is trouwens ook dat hij het heel leuk vind, de opvang.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ik ben een eigen winkeltje begonnen!My Profile

 • Nicole
  4 juli 2016

  Ons zoontje gaat één dag per week naar de gastouder en één dag naar mijn vader en stiefmoeder. Ik werk dan ook 32 uur per week buitenshuis. Ik denk dat het goed is voor kinderen om ook andere kinderen en mensen te zien en niet alleen maar bij papa en of mama te zijn.
  Nicole onlangs geplaatst…10 hilarische tweets over kinderen!My Profile

 • Ellen
  4 juli 2016

  Leuk om te lezen. Onze dochters gaan 3 dagen naar een kinderdagverblijf als ik werk. Mijn jongste is 5 mnd en gaat daar nu 3 weken geen. De oudste vind het helemaal geweldig dat kleine zusje nu ook meegaat. Ze zitten bij elkaar in de groep en ze mag daar ook helpen met de verzorging van haar zusje. Ik vond het natuurlijk weer Spa om de jongste naar het kdv te brengen, maar het gaat gelukkig super goed 🙂
  Ellen onlangs geplaatst…Kijk in de week #17My Profile

 • Ellen
  4 juli 2016

  Vind het spannend ipv Spa.. ?
  Ellen onlangs geplaatst…Kijk in de week #17My Profile

 • Josan
  4 juli 2016

  Toen ik werkte gingen alle kinderen naar de opvang. Kdv en bso. Nu ik thuis ben niet meer. Op de opvang hadden ze het leuk. Lieve leidsters en ook vrienden. Maar ze vinden thuis zijn ook okay.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Winactie 2x FastRider Amarinth fietstasMy Profile

 • Carlijn
  4 juli 2016

  Da’s een goed teken, dat ze op dinsdagochtend de naam van de gastouder al roept. Dan vindt ze het zeker leuk daar! Lijkt me een heel gerust gevoel geven. Kan me voorstellen dat je nog geen haast hebt met Aimy die kant op doen, ze is nog zo klein… Vind het altijd heftig als ik zie dat moeders hun kindje met drie maanden al naar de opvang moeten brengen omdat hun verlof erop zit. Pfff ze zijn dan nog zo ini-mini! Ik ben heel dankbaar dat ik tot 9 maanden geen baan had en thuis heb kunnen blijven met mijn meiden.
  Carlijn onlangs geplaatst…De best gelezen artikelen sinds het begin van carlijnbiesemaat.nlMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  4 juli 2016

  Mijn kinderen zijn altijd 3 dagen in de week naar de kinderopvang gegaan. Mijn mening is dat het alleen maar goed is voor een kind. Mijn kinderen vonden het daar altijd één groot feest. Mjn dochter was 9 maanden toen ze voor het eerst ging en mijn zoon 6 maanden. De kinderopvang maakte de overgang naar school ook een stuk makkelijker.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Waar ga jij wonen na een scheiding?My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  4 juli 2016

  Ik ben het trouwens helemaal net Carlijn eens. Het lijkt me enorm pittig om je kindje al met 3 maanden weg te brengen naar de kinderopvang. Zowel voor ouder als voor het kindje lijkt me dat zwaar. Eigenlijk zouden ze in Nederland het Scandinavische model van één jaar zwangerschapsverlof moeten hanteren. Alhoewel in mijn geval, moeder met een eigen bedrijf, die vlieger niet op zal gaan. Een dag na de bevalling moest/ging ik alweer gedeeltelijk aan het werk en verlof voor de bevalling heb ik ook niet gehad. Maar gelukkig kon ik mijn eigen tijd indelen. Dus inderdaad werken tijdens de slaapjes van mijn kindje.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Waar ga jij wonen na een scheiding?My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  4 juli 2016

  Ook al gaat Aimy nog niet iedere keer, wel fijn dat je de mogelijkheid hebt om haar ook te brengen! Wij waren ook zo blij met onze gastouder.
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Pepernoten BakFeestjeMy Profile

 • Dita
  4 juli 2016

  Fijn dat het zo goed gaat. Mila gaat 1 dag per week naar het kdv. Ik heb daar zelf 7 jaar gewerkt en werk nog steeds voor dezelfde organisatie. Ze is bij mijn collega’s dus. Erg fijn en ze vind het super leuk! Verder gaat ze 2 middagen naar mijn ouders en schoonouders. Helaas stopt mijn werk op school over 2 weken en werk ik nog 2 middagen op een bso. Ze zal voorlopig dus niet meer naar het kdv gaan. Ik vind dat erg jammer..hopelijk vind ik snel meer werk.
  Dita onlangs geplaatst…Babyupdate – Mila 5 maandenMy Profile

 • Nicole
  4 juli 2016

  Ik werk nog niet (hopelijk binnenkort) dus ze gaat alleen naar de PSZ en af en toe naar een oma. Weet eigenlijk ook niet of in ons dorp een gastouder zit. Vast wel, al weet ik niet of ik daarvoor zou kiezen of voor kinderopvang.
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #6 | Back on trackMy Profile

 • Joyce
  4 juli 2016

  Wat fijn dat ze het zo naar zin heeft bij de gastouder. Ik ben blij dat ik zelf als gastouder werk, waardoor ik straks niet mijn 3 maanden oude baby naar de opvang hoef te brengen en toch 4 dagen per week werk.
  Luuk gaat wel sinds kort naar de peuterspeelzaal, zodat hij ook leert naar andere volwassenen te luisteren en zelf vriendjes kan maken. Hij leert daar enorm veel. Jammer dat de zomervakantie bijna begint 😉
  Joyce onlangs geplaatst…24 weken zwangerMy Profile

 • Diana
  4 juli 2016

  Wat heerlijk dat de gastouder zo bevalt. Wij hebben het rijkdom dat beide oma’s graag willen oppassen wanneer ik aan het werk ben. Anders was onze zoon ook zeker naar een gastouder gegaan!
  Diana onlangs geplaatst…Hoe ons kind ons iets duidelijk maaktMy Profile

 • chantal
  4 juli 2016

  Ik ben 17 en heb van 6 maanden tot 12 jaar diverse klassen gehad, die noemden we gewoon oppas. De eerste jaren bij de gastoiders thuis, later kwamen ze bij ons thuis. Dat laatste vooral omdat ik autistisch ben en er nogal wat moeite mee had. Ik en mijn broertjes hebben vele oppassen gehad waarvan een gastouder van mijn 7 tot 10 de fijnste. Die wist hoe ze met me om moest gaan. Dat is heel belangrijk, ik heb een hoop andere vrouwen het leven zuur gemaakt. Het is dus een goed teken dat Lana er graag heen wil!

 • Angela
  4 juli 2016

  Wij maken geen gebruik van een gastouder of opvang. Doordeweeks werk ik als Lizzie nog slaapt of smiddags slaapt en op donderdag ben ik samen met Lizzie bij mijn ouders en kan ik lekker werken terwijl ik bij haar ben. Savonds heb ik meestal geen energie meer om te werken door de zwangerschap.
  Angela onlangs geplaatst…Zwangerschapsjurken top 10My Profile

 • Marijke
  4 juli 2016

  Leuk om te lezen dat Lana het zo leuk vind! Toen ik nog werk had (en nog een paar maanden daarna) ging onze dochter naar de opvang en vond het fantastisch. Denk dat het heel goed is voor kinderen om ook in een andere omgeving met andere kindjes te zijn!
  Marijke onlangs geplaatst…Gepofte quinoa reepMy Profile

 • Leonie van Mil
  4 juli 2016

  Fijn dat het zo goed bevallen is. Mijn kleine gaat morgen voor het eerst. Hij is 3 maaden. Ik vind het echt super spannend en heb net toch al weer even een emotioneel momentje gehad
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #3My Profile

 • Michelle
  4 juli 2016

  Fijn dat Lana het zo naar haar zin heeft. Dat lijkt me het allerbelangrijkste! Morris hoeft voorlopig niet naar de opvang, omdat ik hem mee kan nemen naar mijn werk, maar misschien dat we dat later anders gaan doen om hem met andere kindjes te leren omgaan. Nu hij 8 weken is, is dat (gelukkig) nog lang niet aan de orde.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#53: KAST UITMESTEN & BBQMy Profile

 • Paola
  4 juli 2016

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat! Ik ben gestopt met werken, dus geen opvang nodig, maar als dit niet het geval was dan had ik ook zeker voor een gastouder gekozen!
  Paola onlangs geplaatst…P2 Glow touch blush 060 Touch of daisyMy Profile

 • Charlotte
  4 juli 2016

  Fijn dat het zo goed bevalt. Onze dochter gaat 1x in de week naar het kinderdagverblijf. Als ik nu nog eens zou moeten kiezen dan zou ik misschien ook wel voor een gastouderbureau kiezen want over het kdv ben ik niet altijd even tevreden helaas…
  Charlotte onlangs geplaatst…Help! Mijn peuter is bang om te gaan slapen…My Profile

 • Cassandra
  4 juli 2016

  Mijn dochter gaat naar het kdv en dat vindt ze echt prachtig, ze is gek met de leidsters en we merken dat ze in haar ontwikkeling ook mega sprongen maakt. Fijn dat de gastouder zo goed voor jullie werkt!
  Cassandra onlangs geplaatst…Primark Zomer Shoplog | Mama en KindMy Profile

 • Leonie
  4 juli 2016

  Wat fijn dat ‘t goed gaat bij de gastouder! Wij hebben nu ook een hele lieve vrouw gevonden… Dan is dat maar vast geregeld voordat ik bevallen ben. Ze zal zo’n 1a2 dagdelen in de week daarheen gaan… Ik vind het nu al niet leuk, maar ja! Na m’n verlof moet er toch weer gewerkt worden.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Nominatie Liebsteraward!My Profile

 • Femke
  4 juli 2016

  Wat fijn dat je zulke fijne ervaringen hebt met jouw gastouder. Door die ene dag in de week heb je de rest van de week veel tijd voor de kids, ideaal. Fijne update :-).
  Femke onlangs geplaatst…Review: Guhl Kleurbehoud & VerzorgingMy Profile

 • Dees
  4 juli 2016

  Weet je dat ik dat juist heel anders heb ervaren?
  Oudste en middelste zijn bij mij allebei met 3 maanden naar het KDV gegaan. Ging heel soepel en makkelijk.
  Jongste was door omstandigheden 9 maanden en dat ging veel moeilijker. Iets met eenkennigheid en zo.

 • Doortje
  4 juli 2016

  Wat fijn dat het zo goed bevalt! Onze oudste gaat inmiddels naar school en omdat ik thuis werk, hoeft hij niet naar de bso of de overblijf, dat vind ik erg fijn! De jongste twee gaan naar het Kdv, dat bevalt ons het beste. 🙂
  Doortje onlangs geplaatst…Kijken naar een andere school…My Profile

 • MetMirjam
  4 juli 2016

  Wat fijn dat het zo goed gaat en dat je de mogelijkheid hebt om Aimy bij uitzondering ook te kunnen brengen. Bij ons past mijn moeder op, wat ik heel prettig vind.
  MetMirjam onlangs geplaatst…DIY: een Little Tikes Cosy Coupe pimpenMy Profile

 • Hanna
  4 juli 2016

  Wat fijn dat et zo goed gaat. Altijd even spannend maar dan is het des te fijner dat alle partijen zo tevreden zijn.
  Hanna onlangs geplaatst…SCRIPTIELEVEN – EEN UPDATE [2]My Profile

 • rachel
  4 juli 2016

  heel fijn om te lezen dat het zo goed bevalt. ik zelf zou ook voor een gastouder gezin gaan ipv een kdv waar mijn kinderen nooit hebben gezeten trouwens want ik werkte thuis maar vind een gastouder veel fijner, mss ook omdat ik zelf op een kdv heb gewerkt en daar toch de aandacht anders is verdeeld vind ik
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 2 juli ’16My Profile

 • Annemijn
  4 juli 2016

  Wat fijn dat Lana het daar ook zo naar haar zin heeft. Dat lijkt me voor jullie heel fijn.
  Annemijn onlangs geplaatst…Budgettip: Wegenkaarten voor je autovakantieMy Profile

 • Manon
  4 juli 2016

  Wat fijn om te lezen dat het jullie allemaal zo goed af gaat. Het meest belangrijke is dat Lana het natuurlijk naar haar zin heeft, dan is het voor iedereen goed! Hier bevalt het kdv ook nog steeds supergoed, 9 van de 10 keer moet ik Nilo meetrekken naar huis zo leuk vindt hij het haha. Merk ook dat hij zoveel leert daar, nu hij begint te praten komt hij na een kdv-dag ook met zoveel woordjes thuis: “sap”, “kuukelekuu” (ze hebben daar kippen en een haan) en “krekkerrr” haha zo leuk!
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #10: Drukke werkweek, reanimeren en uitslag ziekenhuisMy Profile

 • Karlien
  4 juli 2016

  Fijn dat het zo goed gaat bij de gastouder. Wij hebben twee gastouders, omdat dat met de opvangdagen het makkelijkst was. De kinderen vinden het zo fijn en soms zijn ze in tranen als ze horen dat ze pas morgen naar de gastouder mogen!
  Karlien onlangs geplaatst…Wandeling: Hofi PastorMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  4 juli 2016

  Ja, het kan natuurlijk ook dat naarmate je kindje ouder wordt hij/zij eenkennig wordt en dat dat het juist moeilijk maakt. Allebei mijn kinderen zijn nooit eenkennig geweest, dus wat dat betreft heb ik misschien wel makkelijk praten.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Waar ga jij wonen na een scheiding?My Profile

 • Marscha
  4 juli 2016

  Mijn zoontje wordt door mijn moeder en schoonmoeder opgevangen. Dit omdat hij prematuur geboren is en dan t eerste jaar niet naar n gastouder of kinderdagverblijf mag ivm bacteriën daar. Als hij 1 is geweest gaan we dit misschien wel doen. Lijkt me best goed voor de ontwikkeling om met leeftijdsgenootjes te spelen

 • Vanessa
  4 juli 2016

  Leuk om te lezen dat het allemaal zo goed gaat!
  Vanessa onlangs geplaatst…Cien shower gels limited editionMy Profile

 • Josse
  4 juli 2016

  Ik ben vanaf 3mnd zelf al naar een gastouder gegaan. Tot dat ik naar de brugklas ging ben ik daar altijd wekelijks een paar dagen geweest. Later om tussen de middag ‘over te blijven’. Ze voelt nog steeds als mijn tweede moeder en ik kom er nog heel vaak. Ik merk dat ik ook dingen van haar heb geleerd of overgenomen die ik niet van m’n ouders heb. Ze is de liefste vrouw die ik ken en ik ben heel erg blij dat mijn ouders destijds daarvoor hebben gekozen

 • Jessica
  4 juli 2016

  Wat fijn dat je zo een goede ervaring hebt met de gastouder! En leuk dat Lana het daar zo leuk heeft, dat is het belangrijkste…
  Jessica onlangs geplaatst…12 weetjes about JessMy Profile

 • Kim
  5 juli 2016

  Leuk om zo alle reacties te lezen.
  Hier ging ons oudste meisje na 10 weekjes naar de opvang voor eerst 1 dag maar al snel voor 2 dagen. Ook is ze altijd een dag naar oma en opa gegaan.

  Nu ze een zusje heeft heb ik haar mijn hele verlof thuis gehouden. Heerlijk lekker samen tutten, Echt genieten. Nu de kleinste 12 weken is begint ze van de week ook op de opvang. Weer een spannend momentje maar het gaat vast hartstikke goed. De oudste heeft er ook weer zin in om lekker bij de kindjes te gaan spelen. Ze zullen nu allebei 2 daagjes naar de opvang gaan en 1 dagje naar oma en opa.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.