Gender reveal van gastblogger Roxanne! + Gratis Printable raadkaartjes

Roxanne: Vanaf het eerste moment dat ik er achter kwam dat ik zwanger was, was ik benieuwd. Is het een jongen? Of toch een meisje? Natuurlijk is zowel een jongen als een meisje van harte welkom, maar spannend is het wel en het is leuk om te weten wat het geslacht is van het kindje in je buik. Vroeger heb ik eigenlijk altijd gedacht dat ik een echte jongensmoeder zou zijn. Ondanks dat ik zelf best van het ‘tutten’ ben, lijkt het mij ontzettend leuk om hier een klein mannetje rond te zien rennen. Dat is ook de reden geweest waarom ik vanaf het eerste moment het gevoel had dat ik zwanger was van een zoon. Alle bakerpraatjes waren getest en het kon bijna niet anders. Of deze voorspelling is uitgekomen en hoe we dit bekend hebben gemaakt deel ik vandaag. Ook deel ik een gratis printable voor raadkaartjes van het geslacht van de baby die je kunt gebruiken bij de gender reveal party of babyshower.

Echo: Een jongen of een meisje?
Rond de negen weken werd er een echo gemaakt bij de verloskundige. Wij wisten natuurlijk dat het met negen weken bijna onmogelijk is om een geslachtsbepaling te doen, maar toch vroegen wij aan de verloskundige of zij al kon zien of het een jongen of een meisje is. Met enige twijfel zei ze “volgens mij is het een meisje”. Op dat moment werd ik even stil want, een meisje? Ik dacht echt dat het een jongetje zou zijn. Allerlei twijfels gingen door mijn hoofd.

In de weken daarna heb ik enorm veel ‘rondgehangen’ op Pinterest. Ik werd enthousiast en het ene roze item na het andere werd gepind op een verborgen bord. Toch bleven wij enige twijfel houden over het geslacht, ik was tenslotte pas 9 weken zwanger toen de echo werd gemaakt.

De NUB theorie en Pottyshot theorie voor het geslacht van de baby
Rond de twaalf weken besloten wij wederom een echo te laten maken en het geslacht te laten bepalen door middel van de NUB theorie. Kelly heeft al eens een artikel geschreven over deze theorie. Inmiddels was onze ukkepuk zo gegroeid dat niet alleen de NUB zichtbaar was, maar dat er ook een duidelijke ‘pottyshot’ gemaakt kon worden waar wij goed konden zien of wij nou papa en mama zouden worden van een zoon of een dochter.

Benieuwd naar het geslacht van de baby? Deze gender reveal taart zegt genoeg!

gender reveal taart

Ps. Binnenkort deel ik het recept van deze heerlijke taart!

It’s a boy!

Toen wij 100% zeker wisten dat wij een klein jongen zouden krijgen, werd dit natuurlijk met de familie gedeeld op een gender reveal party. Dit maakten wij extra leuk door de familie vooraf met raadkaartjes te laten invullen wat zij voor vermoeden hadden voor het geslacht van de baby, de geboortedatum, het gewicht, en een eventuele naam. Ik vind zelf zo’n spelelement altijd erg leuk! Daarnaast is het ook super handig om nog wat inspiratie op te doen voor leuke namen mocht dat nog niet gelukt zijn. Je familie kan zo een beetje met je meedenken 😉

raadkaartjes geslacht baby printable

Raadkaartjes > gratis Printable Download.

Speciaal voor jullie heb ik ook leuke raadkaartjes gemaakt die je kunt gebruiken bij een gender reveal party of babyshower om je familie of vrienden hier op een leuke manier bij te betrekken. Die kun je via bovenstaande PDF. gratis downloaden als printable en dan printen voor je feestje.
Ps. Tips voor een leuke babyshower kun je via dit artikel vinden!

raadkaartjes geslacht baby

Ik ben inmiddels hoogzwanger en kan ieder moment bevallen van onze zoon. Door wat tegenslagen in de zwangerschap, ben ik wat minder actief in het gastbloggen geweest, maar ik heb nog heel veel leuks voor jullie in petto. Maar eerst ga ik bevallen en dan zal ik jullie daarna op de hoogte houden hiervan. Hoe hebben jullie je familie op de hoogte gebracht van het geslacht van de baby? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Karin
  20 januari 2018

  Wat een leuke kaartjes! Wij hebben beide keren rond 15 weken een geslachtsbepaling gedaan en de uitslag direct gedeeld met de rest van de wereld. Nu nog 8 weekjes wachten op babymeisje nummer 2. Succes met de laatste loodjes!

 • Felicia
  20 januari 2018

  wat leuk veel geluk straks met julie prinsje 🙂
  ik had ook altijd de wens voor een jonge
  terwijl ik ook altijd makup draag hoge hakken
  maar ik zag mezelf ook met een jongetje
  maar ik kreeg 3 prinsesjes 🙂
  en de vierde werd hier een jongetje

 • Arina
  20 januari 2018

  Ik was al nieuwsgierig wanneer je weer voorbij zou komen. Hier inmiddels ook hoogzwanger van ons tweede kindje. Het geslacht is voor ons allemaal nog een verassing, wij doen de genderreveal bij de bevalling 😉 Succes nog de laatste dagen/weken!

 • Sara
  20 januari 2018

  Leuk! Wij hebben vanavond een feestje voor mijn schoonfam en gaan het vertellen dmv ballonnen die naar boven komen uit een kartonnen doos. Maar eerst lekker hapjes eten en spelletjes doen.

 • rachel
  20 januari 2018

  su6 met de laatste loodjes!!

 • Celine
  20 januari 2018

  Wat leuk een jongetje! Ik heb zelf een zoontje van bijna twee en een meisje van 10 weekjes. Bij beide geen gender reveal gedaan maar de moeders meegenomen naar de echo’s. Veel succes met de laatste loodjes.

 • Milou
  20 januari 2018

  Wat leuk die kaartjes!! Bij een volgende ga ik denk ik ook wel een gender reveal feestje doen. Bij mijn eerste hebben we wel zon leuke doos met ballonnen gedaan!

 • Joy
  24 januari 2018

  Superleuk! Ik heb een hele tijd gedroomd dat ik drieling jongens kreeg (een meerling was sowieso vanwege familie’belasting’ not out of the question). Voorlopig is het één meisje geworden dus mijn voorgevoelens kwamen niet uit (maar wat niet is kan nog komen natuurlijk ;)).

  Geniet van de eerste periode met jullie kleintje straks!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.