Toen ik de ‘Gewoon Nederlands’ tag tegenkwam op de blog van Manon en Bibian wist ik gelijk dat ik deze ook wilde gaan overnemen voor mijn blog. Als echte Hollander en liefhebber van Nederlandse gewoontes, voeding en gebruiken kan ik deze vragen met veel liefde beantwoorden. Ik ben dol op stamppot, dol op Hollandse kost, stroopwafels en hagelslag en ik voel me helemaal thuis in ons koude kikkerlandje. Na een vakantie is het zo fijn om weer de borden met Welkom in Nederland te zien! Daarom beantwoord ik vandaag voor jullie deze tag over allerlei typisch Nederlandse gebruiken en mijn favorieten daarin. Ik ben volgens mij wel een oerhollandse dame dus dat komt goed uit voor deze tag.

Één of meer koekjes bij de thee?
Het liefst natuurlijk meer koekjes bij de thee, heerlijk die bastogne koekjes, typische thee biscuitjes of stroopwafels, ik ben er dol op! Toch houd ik het altijd bij een en haal ik ze zelf niet in huis omdat ik mezelf maar al te goed ken  want dan kan ik soms geen limiet houden, niet in huis halen betekend niet opeten maar als ik ergens op visite ben en mij wordt gevraagd of ik een tweede koekje wil dan zeg ik gelijk ja! 

Wat is je favoriete stamppot?
Ik ben dol op stamppot en je kunt me er serieus echt voor wakker maken, boerenkoolstamppot, hutspot, zuurkool, andijvie stamp, rucola stamppot, come to me! Mijn favoriete stamppot is op zijn Brabants : ‘Peenstamp meej ajuin en peen’ oftewel hutspot /wortelstamppot, heerlijk! Mijn vader hield hier totaal niet van maar ik en mijn moeder wel dus als papa niet mee at dan aten we dit standaard, heerlijk!

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Nu ik moeder ben zeg ik Sinterklaas omdat ik het heel leuk vind om dit allemaal voor kindjes te organiseren en het geheimzinnig te houden, zeker als Lana wat groter zal zijn. Ik vond toen ik jonger was koninginnedag de leukste feestdag omdat ik het toen veel grootster vierden met een hoop feest er omheen, maar nu vier ik koningsdag niet meer zo uitbundig  en heb ik niet zoveel met deze feestdag.

Blond Amsterdam en beschuitjes met aardbeien, allebei heel erg Nederlands, denk ik zo


Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Dat vind ik een goede vraag waar ik niet zomaar een antwoord op heb. Ik vind Oud-Heusden vesting een heel mooi authentiek stadje, ik ben dol op de Drunense duinen waar ik aardig bij in de buurt woon en de Efteling blijft een hele mooie plek in Nederland, ik heb niet een specifieke plek in Nederland die ik het mooiste zou noemen.

Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.
Dan zou ik deze tag op video moeten gedaan hebben om dit na te doen, ik spreek zelf Brabants en kan ook platter praten als ik zou willen maar dat vind ik niet zo zeer mijn favoriete accent. 

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
‘Gewoon’ wat ik veel als een soort stopwoord gebruik en ‘gezellig’ natuurlijk uitgesproken met een zachte G, echte woorden die ik niet zo kan vertalen of uitleggen in het Engels. Het is ‘gewoon’ ‘gezellig’. Zou je in het Engels niet zeggen zeggen als : casually cosy? nee, dat klinkt gewoon niet haha.

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Een ‘bakje koffie’ drinken bij een vriendin en sinterklaas vieren terwijl we drie weken later ook nog kerstmis vieren met een ‘santa claus’ . Apart dat wij voor de naam santa claus gekozen hebben voor onze sinterklaas die bij een heel ander verhaal hoort haha. 

Wie is er niet dol en trots op de Efteling?


Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens, en daarmee ben ik het eens met wat Manon en Bibian ook aangaven, dat huismutserige is heel Hollands denk ik en dat kan ik helemaal beamen. Als je thuis niet happy bent, en je blijft ervan weglopen hoe kun je ergens anders wel gelukkig zijn? De basis ligt thuis en daar voel ik me ook het fijnst.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?
Echt Hema en de Albert Heijn. Ik doe er graag boodschappen, bij de Hema verkopen ze werkelijk alles en bij de Albert Heijn is het assortiment ook heel groot en is het ‘gezellig’ om te winkelen, dat zijn denk ik mijn favoriete Nederlandse winkels. Ik wilde eerst de Action zeggen maar volgens mij is deze winkel niet van Nederlandse bodem.

Wie vind jij de leukste BN’er?
Jan Kooijman, ik hoef denk ik aan de dames niet uit te leggen waarom haha.

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Ik vind Nederlandstalige muziek op zijn tijd erg leuk, zo vind ik de muziek van Marco Borsato heel mooi, en heel cliché noem ik dan ‘dochters’ van Marco Borsato op.

Haring? Ja of nee?
Ja, lekker! En toevallig ook nog heel gezond! 

Ik vond het een hele leuke tag om in te vullen! Ik ben ook heel erg benieuwd naar jullie antwoorden! Voor deze tag wil ik graag de volgende bloggers taggen: Dagmar (bydagmarvalerie) , Gonny (Cherryfizz), Lisanne (lisanneleeft) en Elise Joanne (Elisejoanne) Ook ben ik benieuwd wat jullie nu echt typisch Nederlands vinden! En welk accent spreek je zelf? Ben je blij met dit accent? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “De Gewoon Nederlands tag!”

 1. Ik heb deze tag nu al een paar keer voorbij zien komen en eigenlijk lees je best veel dezelfde antwoorden. Nederland heeft dus echt wel zijn eigen dingetjes die bij veel mensen ook favoriet zijn. Vooral dat huiselijke. Leuk om te lezen! Ik woon in dezelfde omgeving als Bibian en Manon en inderdaad, hier kappen wij vooral woorden af hahaha!
  Marion onlangs geplaatst…Advies: Welke smartphone kopen?My Profile

 2. Ik had hem bijna hetzelfde kunnen invullen. Ik ben alleen niet zo’n stampotliefhebber. Boerenkool is nog wel lekker. En een favoriet liedje kiezen is moeilijk maar ik zou voor een nummer van Guus gaan.
  Petra onlangs geplaatst…Als een vis in het waterMy Profile

 3. Wat een leuke tag!
  Vooral leuk om te lezen dat jij Oud-Heusden vesing zo mooi vind. Mijn oma woonde daar, dus kwam er vaak. Toen ik iets met mijn man kreeg zei hij ook dat hij het daar zo mooi vond, maar mij was het eigenlijk nooit opgevallen, omdat ik er al van kinds af aan kom, hihi.

 4. Leuk! Stiekem gek op boerenkool en stroopwafels. Heb een ietwat Utrechts accent en ben daar niet specifiek heel trots op, eigenlijk helemaal niet, vind Brabants daarentegen wel erg gezellig klinken.

 5. Hij is leuk! Ik was ook getagd door Marieke, waarvan Manon en Bibian hun tag hebben. Door vakantie helemaal vergeten. Efteling en Loonse en Drunense Duinen zijn inderdaad fijne plaatsen, net als Heusden. Echt oer-Hollands gevoel krijg ik daarbij.
  Cindy onlangs geplaatst…Fotoverslag: Griekenland – deel 3My Profile

 6. Ik kom uit België dus ik vind dit erg boeiend om te lezen, haha! 🙂 ik vind boodschappen doen bij jullie in Nederland ook erg gezellig! Op een bepaalde manier “huiselijker” dan bij ons.

 7. leuke tag!! en idd de appie en de hema zijn DE winkels 😀 en jaaaa stampotten!!! maar dan ipv aardappels knolserderij goed :D, lekkerder en gezonder en die haring mag je me ook voor wakker maken en ze zeggen dat ik toch echt een haags accent heb hihi
  rachel onlangs geplaatst…Fotolog – weekoverzichtMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.