Aan deze huishoudelijke klusjes heb ik een hekel

Aan deze klusjes heb ik echt een hekelAan deze huishoudelijke klusjes heb ik een hekel:  Vorige week benoemde ik mijn favoriete huishoudelijke klusjes, naast die 3 favorieten blijven er genoeg klusjes over die ik het liefst links laat liggen. Toch houd ik van een schoon en opgeruimd huis dus waag ik me er wel aan. Het is soms heerlijk om even te klagen en te benoemen welke klusjes zo vervelend zijn, dat maakt de klusjes alleen niet minder vervelend. Sommige klusjes zijn gewoon vies, kosten veel energie, en moeten zo vaak herhaald worden, misschien maakt dat ze juist zo vervelend. Benieuwd naar de klusjes waar ik het meeste hekel aan heb? Lees dan verder.

Aan deze klusjes heb ik echt een hekel

Aan deze huishoudelijke klusjes heb ik een hekel:

1. De toiletten schoonmaken
Wat heb ik daar een hekel aan, het is eigenlijk zo gebeurt maar ik doe het niet graag. Ik probeer er wel iedere dag een doekje overheen te halen en eens per week een grondige beurt te geven. Het is gewoon een vies klusje en het zal ook nooit leuk gaan worden, ook niet na al die Wc eend reclames en supersonische schoonmaakmiddelen die verkocht worden. Toch is het zo fijn om lekker op een frisse toilet te kunnen gaan zitten!

2. De vloer schrobben / moppen
Ook al zo’n vervelend huishoudelijk taakje. We hebben een tegelvloer en eigenlijk hoeft die niet heel vaak gemopt te worden, ik denk dat als we het iedere 2 weken doen dat het dan veel is. Toch heb ik een hekel aan dit klusje, je vloer is daarna nat en dan moet je nog bedenken hoe je er daarna nog even over heen kunt lopen zonder vieze vlekken te maken. Ik blijf daarmee in de knoei raken. Ook weet ik nog niet of ik moppen met een traditionele mop fijner vind of dat ik liever ga voor een swiffer systeem, wat vind jij het fijnste voor het schrobben van de vloer?

vaatwasser inruimen

Deze afbeelding heeft er niets mee te maken, maar van dit is de hobby van vriendlief haha

3. Afwassen
Lang leve de vaatwasser! We hebben een week geen vaatwasser gehad in ons nieuwe huis en dat vond ik verschrikkelijk. Dan merk je hoe verwend je bent met zo’n apparaat. De vuile vaat die eerst opstapelt in de gootsteen, die je dan daarna zelf  moet schoon schrobben, nee daar ben ik geen fan van. Ik verstop liever alle vaat de hele dag verstopt in de vaatwasser en zet deze na het avondeten aan. Het uitruimen is alleen niet zo’n leuk karweitje haha.

4. Strijken
Ik liet al eerder vallen dat ik gewoon niet dol ben op strijken en dit ook zo veel mogelijk vermijd. Gelukkig dragen we allebei geen ‘lastige’ kleding of blousen die gestreken moet worden dus dat is wel fijn. Toen mijn vriend nog bij de politie werkte was dit wel anders. Nu strijk ik kleding echt alleen als het wel moet omdat het vol kreuken zit, of verkeerd gevouwen in de kast gelegen heeft. Zijn er vrouwen onder mijn bezoekers die wel dol zijn op strijken?

Wat een huishoudelijk klaag blogje is het geworden zeg haha! Ik ben gewoon geen held in het huishouden en aan sommige klusjes heb ik een hekel maar dat moet ook gewoon kunnen. Aan welke klusjes heb jij een echte hekel? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

46 reacties

 • Martina
  10 mei 2014

  Afwassen vind ik vreselijk, ik ben elke dag dankbaar voor de vaatwasmachine ! Trouwens, dweilen stel ik ook zo lang mogelijk uit!
  Martina onlangs geplaatst…10 Mei 2014 – Work that es tag!My Profile

 • Jess
  10 mei 2014

  Alle dingen die jij noemt, vind ik ook vreselijk. Jammer genoeg hebben we geen vaatwasser omdat zo’n ding echt niet in de keuken past. Helaas 🙁 Mijn schoonmoeder vindt het serieus leuk om te strijken dus die doet dat regelmatig voor ons. Echt heel erg fijn, haha.
  Jess onlangs geplaatst…Waarom ik geen fashionista ben + mirror shotsMy Profile

 • Miranda
  10 mei 2014

  Ik heb een hekel aan de was…. bleeegh. Wassen, vouwen, strijken en dat opruimen….ik vind er niks aan.
  Miranda onlangs geplaatst…Review: Rituals Hammam giftsetMy Profile

 • Geertje
  10 mei 2014

  Ik vind dweilen op zich niet vervelend, maar als er dan de ochtend erna al weer vlekken op de grond zitten (drinken, brood etc.) baal ik daar enorm van. Ramen zemen vind ik echt niet leuk…. en de badkamer poetsen!
  Geertje onlangs geplaatst…TBS Honeymania body scrubMy Profile

 • sabs
  10 mei 2014

  Haat: was ophangen in onze kleine slaapkamer, vaatwasser uitruimen, wc, brood van mijn man smeren (al 1 jaar elke dag zo ongeveer hetzelfde erop, inspiratieloos beh)

 • Marion
  10 mei 2014

  Lekker toch, even klagen! Ik hoef niet zo heel veel te doen, manlief doet het meeste, maar omdat hij een slechte rug heeft moet ik klusjes waar je op je knieën moet wél doen: de badkamer en de wc. Dat zijn dan ook meteen de twee waar ik een hekel aan heb.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Een geluk bij een ongelukMy Profile

 • Dita
  10 mei 2014

  Heerlijk zo’n blog 😉 ik vind strijke echt een rot klus en doe dit dan ook heel weinig, verder maakt het me niet heel veel uit
  Dita onlangs geplaatst…Mijn favoriete blogsMy Profile

 • Daniëlle
  10 mei 2014

  Oke, ik word best wel happy als ik dit dan lees en in mijn achterhoofd heb dat wij gelukkig een vaatwasmachine in huis hebben. Ik beb ook al niet van de huishoudelijke klusjes. Gelukkig heb ik het toilet nog nooit hoeven schoonmaken thuis. Mijn moeder doet dat altijd.
  Daniëlle onlangs geplaatst…Ebay necklaceMy Profile

 • Sylvia
  10 mei 2014

  Afwassen en het toilet schoonmaken vind ik geen probleem, wassen en stofzuigen daarentegen.. 😉
  Sylvia onlangs geplaatst…Wat weet jij.. van WOII?My Profile

 • Manon
  10 mei 2014

  Yay, I luvvvv dit soort blogjes :’)
  Ik heb ook een hekel aan dweilen, vaatwasser uitpakken en de kattenmandjes stofzuigen. Gedoe altijd!
  Manon onlangs geplaatst…Zomerschoenen CollectieMy Profile

 • Maaike
  10 mei 2014

  Haha heerlijk herkenbaar! Ik vind afwassen nooit zo erg, lekker met een muziekje aan. Maar inderdaad dwijlen of de wc schoonmaken, verschrikkelijk!

  X
  Maaike onlangs geplaatst…Birthday GiveAway!My Profile

 • Miss Milla at Home
  10 mei 2014

  Strijken vind ik het minste erge klusje, alleen al die netjes gestreken was dan weer in de kasten krijgen, dat is er teveel aan…
  Miss Milla at Home onlangs geplaatst…Oeps… was het nu nootmuskaat of kaneel?My Profile

 • Sanne
  10 mei 2014

  Aan de klussen die je hier noemt heb ik geen hekel. In ons oude huis hadden we een vaatwasser, maar die hebben we in dit huis niet meer. En we missen hem niet eens. Het eerste jaar kregen we opeens zelfs geld terug omdat we minder water schijnen te verbruiken met de afwas en ook de energierekening werd beduidend lager. Strijken vind ik tegenwoordig ook wel leuk. Lekker voor de tv je gedachten verzetten.
  Waar ik wel een hekel aan heb is onze badkamer. Er liggen anti slip tegels in. Het leek fijn voor de veiligheid, maar als ik geweten had dat ze zo ellendig zouden zijn met schoonmaken. Dus die gaan er echt nog een keer uit!

 • Anne Solveig
  10 mei 2014

  Ik heb zooooo’n hekel aan stofzuigen. Geen idee waarom..

 • Miranda
  10 mei 2014

  Jeej haha. Ik hou van dit soort blogjes:) huishouden… En lekker klagen:) klagen helpt, want gedeelde smart is halve smart!

  Ik heb een gruwelijke hekel aan de was. Omdat het nooit ophoudt. Er is altijd weer nieuwe was:(

  En ik heb ook een hekel aan de vaatwasser uitpakken. Omdat er altijd nog dingen nat zijn (gruwelijke irritante plastic dingen bijv) of omgevallen zijn waardoor ze helemaal vol zitten met afwaswater.

  Fijn weekend! Ik ga de vaatwasser maar eens uitpakken… Zucht!;)
  Miranda onlangs geplaatst…OPI sheer tints swatches en nailartMy Profile

 • Susanne
  10 mei 2014

  Ik vind strijken juist heeerlijk! Lekker tv aan en gaan met die banaan! Alle met sop vind ik niet leuk om te doen. Oh en stoffen, zoooo saai! Ach zo heeft iedereen wel wat 😉
  Susanne onlangs geplaatst…TIP: Milka Popcorn SnaxMy Profile

 • Stien
  10 mei 2014

  We komen precies niet helemaal overeen. Ik vind het leuk, of betergezegd: niet erg om de keuken te poetsen, vaatwasser leegmaken,…en ook strijken vind ik niet erg. Het is zo’n rustig taakje en het werk ontspannend vind ik. haha 🙂 tegenovergestelde van jou dus…

 • Tiffany
  10 mei 2014

  Heel herkenbaar! Wat betreft het dweilen wij hebben een stoom reiniger voor de vloer van dirt devil maat je hebt ze ook van andere merken, en dat is echt ideaal! Het gaat snel, makkelijk, is heel hygiënisch en droogt ook wat sneller naar mijn idee.
  Tiffany onlangs geplaatst…Week 9 #OnepictureadayMy Profile

 • Frederique
  10 mei 2014

  Ik kies er meestal voor om kleren te kopen die dus niet gestreken hoeven te worden, dat scheelt al enorm veel strijk 😛 WC’s schoonmaken vind ik overigens veel minder erg dan veel grotere klussen, je bent relatief snel klaar met het schoonmaken van een wc vind ik altijd. Ik vind het doucheputje leeghalen op een of andere manier veel smeriger dan een wc schoonmaken.
  Frederique onlangs geplaatst…Verlanglijstjes-lijstjeMy Profile

 • Suzanne
  10 mei 2014

  Ik heb echt een hekel aan de was! Brrr..
  Suzanne onlangs geplaatst…How is your Calm and Happy life?My Profile

 • Bibian
  10 mei 2014

  Pfoee ik heb ook een hekel aan afwassen, we hebben altijd een vaatwasser gehad maar in het nieuwe huis moet hij nog aangesloten worden dus we zijn nu al weken aan het afwassen, brrr. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Zomerschoenen CollectieMy Profile

 • Marieke
  10 mei 2014

  Ik vind strijken nog één van de leukere dingen. Het duurt alleen vaak zo lang. De badkamer (incl. wc) schoonmaken vind ik het rotste werk. Wij hebben ook nog eens zo’n brede goot (geen putje), die je elke week helemaal open moet breken om het daarin schoon te maken. BLERGH. Lang leve de schoonmaakhandschoenen!
  Marieke onlangs geplaatst…ZOMERPLANNEN | Deze zomer gaan we op budget!My Profile

 • Kelly
  10 mei 2014

  Ik heb zelf echt een hekel aan het schoonmaken van de vloeren, de rest vind ik niet zo erg. Vooral de badkamer schoonmaken vind ik wel een fijn klusje!
  Kelly onlangs geplaatst…Claride Peeling Mask & Calming Mask.My Profile

 • angelique
  10 mei 2014

  de wc schoon maken vind ik nog niet eens zo erg maar pff afwassen wel! Volgende huis eis ik gewoon een vaatwasser haha
  angelique onlangs geplaatst…Review | Het knuffelboekMy Profile

 • Petra
  10 mei 2014

  Met stip op 1: strijken. Een goede 2de is afwassen. Gelukkig hebben we een vaatwasser maar heel soms was ik toch even wat af, alles niet alles er in past bijvoorbeeld. Ik heb een hekel aan een vol aanrecht.
  Petra onlangs geplaatst…Eindelijk een spiegelreflexcameraMy Profile

 • Lauriëtte
  10 mei 2014

  Haha niks mis met een klaagblogje! Ik heb een hekel aan alles in het huishouden haha, dat is pas klagen 😛
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Loods 5: Mini Shoplog!My Profile

 • alexa
  10 mei 2014

  Ik houd helemaal niet van het huishouden dus vond het al tof dat je weliswaar favorieten hebben en natuurlijk zijn er dingen ook niet leuk! haha 😉
  alexa onlangs geplaatst…Gestopt met mijn studieMy Profile

 • Veronica
  10 mei 2014

  Oooh allemaal zo herkenbaar, ik heb aan alles wat jij noemt ook zo’n hekel. Toen ik net op mijzelf woonde en ik de wc moest schoonmaken vond ik dat zo vreselijk! Gelukkig ben ik er inmiddels wel aan gewend maar het blijft vervelend.
  Veronica onlangs geplaatst…Dokter HartMy Profile

 • Fonghwa
  10 mei 2014

  Ik heb een hekel aan de was doen. Je moet het sorteren, in de wasmachine doen, eruit halen, in de droger doen, opvouwen en vaak strijken. Strijken vind ik niet eens zo erg trouwens. Lekker voor de tv en dr. Oz kijken haha
  Ik vind het ook minder leuk om de badkamer en wc schoon te maken, omdat het zoveel energie kost. Maar het geeft zo’n voldaan gevoel als ik het af heb!
  Stofzuigen en dweilen vind ik denk het leukste om te doen!

 • Saskia
  10 mei 2014

  Strijken vind ik ook echt vreselijk! Dweilen vind ik dan wel weer heel leuk 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Jeej vakantie!My Profile

 • Cindy
  10 mei 2014

  Strijken vind ik echt niet erg om te doen hoor. In de keuken met de muziek hard aan of voor de tv met een fijne tv-serie op waarbij ik niet teveel hoef na te denken (TLC aan ofzo) en je hoort mij niet klagen hoor. Alleen als ik in tijdnood zit en ik moet strijken, dan vind ik het wel vreselijk om te doen. De badkamer is ook niet mijn karwei, maar dat doet mijn vriend dan ook.
  Cindy onlangs geplaatst…Mijn birthday wishlistMy Profile

 • Lilly
  10 mei 2014

  Nou dwijlen ben ik niet fan van, toilet ook niet en wij hebben geen vaatwasser, dus afwassen.
  Wacht zelfs soms meerdere dagen…

 • Esther
  10 mei 2014

  Leuk omschreven! Dit had ook echt mijn lijstje kunnen zijn. Vandaag toch maar wel aan de alaaf gegaan en dan is het ook wel lekker hoor. Ik vind je artikelen over het huishouden echt leuk om te lezen! Het hoort er toch gegewoon bij. .
  Esther onlangs geplaatst…Even een sport-dipje? Zo pak je het weer op!My Profile

 • Esther
  10 mei 2014

  Sorry, autocorrect! Je snapt waarschijnlijk wat ik bedoel;)
  Esther onlangs geplaatst…Even een sport-dipje? Zo pak je het weer op!My Profile

 • Vanessa
  10 mei 2014

  Wij hebben helaas geen plaats voor een afwasmachine dus we moeten de afwas dagelijks met de hand doen. Soms zie ik er erg tegenop, ben dan ook een kei in uitstellen! Verder vind ik stofzuigen ook erg vervelend, die stomme draad blijft overal aanhangen grr!
  Vanessa onlangs geplaatst…Hema FoundationMy Profile

 • Thebeautydelivery
  10 mei 2014

  Haha gelukkig hoef ik dit nog niet te doen :)..
  Thebeautydelivery onlangs geplaatst…Mijn BudgettoppersMy Profile

 • Marloes
  10 mei 2014

  Daar kan ik me volledig bij aan sluiten, haha. Oja en ramen zemen, en de badkamer uitdoen. Ook echt een crime! Al die kalkaanslag!
  Marloes onlangs geplaatst…L’ oreal Sublime Bronze Express Pro Zelfbruinende Mist SprayMy Profile

 • Flaviena
  10 mei 2014

  Haha hier ook mega verwend met een vaatwasser.. en strijken vermijd ik ook tenzij t er echt duidelijk kreukelig uitziet… pff
  Flaviena onlangs geplaatst…{Not} Sorry for what I did when I was hungryMy Profile

 • Nicole
  11 mei 2014

  Ramen zemen! Vreselijk!
  Nicole onlangs geplaatst…MoederdagMy Profile

 • Pauline
  12 mei 2014

  Ja, aan die meeste heb ik ook een hekel. Afwassen vind ik prima om te doen.
  Maar het ergste vind ik: sokken, ondergoed en washandjes wassen! Vooral het ophangen en afhalen erna duurt zo rampzalig lang.

 • jennn
  13 mei 2014

  Strijken vind ik wel het ergste! Maar dat doe ik ook nooit.
  jennn onlangs geplaatst…Het Holland Zomerfestival 2014My Profile

 • Anoeska
  14 mei 2014

  Toiletten schoonmaken en de vloer doen vind ik ook het ergste haha.
  Anoeska onlangs geplaatst…Essence Hup Holland HupMy Profile

 • Robin
  22 april 2016

  Die dingen die ik echt niet leuk vind om te doen zijn de wcs inderdaad. De badkamer heb ik een hekel aan en onze leren banken invetten. Niet leuk. Maar het moet.

 • Shiromani
  22 april 2016

  Ik heb absoluut geen hekel aan poetsen.. ik heb vaste schoonmaak gewoontes. Afstoffen, stofzuigen,dweilen,wc soppen en iedere dag een was draaien. Ik vouw iedere 2 dagen de was. En om de week de keuken of de badkamer soppen. Maar dan ook alles soppen. En niet alleen de deuren afnemen.

 • Marjolein
  22 april 2016

  Strijken, ramen lappen en was opvouwen vind ik vreselijk om te doen. Vaatwasser doet manlief altijd aangezien hij vind dat ik geen logistiek inzicht heb.
  De wc schoonmaken en stofzuigen vind ok juist weer niet zo erg
  Marjolein onlangs geplaatst…~~verse bospaddestoelensoep~~My Profile

 • Conny
  4 augustus 2017

  Wat is me dat allemaal? een klaagblog

  Toch schrik ik ervan dat er zoveel mensen zijn die niet graag poetsen.
  Het moet toch maar allemaal gedaan worden hee!
  En doe je iets niet graag, leg dan eens een leuke cd op en zet die keiluid
  zo zal alles veel beter gaan. Wedden?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.