sh
Dit artikel kwam online op 14 oktober 2013, niet wetend dat Lana net geboren zou zijn. Ik plan mijn blogs namelijk altijd vooruit. Omdat ik nadien zoveel nieuwe bezoekers gekregen heb, wil ik dit artikel nog een keer onder de aandacht brengen omdat dit artikel de moeite waard is om gelezen te worden. Deze tweede zwangerschap krijgt dit blogje dus een tweede kans ;). De mooie momenten van het zwanger zijn...  Voordat ik ooit nadacht over zwanger zijn kon ik er geen beeld bij vormen hoe dat dan zou voelen, of je dan echt anders in het leven zou staan en of het echt zo is dat je bepaalde foodcravings krijgt, en andere bekende cliche’s. Nu ik zelf zwanger ben kan ik vele van deze punten beamen. Nu ik richting hoogzwanger raak merk ik dat het een stuk zwaarder wordt, dat er momenten zijn dat ik mijn niet-zwangere lichaam mis, en dan betrap ik mezelf erop dat ik daarover kan klagen. Ik wil helemaal niet klagen, er zijn zoveel mooie momenten aan zwanger zijn die ik vandaag met jullie ga delen.

De mooie momenten van het zwanger zijn:

 • In het eerste trimester deel je samen met je partner, man of vriend een groot geheim. Een geheim dat jullie leven zal veranderen. Soms wil je het al van de daken schreeuwen, maar soms is het gewoon geweldig dit voor elkaar te houden. Er is lichamelijk vrijwel niets aan je te zien en toch kun je je al op en top zwanger voelen.
 • De eerste echo, ontzettend spannend en als het allemaal goed mag zijn, zie je op het beeldscherm een klein wondertje met een kloppend hartje, jullie kindje! Je ligt heel trots op de tafel met gel op je buik, precies zoals in al die films en het grote avontuur mag beginnen.
 • Vanaf week 12 komt het punt dat je het iedereen kan gaan vertellen en dat het ook voor jullie omgeving een feit gaat worden, jullie weten het al ruim 8 weken, maar voor je omgeving gaat er een nieuw verhaal de wereld in.
 • Vanaf 20 weken wordt het pas echt leuk, althans zo heb ik dit ervaren. Als je een goede 20-weken echo gehad hebt en je met meer zekerheid je zwangerschap verder kan vorderen wordt het allemaal wat echter. Je buik gaat groeien, het wordt een stuk zichtbaarder, en je zit in het zalige tweede trimester.
 • Het tweede trimester (week 13 tot week 27) vind ik het fijnste trimester, je hebt weer meer energie, want je voelt je veel fitter als in het eerste trimester en later kom je er achter dat je echt veel fitter was in het tweede trimester, want die vermoeidheid komt in het derde trimester vaak weer terug.
 • Zodra je buik lekker aan het bollen is, staan mensen voor je op in de bus, kijkt men vol bewondering naar je buik. Heel veel mensen in de wereld krijgen kinderen, het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, maar nu ben JIJ zwanger en voelt het als het grootste wonder (wat het ook gewoon is!).
 • Natuurlijk is het een geweldig idee dat je nooit meer alleen bent tijdens die 9 maanden. Jij en je kindje zijn één, je eet voor 2, je slaapt voor 2 en zodra je je kindje gaat voelen, merk je nog meer dat je niet alleen bent.
 • Vanaf ergens in het tweede trimester beginnen de schopjes, duwtjes, het gedraai, hele lieve zachte kietelbewegingen, wild gebonk, je kindje laat van zich voelen! Geweldig om wakker te worden met een trappelend kindje in je buik, heerlijk om in de avond met je partner over je buik te wrijven om zo contact te maken met de kleine in je buik.
 • Voldoende redenen om te shoppen! Je eigen kleding pas je niet meer (shoppingtime!) , je hebt ontzettend veel leuke schattige spulletjes en kleertjes nodig voor jullie kleine wonder en ook in huis zal het een en ander veranderd moeten worden, genoeg redenen om heerlijk te shoppen!

Bron afbeeldingen:  Pinterest

 • Als zwangere vrouw kruip je per week steeds meer in je eigen coconnetje. Je bouwt onbewust een soort nestje waarin jij je prettig voelt. Ik ben een echte huismus geworden sinds ik zwanger ben. Was ik eerst overal te vinden (sportschool, in de stad, bij vriendinnen,  op visite, alle verjaardagen etc.) ben ik nu wat meer thuis. Vanaf je derde trimester is de kans groot dat ook bij jou de vermoeidheid toeneemt. Je sluit je af voor negatieve nieuwsberichten , je zit lekker op je roze wolk en het liefst in een comfortabel (XXL) loungepak, met een grote mok thee in je fijne warme huis. Heerlijk als vriendinnen langskomen, maar momentjes voor jou alleen zijn ook super. 
 • We gaan het maar even niet hebben over de vergeetachtigheid en stuntelingheid die erbij komt kijken, nee we zijn ons mentaal aan het voorbereiden op de oertaak, hoe we zelf ook op de wereld gebracht zijn. Al miljoenen vrouwen voor ons hebben die oertaak uitgevoerd dus wij kunnen dat ook (hoe enorm spannend het ook is!)

Zo kan ik nog wel even doorgaan met opsommen, maar ik wilde gewoon even op een luchtige manier meegeven hoe prachtig het is om zwanger te zijn dat het zoveel mooie voordelen bevat. Binnenkort komt er nog een artikeltje aan met de dingen die ik niet ga missen aan het zwanger zijn, want het is niet altijd een feestje, maar vandaag houd ik het lekker bij het positieve want het is een hele bijzondere gebeurtenis in je leven. Aan alle zwangeren of vrouwen die zwanger-plannen hebben wens ik heel veel geluk en mooi momenten toe. Het is een grote achtbaan van emoties en gevoelens, maar het is zo speciaal!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op dit blogje, of er veel herkenning in gevonden wordt of op bepaalde punten juist helemaal niet? Laat het me weten in de comments.
PS. Omdat ik dit artikel in 2013 al eens publiceerde, staan er nog wat comments van toen bij, maar sluit je vooral gezellig aan, ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

55 gedachten over “De mooie momenten van het zwanger zijn”

 1. Vooral heel veel herkenning!
  Ik was zelf ook op mijn 23e zwanger.
  Zo speciaal, zo mooi om uiteindelijk samen je kindje vast te houden.
  Denk daar maar aan als je met je oertaak bezig bent 😉

 2. Ik vind het heel bijzonder om dit te lezen. Veel vriendinnen van mij zijn al zwanger geweest en inmiddels lopen er al dreumesen rond 🙂 En wat jij verteld komt ook sterk overeen met wat mijn vriendinnen aan mij verteld hebben! Erg leuk om te lezen en heel veel succes met de laatste loodjes!

 3. Heb zeker een aantal punten waar ik me als zwangere in herken. De moodswings, vergeetachtigheid (schrijf alles op! In me telefoon en me agenda). Merk dat ik steeds minder de deur uit ga. Ik pas nog wel me eigen kleding, niet al het hele strakke natuurlijk maar tot nu toe één top geshopt bij H&M en deze zit niet lekker, te wijd. Ben dan ook niet heel erg groot geworden. Heb nog maar een paar weken te gaan dus het shoppen voor positiemode heb ik maar gestaakt. Als het echt niet maar gaat, ga ik over op me homewear. 🙂

 4. Heel leuk om te lezen, je schrijft met zoveel liefde. Ookal ben ik pas 15, in de toekomst hoop ik ook zwanger te mogen worden, het lijkt me zo bijzonder. De laatste loodjes komen er echt aan voor je, geniet ervan!

 5. Mooi herkenbaar blogje! Bij mij verliep tweede trimester toch net wat anders en energie blijft toch meer foetsie dan voelbaar maar vanaf de 20 weken en dat de nare klachten verdwenen waren ben ik ook echt aan het genieten. Mede door het voelen ook van de kleine meid!

 6. Wat een mooi herkenbaar artikel. Ik zit nu in mijn eerste trimester en kan niet wachten totdat mijn buik lekker begint te groeien en ik ons kindje voel schoppen in mijn buik! 🙂

 7. Zwanger zijn is inderdaad echt een groot wonder. Dat besef ik me achteraf misschien nog meer dan toen ik daadwerkelijk zwanger was.
  Ik vond het gevoel van ‘met z’n tweeën zijn’ heel bijzonder. Ik was me er constant van bewust dat ik niet alleen was, maar gezellig samen met ons lieve kleine baby’tje.
  Ik vond de zwangerschap niet fantastisch en was blij dat het over was, maar dat gevoel mis ik nog wel eens.
  Miranda onlangs geplaatst…Dit vind ik stom!My Profile

 8. Wat herkenbaar! Mijn zwangerschap is al weer drie jaar geleden, maar er kont nu val alles weer naar boven. De middagdutjes, cravings naar chipjes en mcflurries en samen verwonderd kijken en voelen op mijn buik. Wat een mooie tijd was dat. Ik kijk met veel plezier terug op mijn zwangerschap!
  Frederique onlangs geplaatst…3 series die ik eeuwig kan blijven kijkenMy Profile

 9. Leuk geschreven! Heel veel dingen herken ik wel. Ik vind zwanger zijn echt geweldig en ben super trots, maar het is niet altijd leuk. Vind dat plaatje met de tekst: ‘pregnancy is the happiest reason ever for feeling like crap’ heel toepasselijk haha! En idd ik merk ook echt dat ik vanaf week 27 lekker begin te cocoonen thuis haha
  Milou onlangs geplaatst…De liefde voor beauty is terugMy Profile

 10. So true! Ik zei gister nog tegen vriendlief dat ik het zo jammer vond dat de zwangerschap bijna voorbij is. Ik ga het nog missen (alhoewel ik ook zo op het einde van de zwangerschap weer naar een aantal dingen uitkijk..) en het wordt sowieso nooit meer hetzelfde. Ik ben zwanger van de eerste en die eerste keer komt nooit meer terug. Dat vind ik bijna jammer, hoe speciaal een zwangerschap ook blijft.
  Vivienne onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #35weeksMy Profile

 11. Ik vond de eerste schopjes die je alleen als mama zijnde voelt heel speciaal! De eerste borreltjes de eerst vlindertjes. Oh ik hoop zo dat ik dit nog een keertje mee mag maken.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #10My Profile

 12. Mooi om dit te lezen! Want inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Ik haatte het om zwanger te zijn, maar het moest om een kind te kunnen krijgen. Ik ben er zo vreselijk ziek van geweest 37 weken lang, dat het gewoon niet leuk meer was. En toch zijn de leuke punten die je noemt, inderdaad de momenten die ik veelal ook leuk vond.
  Dit is een goede om er eens bij te pakken als ik met verdriet terugdenk aan de zwangerschap, bedankt!
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van MarinaMy Profile

 13. Wat een herkenbaar artikel. Over het 3e kan ik nog niet oordelen, maar het 2e trimester vind ik echt heel fijn. Ik geniet ontzettend van het zwanger zijn. Vooral de continue bewegingen van ons ventje vind ik zo bijzonder. Als ik ergens tegen mijn buik duw voel én zie ik hem meteen daarna schoppen. Zo leuk!
  Michelle onlangs geplaatst…BEVALLEN: THUIS OF IN HET ZIEKENHUIS?My Profile

 14. Mooi om te lezen! Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar het lijkt me heel mooi en bijzonder om zwanger te zijn. De eerste periode lijkt me wel vervelend omdat je je zwangerschap nog niet direct wil delen met iedereen. Ik vraag me af of ik zal kunnen zwijgen als het zo ver is, haha!
  Vanessa onlangs geplaatst…HEMA 3 in 1 micellair cleansing waterMy Profile

 15. Fijn dat je zo positief stil kan staan bij alle fijne dingen, naast de moeilijke. Ik kan me voorstellen hoe bijzonder de ervaring moet zijn, hopelijk zal ik het ooit zelf ook mogen ervaren!

 16. Huismus to the max hier!!! Ik ben nu 33 weken zwanger en echt serieus, ik vind het héérlijk als ik een dag niet de deur uit hoef! Een wasje draaien, wat opruimen, outfitje voor de baby klaarleggen, serie kijken inlc. thee en comfy outfit… Vroeger zou ik na 1 zo’n dag helemaal kriegel worden en naar buiten gaan, maar nu kan ik rustig een 4 dagen zo doorbrengen. Haha!

 17. Wat leuk om te lezen van tijd geleden.. Ik was 3 jaar geleden voor het laatst zwanger & ik was toen meer aan het genieten dan nu. Toen had ik me handen nog ” vrij ” niet voor een ander kindje te zorgen terwijl zwanger.. Ookal wordt hij grote broer en vind hij dat heel leuk nu ik in me laatste trimester zit merk ik gewoon dat ik het zwaarder heb.. slapen lukt niet rugpijn geen houding zit lekker meer & ookal heb ik geen grote buik.. Maar ik probeer nog te genieten van me ventje die strax niet meet enigst kind is?.. maar het blijft een wonder dat er 9 maanden lang iets in je groeit en je op het einde gewoon verlangt naar de eerste ontmoeting ?.. & je weet nu wat te verwachten na de bevalling bij de eerste was alles nog nieuw..
  Noena onlangs geplaatst…Internet reclameMy Profile

 18. Heeeerlijk. Kan niet wachten tot ik die kleine ga voelen! Nu bijna 15 weken, deze week geslachtsbepalingsecho, aaahhh. Ik mis mijn lief alleen enorm om deze bijzondere periode mee te delen, hoop dat hij snel terug kan komen. Maar zeer herkenbare post ja, het is zo bijzonder! Ik wil alleen geen enge bevallingsverhalen meer horen :’D
  Debby onlangs geplaatst…Video // Let’s get SpanishMy Profile

 19. Wat een bijzonder stukje om te lezen Kelly. Gelukkig ben je verder met de datum van bevallen dan Lana. Het aftellen is nu echt begonnen, zet hem op! <3

 20. Oh wat vind ik het fijn dat ik nu mee kan praten over dit onderwerp. Ik vind de punten zeer herkenbaar! Al zit ik nog in het eerste trimester, ik ben nu al een ontzettende huismus 😉 Ik vond het geheimpje in het begin juist heel lastig, omdat ik graag op mijn werk uit wilde leggen waarom ik meer vermoeid was etc. Daar liep ik soms wel tegenaan. Daarnaast zat ik midden in de decembermaand met al het lekkere eten en drinken waardoor het ook best een lastig geheim kan zijn. Maar ik geniet enorm! Ben zo blij dat ik zwanger ben. Heb zin in de komende tijd!

  Liefs,
  Anne

 21. Wat is dit mooi om te lezen! Ik ben zelf 13 weken zwanger en ik vind het zo spannend voor wat er komen gaat maar tegelijkertijd ook zo mooi! Wij zijn nog jong ( 21 en mijn vriend 24 ) maar we zijn zo ontzettend blij en gelukkig en genieten heel erg van het idee dat wij straks met zijn 3e zijn ?

 22. Dat je niet meer alleen ben heerlijk ja. Ik was tijdens mijn zwangerschap 17 wk alleen omdat mijn vriend weg was voor werk. Vanaf de schopjes voelde het een stuk minder alleen was ik verdrietig omdat ik mijn vriend miste voelde ik beweging in mijn buik zo heerlijk.
  En het kunnen eten (lees snoepen) dat mis ik ook wel. Maar weer een zwangerschap nee (nog even niet) dank je
  Dees onlangs geplaatst…Clean 9! Dag 1! My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.