queenmom5

Als je er als blogger voor kiest om persoonlijk te gaan bloggen dan deel je daarmee je persoonlijke gegevens. De bezoekers van je website bezoeken jouw website en als ze vaker terugkomen betekend dit dat ze blijkbaar interesse hebben in de persoon achter de website. Toen ik begon met bloggen was ik een stuk gereserveerder in het delen van informatie. Mijn achternaam was nergens vindbaar, ik deelde geen namen van mijn vriend en zo kan ik nog wel meer dingen noemen. Inmiddels deel ik al een stuk meer, is mijn achternaam gewoon te vinden en hebben jullie ook kennis kunnen maken met mijn vriend. De ene blogger kiest ervoor om alles open en bloot te delen, en de ander is daar wat voorzichtiger in. Daarmee is niets goed, en niets fout. Dat is een persoonlijke afweging die je maakt.

Ik moet er nog steeds aan wennen als om mij heen vrienden of kennissen veel van mij en mijn leven weten doordat ze mijn blog volgen. Dan wil ik een verhaal vertellen over mijn weekend en dan krijg ik te horen dat ze dat al wisten. Dan blijf ik verbaast waarvan? Ik had het ze toch niet verteld? Als je mijn blog volgt dan ken je mij en een groot deel van mijn leven heel goed. Ik deel veel over mijn leven en mijn gezinsleven maar er zijn grenzen. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn dochter Lana niet in de spotlights te zetten op mijn blog.

Cewe6

Van mijn dochter Lana deel ik weinig uiterlijke foto’s. Ik vertel over haar en ik deel de wat minder duidelijke foto’s. Ik deel geen foto’s waarop haar gezichtje duidelijk herkenbaar is. Natuurlijk ben ik onwijs trots op haar en het liefst laat ik haar aan de hele wereld met filmpjes en foto’s  om mijn trots te tonen. Dit doe ik echter bewust niet omdat ik niet weet wat ze hier over een paar jaar van zal vinden. Dat ik besluit met mijn hoofd op internet te gaan betekend niet dat zij dit zou willen. Daarbij speelt ook wel mee dat mijn vriend bij de politie zat en daarom vond ik privacy nog belangrijker. Ook vind ik dat we in een maatschappij leven waarin ik mijn kind wil beschermen tegen mensen die op internet verkeerde bedoelingen hebben.

Lana heeft niet mijn achternaam maar die van mijn vriend dus haar naam is niet te vinden op internet. Dit is gewoon heel persoonlijk, de ene blogger deelt alles uitgebreid en de ander niet. Ik vind het geweldig om andere mamablogs te bekijken en alle foto’s en filmpjes van hun kinderen te zien. Dat is gewoon heel erg leuk om online  in mee te kunnen kijken, maar mijn keuze daarin is anders.  Ik krijg regelmatig mailtjes met vragen waarom ik niet meer van Lana wil laten zien. Dat is ook de reden waarom ik dit artikel schrijf.

Verder zijn er nog meer gegevens die ik liever niet deel, de naam van mijn werkgever bijvoorbeeld, mijn telefoonnummer en mijn woonadres. Voor mij is het logisch om dat niet op internet te delen. Once it becomes online, it will never fade away. Verder ben ik onwijs open in dingen, deel ik veel persoonlijke zaken zoals emotionele onderwerpen, als ik me niet goed voel, als het even niet goed gaat of andere dingen die voor anderen misschien wel too much information zijn.

Ik wilde dit gewoon even met jullie delen, het is iets belangrijks om over na te denken als je gaat bloggen, wat wil je wel en wat liever niet delen met je publiek. Als je blog nog vrij klein is in bezoekersaantallen lijkt het allemaal heel onschuldig maar je weet nooit wat voor groei je blog kan doormaken.

Wat vinden jullie hiervan? Vinden jullie mijn houding te voorzichtig of zouden jullie dit op dezelfde manier doen? Een vraagje aan de mede bloggers, hoe waarborgen jullie je privacy? Ben je daarmee bezig of helemaal niet? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Wat je ook doet, niets is goed of fout, zodra je doet wat voor jou prettig voelt.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

64 gedachten over “Bloggen en privacy”

 1. Grappig Kelly, ik heb bij mijn concepten ook een blogje daarover staan maar nog niet af. Ik idd het heel moeilijk. Ik kan er ook maar niet aan wennen dat menen al van alles van mij weten zonder dat ik ze het heb verteld. Meestal klopt ook niet het hele verhaal omdat ze het van mijn blog hebben en de informatie daar mag je soms toch we met een korrel zout nemen. Het is een blog, niet mijn volledige leven. En dat komt meestal doordat ik ook niet verwacht dat ze het gelezen hebben. Grappig genoeg verbaast het me steeds weer wie wel en wie niet lezen. Ik deel ook geen achternaam al is mijn achternaam wel te vinden als je zoekt en als je echt zou willen ook wel die van man en kinderen, helaas, dat had ik toch liever anders gezien. Ares gegevens enzo plaats ik niet. Ook liever geen foto, s van de straat, spastisch misschien terwijl ik veel andere dingen wel deel. In ieder geval, het is en onderwerp wat mij ook veel bezig houdt, en helemaal als het gaat om de kinderen. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Tips: beter slapen mamaMy Profile

 2. Wat een goed artikel. Ik vind het zelf ook erg fijn om toch privacy te houden. Ik deel mijn adresgegevens etc. ook niet zomaar. Net als een telefoonnummer. Een e-mailadres volstaat naar mijn mening ook gewoon. Mijn achternaam vind ik dan weer geen probleem aangezien die ook gewoon gekoppeld staat aan mijn Instagram en dergelijke.
  Kelly onlangs geplaatst…GIVEAWAYMy Profile

 3. Ik ben het wel met je eens dat je niet teveel moet delen op je blog aan persoonlijke info als adres en werkgever enz enz. Maar Ik denk dat ik er ook nog iets te naief in ben. Ik heb mijn woonplaats wel gedeeld, in elk geval via twitter en facebook, niet op de blog maar het is een klein google trucje en je weet het. Ik vraag me dan af, wat kan iemand daar dan mee? Werkgever, telefoonnummer enz dat snap ik, dat is tricky. Goed dat je hier over schrijft!
  Yvonne onlangs geplaatst…Recept: Mexicaanse empanadasMy Profile

 4. Ik vind dat je het goed doet. Je bent in die zin behoorlijk herkenbaar en zoals je het aanpakt met Lana vind ik juist heel erg begrijpelijk. Ook hierin denk ik altijd je gevoel voorop stellen.

  Ik zelf ben wat minder open in de zin van namen of achternamen. Soms laat ik in een blog de naam van mijn woonplaats wel vallen en in veel foto’s is het ook wel duidelijk. Maar ik deel bijvoorbeeld niet via twitter of facebook. Ik ”kies” de mensen uit in mijn omgeving die ik het adres van mijn blog geef. Vind iemand mijn blog, zoals laatst een collega, dan is dat geen probleem, maar ik hang niet aan de grote klok dat ik een blog heb. Het voordeel voor mij is dat ik daardoor heel erg open over mijn eetstoornis en mijn herstel kan schrijven. Iets wat ik denk ik niet zou doen als meer vrienden/familieleden/collega’s mijn blog zouden lezen.
  Marion onlangs geplaatst…Black Horse and The Cherry Tree ~ K.T. TunstallMy Profile

 5. Ik heb er inderdaad ook bewust voor gekozen om achternaam en woonplaats achterwege te laten, zowel op m’n blog als op Twitter. Grappig was dat hierdoor 2 blogvriendinnetjes ook pas na maanden twitteren en whatsappen en meerdere ontmoetingen mijn achternaam wisten 😉

 6. Wij delen ook niet alles, wel veel! We vragen ons altijd af als we iets willen plaatsen: wat als onze collega’s en familie dit lezen? Dan denk je wel twee keer na voordat je er iets op zet.
  Jaimy en Laura onlangs geplaatst…Laura’s week #11My Profile

 7. Ik deel ook niet alles, maar wel veel. Maar er zijn nog veel meer dingen die ik kan vertellen op mijn blog, persoonlijke dingen, maar die vertel ik niet. Zo laat ik ook namen van familieleden achterwege, net als foto’s van hun (behalve van mijn neefje, met toestemming van de ouders overigens). Wel zet ik mijn woonplaats er soms op, maar het is een vrij grote plaats en mijn leven speelt zich er toch in af. Deze week plaats ik een vrij persoonlijk artikel, maar ook zonder namen, puur omdat die mensen daar niet om gevraagd hebben.
  Cindy onlangs geplaatst…Dingen die ik het liefste doe in het weekendMy Profile

 8. Ik vind het soms heel lastig om te bepalen of sommige dingen te persoonlijk zijn of niet. Het is moeilijk om een duidelijke grens te stellen voor jezelf. Mijn achternaam is op het internet gewoon te vinden en mijn woonplaats volgens mij ook. Maar verder ben ik op dat gebied toch wel wat voorzichtig. Mijn blog gaat toch vooral over mij, wat vertel ik dan wel en wat niet?
  Laura | Love the food of life onlangs geplaatst…Dikke Vette Baal!My Profile

 9. Ik vind jouw houding wat betreft het gescheiden houden van sommige dingen precies goed.
  Ik ben er in de afgelopen weken ook wel achter gekomen wat het internet voor impact heeft en ben daarom ook een stuk voorzichtiger geworden.
  Een goed voorbeeld is twitter, vaak gooien mensen daar iets op en dat zonder er bij na te denken. Ik had het laatst ook, nu weet ik dat ik er 4 keer over moet na denken voor dat ik er iets neer zet en alles tot alleen mezelf moet betrekken, want dat was uit de hand gelopen.

  En wat mijn blog betreft sluit eigenlijk wel aardig aan bij hoe jij er over denkt. Ik vertel veel, mijn lezers weten aardig wat als ze mijn blogposten lezen, maar lang niet alles en dat hoeft ook niet!
  Fleur onlangs geplaatst…Fashion | Outfit foto’s maken voor de eerste keer: I did it!My Profile

 10. Zeker als je klein bent denk je hier niet bij na, maar als je zoveel volgens heb, dan is het soms een eng idee dat er zoveel mensen zijn die van alles over jou weten.
  Ik snap dat je de kleine meid een beetje afzijdig houd, groot gelijk. En mocht je daarover van gedachte veranderen, dan is dat natuurlijk ook prima. Ik plaats soms foto’s maar denk daar altijd wel goed bij na, wat zou ze daar later van vinden 🙂
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Who the FUCK is eco?! – Stinkende plastic varkenshaasMy Profile

 11. Ik sta er een beetje hetzelfde in. Mijn achternaam vermeld ik niet, net als mijn woonplaats. Ik vertel veel over mijn kinderen en noem hun namen maar vooralsnog plaats ik alleen onherkenbare foto’s. Verder ben ik wel redelijk persoonlijk in sommige blogs. Gewoon omdat ik weet dat dat een blog interessant maakt maar zeker ook omdat het goed is voor mezelf om sommige dingen te delen.
  Petra onlangs geplaatst…It’s springtimeMy Profile

 12. Je weet hier ik erover denk door mijn blogje van een paar weken geleden 😉 Ik deel wel namen en dochterliefs achternaam is hetzelfde als de mijne, maar ik denk wel heel goed na over elke foto en alles dat ik schrijf. Mensen die denken dat je door een foto te verwijderen uit je blog alles echt verwijdert zijn naief (en ze bestaan echt nog helaas).
  Gwen onlangs geplaatst…Bath Time #16My Profile

 13. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Ik bak regelmatig met het zoontje van mijn vriend. En ik vind het leuk om bij de kinderrecepten de handjes van dat kleintje te fotograferen. En dan enkel zijn handjes. Want zoals je zegt: ik wil niet de beslissing maken voor een kind om hem online te zetten. En al helemaal niet met die vieze verhalen die rondgaan omtrent kinderfoto’s op het internet.. Nee.. Je hebt gelijk!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Restaurant Review: Marrakech den HaagMy Profile

 14. Ik ben een hele tijd geleden bewuster gaan bloggen. Zo staan de meeste foto’s achter een slotje en gebruik ik mijn man z’n naam niet. Van vriendinnen weer wel, heb gevraagd of dit mocht. Je zal niet zo snel mijn gehele naam vinden en blog meestal onder Sas. Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik bewuster blog aangezien ik graag bij photo diary’s die ik maak andere foto’s erbij zet waar ik ook op te zien ben. Dit doe ik bewust niet… Ik heb wel een persoonlijk blog dus blog wel over van alles en nog wat behalve mijn werk, dit hou ik toch liever prive (of schrijf dit achter een wachtwoord)

  Leuk artikel! En vind je blog ontzettend leuk. Ik spiek altijd even maar reageer nooit zo vaak. Ga ik nu wat vaker proberen te doen 😉

  Fijne Zondag!
  Sas onlangs geplaatst…Week #14/2014My Profile

 15. Ik blog persoonlijk, en deel best veel. O.a foto,s, namen en verhalen van mijn kindjes en vriend. Weliswaar deel ik zijn naam niet maar dat doe ik eigenlijk niet bewust. Ik let wel goed op wat voor foto,s ik van de kindjes plaats, zo zul je geen bad foto,s zien waar ze echt naakt op te zien zijn en dat soort dingen. Ook foto,s van anderen ben ik heel voorzichtig mee, ik weet van mijn ex schoonzusje en een vriendin dat hun er geen bezwaar tegen hebben, maar ik vraag dit soort dingen dus eigenlijk nooit. Ik doe het gewoon niet. Het is mijn blog en ik wil een ander niet belasten daarmee.
  Miranda onlangs geplaatst…Uitslag win actie 40 euro korting bij Babyhuys.My Profile

 16. Ik vind hoe jij het doet erg goed! Ik weet zelf alleen niet echt hoe ik het moet doen.. Ik wil zelf graag meer persoonlijker worden, ook over mijn ziek zijn en zo maar ik vind het moeilijk met wat ik wel en niet moet delen want het staat inderdaad voor altijd op internet :p Maar ik vind zelf ook heel erg leuk om persoonlijke dingen te lezen dus wil het toch zelf wel graag alleen nog de juiste balans erin vinden 🙂
  Kayleigh onlangs geplaatst…Healthy snack | Bananen bootjeMy Profile

 17. Goed artikel! Ik sta er allemaal niet zo bij stil. Als mensen mijn achternaam of woonplaats willen weten dat komen ze daar toch wel achter….( denk ik)
  Ik hou van persoonlijke blogs maar soms lees ik artikelen waarvan ik denk, poeh hee.. je kunt ook meteen bloot gaan! Jij schrijft ontzettend leuk en ik begrijp dat je niet alles wilt laten zien… Mooi blogje 🙂
  Mamoesjka onlangs geplaatst…Help, er ligt weer een Viva op het toilet!My Profile

 18. goed artikel en 100% te begrijpen.. aangezien ik er zelf ook erg mee bezig ben. Ik deel niet waar ik (precies) werk en probeer mijn vriend er ook (deels) buiten te laten. Een keus en die is voor iedereen anders!
  wieneke onlangs geplaatst…MaartMy Profile

 19. Ik deel tegenwoordig meer dan toen ik begon. Ik blog nog wel steeds onder mijn tweede naam hoewel als je zoekt mijn roepnaam wel te vinden is. Ik ben vrij open en plaats ook gewoon herkenbare foto’s. Hier geen vriend bij de politie dus dat scheelt misschien. En verder heb ik zoiets van: iedereen kan foto’s van mijn kind maken en plaatsen. Daar maak ik me dan weer niet zo druk om. Wel heb ik er bewust voor gekozen om niet over mijn huidige werk te bloggen. Dat deel van mijn leven wil ik liever niet online delen hoewel ik er heel enthousiast over ben.
  Jess onlangs geplaatst…Bekentenissen aan mijn zoon…My Profile

 20. Ik snap heel goed wat je bedoeld. En ik denk dat je een evenwicht hebt gevonden.
  Je hebt natuurlijk een prachtige dochter waar je over wilt schrijven, maar je moet haar niet te veel laten zien en te veel over haar vertellen omdat zij natuurlijk nog geen toestemming kan geven. (Hoe leuk wij als lezers dat ook zouden vinden) Ik denk dat je het niet ‘fout’ kunt doen, je moet doen wat goed voelt.

  Ik blog zelf anoniem. Dat is ook heel moeilijk. Ik wil mezelf wel laten zien, maar ik ben daar nog lang niet aan toe. Niemand in mijn omgeving weet dat ik blog. Dus ik ben daar té voorzichtig in eigenlijk.

  Interessant om over na te denken.
  Robin onlangs geplaatst…Review: Essence stay all day 16h concealerMy Profile

 21. Goed Artikel!
  Ik begin net mijn bloggen, vanaf morgen komt mijn eerste artikel online, vandeweek heb ik er een aantal geschreven. Voordat ik begon heb ik er goed over nagedacht wat wel en niet te delen. Blijft een moeilijk vraagstuk. Mijn man wil liever niet al te vaak op mijn blog voorbij komen, dus daar houd ik in elk geval rekening mee. Verder ben ik nog zoekende.

  Belangrijk om te onthouden is denk ik: eens online altijd online. Dus liever eerst maar eens iets te voorzichtig, dan achteraf spijt krijgen omdat je teveel gedeeld hebt!
  Ik ben wel benieuwd hoe mijn blog er in de toekomst uit gaat zien:)
  Miranda onlangs geplaatst…Coming Soon!My Profile

 22. Ik begrijp dit heel erg goed, ik vind privacy ook eg belangrijk. Ik kreg eens een anonieme reactie van iemand die de voor en achternaam van een vriendin noemde en een woonplaats. Dat ze me daarvan kende. Kan ik niet echt waarderen en heb ik toen gelijk verwijderd. Privacy blijft een dingetje…
  Todayslife onlangs geplaatst…6 April 2014 – TomsMy Profile

 23. Wat goed dit artikel, ik snap je helemaal! Ook ik zet niet alles op mn blog, hele persoonlijke dingen zet ik er niet op maar mensen weten denk ik al best veel over me als ze me volgen.
  Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #7My Profile

 24. Als startende blogger weet ik eigenlijk nog niet precies welke kant ik daarmee op wil. Beetje zoekende nog. Denk dat dat in de loop van de tijd wel meer vorm gaat krijgen.

 25. Dit is dus eigenlijk de reden dat ik niet durf te bloggen. Het lijkt me ontzettend leuk om te doen en twijfel heel erg, maar ik ben bang om me bloot te geven. Het gaat zo makkelijk met het internet tegenwoordig en ook al doe je nog zo je best en ben je voorzichtig. Zo heb ik zelf bewust mijn zwangerschap voor een aantal mensen verborgen gehouden. Heel jammer dat die mensen er toch via een ‘like’ op Facebook voor een mama blog (die blijkbaar niet op privé stond) er achter zijn gekomen dat ik in verwachting was.
  Terugkomende op jouw artikel; ik denk dat je het heel netjes doet zeker wat betreft je dochtertje.

 26. Mooi artikel! Zo heb je denk ik ook op een hoop vragen in één keer antwoord gegeven. Het lijkt me ook moeilijk om een lijn te trekken. Je kunt altijd meer laten zien maar minder zoals je al zegt is moeilijker. Als het eenmaal op het internet staat is het altijd op een één of andere manier terug te vinden. Iedereen heeft z’n eigen keuzes daarin gemaakt en die respecteer ik altijd!
  Susanne onlangs geplaatst…The Food(d)iary | week 14My Profile

 27. Helemaal eens! Ook qua het feit om je dochter niet geheel op het net bekend te maken omdat zij er niet zelf voor kan kiezen. Goed dat je daar bij stilstaat.

 28. Ik ben het ook helemaal met je eens! Ik weeg zelf ook alles wat ik op internet post (blog of social media) zorgvuldig af. Ik snap ook helemaal dat je Lana niet herkenbaar in beeld wil brengen. Ik denk dat ik dat bij mijn zoontje ook niet wil!
  Betty onlangs geplaatst…Wel of geen babyshower?My Profile

 29. Ik vind het heel goed dat je geen detail foto’s van lana er op zet! Net wat je zegt, het gaat nooit meer van internet af. Zulke dingen kun je het beste voor jezelf en je vriend bewaren. Ik vond het toen ik nog blogde heel erg lastig, iedereen wist ineens (door mijn eigen fouten en het te delen) waar ik woonde, hoe ik heette, op welke school ik zat.

  Ik heb daarom besloten om te stoppen, omdat ik ook vanwege mijn vriend zijn situatie niet te veel kan en wil delen. Ik vind het heel knap dat jij je privacy zo goed bewaard houd! Petje af 🙂

 30. ik vind het juist super goed dat je niet zo veel van Lana wil laten zien, het is jou website en misschien wilt je kindje inderdaad niet zo op internet staan. Fijn dat je het voor jezelf duidelijk hebt wat je wel en niet wilt delen, is naar mijn mening ook heel goed om over na te denken.
  Stephanie onlangs geplaatst…RUNNING: De leuke kanten!My Profile

 31. Ik vind het heel goed van je dat je nadenkt over wat Lana straks misschien wel of niet zou willen en dat jij die keus niet nu voor haar maakt. Ik ben van plan ook niet teveel foto’s van mijn kindje op internet te plaatsen straks. Af en toe een kiekje op Facebook is leuk, dat zien vrienden, maar dagelijks mijn baby aan de hele wereld tonen dat vind ik toch wat moeilijk…
  Barbara onlangs geplaatst…32 weken zwanger: groeispurtMy Profile

 32. Ik ben onlangs een blog gestart. Ik heb goed nagedacht wat ik wel een niet wil delen. Het is goed om na te denken over de dingen en met name details die je wilt delen. Wat je zegt: als het online staat, verdwijnt het nooit meer.

 33. Over mijzelf deel ik aan de ene kan heel veel, aan de andere kan niet zo veel. Ik deel liever niet mijn achternaam en te veel details maar ik ben wel vrij open over mijn gevoelens e.d. Mijn vriend bijvoorbeeld wil liever niet voorbij komen dus dat doe ik ook niet.
  Hester onlangs geplaatst…Een verhaaltje voor het slapen gaanMy Profile

 34. Ik vind het heel verstandig om hier voor jezelf toch wat grenzen in te trekken. Je weet inderdaad niet wat je dochter er van zal vinden wanneer ze later beseft dat haar babyjaren door iedereen online te bewonderen zijn..
  Zelf heb ik ervoor gekozen om bloggen en privé zo veel mogelijk gescheiden te houden, vooral omdat ik door latere werkgevers niet te gemakkelijk gevonden wil worden. Ik zou het maar niets vinden moesten die mensen al weten hoe mijn huis eruit ziet, wat ik over mijn kinderen te vertellen heb, wat ik het voorbije weekend gedaan heb …
  Ik blog er wel over. Maar niet onder mijn echte naam 🙂
  Sheena onlangs geplaatst…1 jaar Sheena blogt + uitslag boy/girlMy Profile

 35. Het is wel zo dat het vrij makkelijk is om je woonplaats en ook adres te achterhalen. Je woonplaats staat bijvoorbeeld wel gewoon op je facebook en met hulp van foto’s en google maps zou je een eind kunnen komen. Uiteraard is het wel beter om niet alles zomaar vrij te geven maar echte die-hards komen er toch wel aan ben ik bang.
  Op mijn blog deel ik alleen mijn voornaam, en dat ik in Nederland woon. Verder is er weinig persoonlijks op te vinden afgezien van een enkele foto van mij.
  Carina onlangs geplaatst…Fitness-update! (4)My Profile

 36. Haha ik denk ook wel eens: he laat lana nou eens zien. Maar ik begrijp je keuze maar al te goed! Ik vind het eigenlijk ook niet meer dan normaal dat je deze keuzes maakt en het is goed als jij je daar fijn bij voelt! Gewoon lekker doen wat jij wilt. En als Lana oud genoeg kan ze er zelf voor kiezen op zich zelf op het web te laten zien! 😉
  Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…My weekly diary #2My Profile

 37. Ik vind het best lastig soms om te bepalen wat ik wel en niet deel op mijn blog. De dingen die ik er absoluut niet op wil zetten is mijn achternaam, woonplaats en inderdaad ook werkgever. Voor mij komen de echte twijfels pas als het op mijn gevoelens aankomt. Soms vind ik het eng om zo open te zijn, maar als ik merk dat er veel herkenning is onder mijn lezers vind ik het meestal ook wel weer fijn! En soms helpen zij mij ook met de meest geweldige tips, dus wat dat betreft heb ik er tot nu toe geen spijt van gehad dat ik bepaalde dingen online heb gezet 🙂
  Elize onlangs geplaatst…Budgetteren en sparen #4: Glutenvrij shoppen bij de ActionMy Profile

 38. Ik zit een beetje in het midden. Mijn echte naam noem ik bewust niet op mijn blog, die komt niet veel voor en met een zoekactie op google zou je dan meteen op mijn blog terecht komen, daar had/heb ik geen behoefte aan. Maar andersom vind je het wel, kom je op mijn blog is het makkelijk te achterhalen hoe ik echt heet. Ik link naar artikelen voor andere sites die ik onder mijn eigen naam schrijf, mijn facebookpagina bevat mijn echte naam, en dat vind ik ook goed. Persoonlijke contactgegevens zoals telefoonnummer en adres deel ik ook niet. En de naam van mijn werkgever zal idd ook niet op mijn blog verschijnen.

 39. Nee, je bent daar absoluut niet te voorzichtig in. Vooral met een kind is het belangrijk om zoveel mogelijk privacy te houden, hij of zij heeft er niet om gekozen dat mama of papa alles online flikkert.
  Stephanie onlangs geplaatst…Recept: SinaasappelcupcakesMy Profile

 40. Ik vind het nog altijd raar als een vriendin zegt “ja dat weet ik, op je blog gelezen,” terwijl ik alles bij elkaar al zeker zo’n 10 jaar blog. Toen ik op de middelbare zat was bloggen nog helemaal niet zo gewoon en op een gegeven moment hadden een aantal klasgenoten , buiten mijn groepje vrienden om, mijn (persoonlijke) blog gevonden. Dat heb ik geweten. Ik was toen al redelijk voorzichtig met wat ik op internet zette. Noemde geen namen van klasgenoten, vertelde niks over anderen en alleen mijn eigen belevingen. Nou ik ben er flink belachelijk om gemaakt, tot aan dreigementen aan toe. En op school vonden ze dat maar normaal, dan moest ik er maar niet voor kiezen dingen op internet te zetten. Terwijl wat er op stond reuze mee viel. Maar ze wisten 8 jaar geleden gewoon niet hoe daar mee om te gaan. Ik ben daardoor op rond m’n 18e ook een aantal jaar gestopt en nu nóg voorzichtiger met wat ik online plaats. Nooit iets over een ander zonder nadrukkelijke toestemming en alleen mijn eigen ervaringen. En toch wel een stuk minder persoonlijk denk ik.
  Shanti onlangs geplaatst…Rode accenten in mijn huisMy Profile

 41. Een bekend struikelpuntje, ook voor mij als ervaren blogger. Als je mijn archieven doorzoekt, vind je ook om de zoveel jaar een blogartikel hierover. Over de eeuwige twijfel wat je wel en niet deelt, de vraagstukken hoe persoonlijk je wordt…
  Zelf zit ik nu ook met mijn zoon: wat deel ik wel en wat niet. Foto’s herkenbaar of toch liever niet meer? Een actueel onderwerp waar volgens mij nog te weinig bloggers bij stil staan. Goed dat je hier over schrijft en ik snap je dus volledig!
  Petra onlangs geplaatst…Project Life MeetingMy Profile

 42. Pingback: Bron van inspiratie – april |

 43. Pingback: Kelly Caresse | Another blogging tag : Over dromen en bloggen en meer

 44. Wauw dit vind ik echt heel erg goed… indd straks wil je kindje niet eens op internet. Zij kan er nu nog niks over zeggen. Heel goed over nagedacht. Heel goed.

 45. Besef je je wel dat je gehele adres zo te vinden is als je jou intypt op Google? Was benieuwd of je ingeschreven staat bij KvK en dan is direct je volledige adres zichtbaar. Misschien kan je daar wat mee doen.. 🙂

  Succes!

 46. Hoi Kelly, heel herkenbaar verhaal. Ik ben pas net begonnen met bloggen, maar maak me inderdaad zorgen om onze privacy. Ik vind daarbij zoekmachines griezeliger dan mensen. Internet bewaart alles en koppelt alles aan elkaar. En toch… je wilt zo graag dat je lezers zich makkelijk met je kunnen identificeren.

  Goed dat je voorzichtig bent met je dochtertje Lana. Ik scherm nu ook nog de namen van mijn kinderen af, maar misschien kom ik daar nog op terug, net als jij haha. Bedankt voor je boeiende post. Ik ga erover nadenken!
  Willeke onlangs geplaatst…Super geslaagde aardappelgratin!My Profile

 47. Vind het niet meer als logisch dat je niet alles deelt, vooral over je dochtertje lana. Kinderen zijn een kwetsbare doelgroep en wie zegt dat zij dat over een paar jaar leuk vind. Zelf heb ik best moeite om foto’s of dingen over mijn zoontje met andere te delen, omdat ik bang ben dat mensen verkeerde bedoelingen hebben. Je bent een top mama!

 48. Ik vind als blogger en persoon dat je dit heel netjes doet zo. Persoonlijk, vanuit mijn hart, zou ik het echt heel erg leuk vinden om Lana wat vaker te zien, zoals bijvoorbeeld haar gezichtsuitdrukking toen ze in de sneeuw liep op je vlog, maar vanuit mijn verstand begrijp heel erg goed dat je haar beschermt en ik denk dat ik dat zelf ook zo zou doen op mijn blog. Ook wil ik niet teveel persoonlijke verhalen over mijn kindje delen later. Net zoals foto’s, zijn ook verhalen straks te vinden door vriendjes en vriendinnetjes van mijn kind en dan wil ik niet dat de 16 jarige vrienden van mijn zoontje (bijvoorbeeld) kunnen lezen dat mijn zoon al poepend ter wereld kwam, ofzo (ik heb een rijke fantasie, sorry). Qua kinderen is er denk ik een groot grijs gebied in bloggersland: er kan veel, maar er hoeft niks als je dat niet wilt. Je bepaalt zelf met je verstand wat het beste is voor je kindje. Toch?
  Milou onlangs geplaatst…De verbouwing #6: voorbereidingen voor het verhuizenMy Profile

 49. Ergens begrijp ik wel waarom je Lana niet in beeld zet.. hier heb ik nog nooit bij nagedacht. Ik deel op mijn persoonlijke facebook (die niet zichtbaar is voor anderen als alleen vrienden) wel foto’s van mijn kinderen.
  Ik zou persoonlijk ook nooit mijn telefoonnummer, prive emailadres en bijvoorbeeld mijn woonadres etc. vertellen op het internet.

 50. Hey hoi, ik vraag mij af nu 4 jaar na dat je dit artikel geschreven hebt of je er nog steeds zo instaat? Want ik bedoel je adres en achternamen zijn nu wel gewoon op Facebook te vinden. Dat is nu wel anders ofzo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.