3x Apps om je telefoonverslaving te minderen

telefoonverslaving

Neemt je telefoon meer tijd van je af dan je zou willen? Is je telefoon heel snel leeg en maakt dat je onrustig wanneer je de deur nog uit moet? Of lijkt je telefoon zowat aan je hand te zijn vastgegroeid? Dan lijkt dit op een telefoonverslaving, iets waar in de tijd waarin we leven veel mensen last van hebben. Ook ik probeer er voor te waken dat ik niet uren achter elkaar maar apps aan het verversen ben en leg mijn telefoon bewust vaker weg wanneer ik met de kinderen bezig ben of een avondje met Yannick ben. Maar dat is niet altijd makkelijk door de gewoonte die er bij in geslopen is. Deze 3 apps gaan je helpen om je (smartphone) telefoonverslaving te minderen! En jep, de apps werken via je smartphone 😉

3x Apps om je telefoonverslaving te minderen

moment

Moment Een app die middels sociale controle elkaar behoed op het teveel gebruiken van je telefoon. Offline is het nieuwe luxe, wordt ook wel vaak gezegd. Gewoon weer samen een spelletjesavond houden, film kijken, een uitgebreid gesprek voeren zonder aan dat moment voorbij te gaan door je smartphones. Je kunt elkaar erop wijzen en de Moment app kan daarbij helpen. Installeer deze app allebei en stel bijvoorbeeld tijdstippen in waarop je de telefoon links laat liggen. Er gaat een alarm af wanneer je dit wel doet, klinkt misschien een beetje kinderachtig maar het kan heel goed werken. Ook handig als je een gezin bent en je kinderen ook een smartphone hebben. Geniet meer van elkaar en van het moment. De app Moment is via IOS te downloaden maar er komt later ook nog een Android app.

Breakfree Ook deze app heb ik ontdekt toen ik op zoek was naar apps die mij op mijn telefoongebruik konden wijzen. Deze app registreert hoelang jij op je telefoon zit. Heel confronterend en daarom ook effectief. Als jij ziet dat je meer dan 2 uur per dag je tijd verdoet op je telefoon, dan besef je wel dat dit tijd is die je veel beter aan andere dingen kan besteden (wanneer dit om privégebruik gaat ipv. voor je werk). Break Free geeft ook aan hoeveel tijd je besteed aan bepaalde apps en dan zie je gelijk op welke je het beste kan letten.  Deze app is zowel voor IOS als Android beschikbaar.

Forest Deze app is vooral gericht op het verhogen van je productiviteit. Ben je tijdens het werken of studeren steeds afgeleid door je telefoon? Merk je dat je concentratie erdoor wordt verminderd waardoor je uren kwijt bent terwijl je het in kortere tijd gedaan had kunnen krijgen? De Forest app stimuleert en beloont het wegleggen van je telefoon. Je plant een virtueel zaadje en iedere keer dat je je telefoon met rust laat, groeit het zaadje uit tot een boom. Voor elke 30 minuten waarin jij je telefoon laat liggen, groeit het zaadje uit tot een nieuwe boom. Je sprokkelt zo een heel bos bij elkaar! Dit kan motiverend werken en biedt bewustwording van je telefoongebruik. Ook deze app is er zowel voor IOS als Android.

Ik merk aan mezelf dat mijn telefoongebruik in het laatste jaar al veel is afgenomen. Ik ben actief op alle bekende social media (Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en vind dit heel erg leuk. Ik gebruik deze media vooral voor mijn blog en vind het een leuke manier om contact te houden met mijn volgers. Ik ben deze social media ‘tijd’ bewuster gaan plannen om zo minder online te zijn en meer vrije tijd over te houden. Deze apps kunnen daar zeker bij helpen.

Slokt jouw telefoon ook veel tijd van je op dan je zou wensen? Zou jij je telefoongebruik willen verminderen? Doe jij al wat dingen om hier op te letten? Ik ben benieuwd of jij je hierin herkent en of deze apps jullie aanspreken. Ik vind ze in ieder geval erg handig omdat ze me zeker bewust maken van mijn telefoongebruik en me daardoor helpen om vrije tijd over te houden.

Ps. Ik schreef ook als eens dit artikel over het afkicken van je smartphone.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  31 augustus 2016

  Ik probeer mijn telefoon ook zoveel mogelijk weg te leggen. Ik had er ooit eens een app op geïnstalleerd, Checky geloof ik?, daarmee kon je je zien hoe vaak je je telefoon had gepakt. Ik heb de app er toch maar weer vanaf gehad, omdat het geheugen van mijn telefoon vol zat. Maar soms zie ik ouders fietsen met hun kind en telefoneren , appen of wat dan ook met hun telefoon. Dat kan echt niet. Ik schreef ook eens een artikel hierover, over het fenomeen smombie.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Voor het eerst overblijven op school (tussenschoolse opvang)My Profile

 • Nicole
  31 augustus 2016

  Die eerste twee lijken me wel wat. Die derde zou me niet motiveren denk ik, ja in t begin is dat leuk maar na de zoveelste boom zal het bye bye app zijn haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn eerste baantjesMy Profile

 • Femke
  31 augustus 2016

  Handig dat er zulke apps zijn want ik weet zeker dat veel mensen veel te veel tijd spenderen aan hun mobiel. Zelf heb ik dat minder. Ik heb een onwijs drukke fulltime baan, waarin ik tussendoor gen tijd heb om met mijn telefoon bezig te zijn. Als ik thuis ben kijk ik wel wat social media,, een nieuws app en wat WhatsApp, maar that’s it! Een paar jaar geleden was dit overigens wel anders hoor!
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #34: Lekkerste drankjes/snacks voor de zomerMy Profile

 • Carlijn
  31 augustus 2016

  Het is de trieste waarheid dat ik dit nodig heb… Ik verdoe te veel tijd op mijn telefoon, ik weet dat het zonde is maar toch pak ik dat ding er dan weer bij, ook al heb ik helemaal niks te kijken. Forest lijkt me wel wat, met zo’n motiverend zaadje dat uitgroeit tot boom. Mijn partner stoort zich al langer aan mijn telefoongebruik dus die zal dit vast aanmoedigen.. 😉

 • Josan
  31 augustus 2016

  Leuke apps, ik kende ze nog niet. Ik merk dat ik steeds meer bewust offline momenten inplan. In de afgelopen 14 dagen dat ik op vakantie was, heb ik mijn telefoon minimaal gebruikt. Ik had geen wifi en dat miste ik totaal niet. Ergens vond ik het wel fijn om nu duidelijk te hebben hoe ik zonder telefoon en apparatuur zou zijn. En het is mij 100% mee gevallen. Heb juist ontdekt dat andere gezinsleden meer met hun telefoon vergroeid zijn dan ik.
  Josan onlangs geplaatst…Even bijkletsen: terug van vakantieMy Profile

 • Ilse
  31 augustus 2016

  Wat gek dat er ook hiervoor weer apps bestaan. Ik ben zelf gelukkig niet zo verslaafd. 🙂
  Ilse onlangs geplaatst…Recensie Villa ToscaneMy Profile

 • Nicole
  31 augustus 2016

  Wat grappig dat daar apps voor zijn! Wist ik helemaal niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapszwemmen, yoga of toch pufclub!?My Profile

 • Leonie
  31 augustus 2016

  Wat ideaal dat die apps bestaan! Ik ben wel benieuwd hoeveel tijd ik eraan besteed.. Denk echt dat ik ervan zou schrikken. Maarja, ik heb nog verlof en tussen t zorgen voor m’n dochtertje pak ik mijn telefoon er wel eens bij;)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate – #2My Profile

 • Vanessa
  31 augustus 2016

  Ik wist helemaal niet dat er hiervoor apps bestaan, best erg eigenlijk. Gelukkig ben ik nog niet zo verslaafd dat ik deze nodig heb, maar ik kan me voorstellen dat ze voor veel mensen helpen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Essence The Gel Nail PolishMy Profile

 • Sandra
  31 augustus 2016

  Wat een handige apps, ik zit inderdaad toch ook onbewust veel op mijn telefoon en dat mag best wat minder.
  Sandra onlangs geplaatst…KONAD NAILART – ROZE RUITJESMy Profile

 • Stefanie
  31 augustus 2016

  Ik wist niet dat hier apps voor zijn, wel handig. Ik ben stiekem toch ook wel verslaafd aan mijn telefoon, ik probeer de laatste tijd wel om hem bewust weg te leggen zodat ik niet steeds erop kan kijken.
  Stefanie onlangs geplaatst…Ken jij ze al, de hondjes van Paw Patrol?My Profile

 • Marijke
  31 augustus 2016

  Ik zou zelf niet zo’n app installeren. Als je denkt of vind dat je teveel op je telefoon zit, moet je dat gewoon iets minder gaan doen 🙂
  Marijke onlangs geplaatst…Top 3 AUGUSTUSMy Profile

 • Monique
  31 augustus 2016

  Ik ben ook teveel met mijn telefoon bezig vind ik. Heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat er apps zijn om daar wat aan te doen! Misschien dat ik ze maar eens ga testen. Even bewust offline zijn en genieten van het moois om ons heen is zo belangrijk!
  Monique onlangs geplaatst…Zwanger in de WWMy Profile

 • Lilian
  31 augustus 2016

  Handig, ik kende het nog niet! Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik er weer teveel op zit en probeer het dan te minderen om hem even ergens anders neer te leggen dan waar ik ben.
  Lilian onlangs geplaatst…That’s me 11#My Profile

 • Annemijn
  31 augustus 2016

  Ik gebruik mijn smartphone ook meer dan nodig maar nu ik veel werk vind ik het minder erg. Tijdens het werk kan ik hem toch niet bekijken dus dat scheelt veel uurtjes op een dag 🙂
  Annemijn onlangs geplaatst…Televisieprogramma’s waar ik aan mee zou willen doenMy Profile

 • Marije
  31 augustus 2016

  Nooit geweten dat hier apps voor zijn! Misschien toch de laatste twee maar eens installeren, want stiekem ben ik echt verslaafd!

 • MetMirjam
  31 augustus 2016

  Haha wat grappig.. Nooit geweten dat dit bestaat! Als ik zo’n app zou nemen zou het de laatste zijn denk ik – die komt wel gezellig over haha. Ik leg mijn telefoon ook wat vaker aan de kant.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Wil je kindje geen fruit eten? Geen probleem!My Profile

 • Jodi - liefthuis
  31 augustus 2016

  Die laatste lijkt me grappig en die tweede vind ik confronterend. Ik denk dat ik niet wil weten hoeveel ik op social media zit
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn tatoeage…Ik draag je bij me, letterlijk en figuurlijk…My Profile

 • karlien
  31 augustus 2016

  Haha echt wat voor mij! Ik houd van mijn telefoon 😉
  karlien onlangs geplaatst…Zeeland met kinderenMy Profile

 • Edith
  31 augustus 2016

  Wat grappig dat er apps voor bestaan! Ik ben zelf ook best een beetje verslaafd aan mijn telefoon.

 • rachel
  31 augustus 2016

  hihi lache dat hier apps voor zijn! maar ik niet nodig in ieder geval, hij is meer mijn lifeline 😉 en heb hem wel altijd bij me of aan mijn nek hangen voor het geval dat ik hulp nodig heb
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 28 augustus ’16My Profile

 • Mama van Dijk
  31 augustus 2016

  Die telefoon heb ik altijd in mijn hand! Slechte gewoonte! Confronterend haha! Ik ben mezelf overigens zonder apps aan het focussen om meer bewuste korte telefoon tijd te hebben en niet de hele dag een appje hier en scrollsessie daar. (^^).
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…– W I N A C T I E – Jouw allermooiste foto op groot posterformaat!My Profile

 • Lisse
  31 augustus 2016

  Hé wat een leuke post, zeg! Ik werk thuis en zit in mijn pauzes vooral heel veel op mijn telefoon – wat dus eigenlijk helemaal niet voor een rustige pauze zorgt!
  Ik heb twee van de drie apps die je hierboven beschrijft meteen gedownload. Misschien helpt het wat. 🙂
  Lisse onlangs geplaatst…Lewis is er!My Profile

 • Maike
  31 augustus 2016

  Wat grappig dat er apps zijn om je telefoongebruik juist te verminderen. Ik gebruik hem veel minder sinds ik in het onderwijs werk en mijn telefoon onder werktijd nooit kan pakken.
  Maike onlangs geplaatst…De traditie van de kousenbandMy Profile

 • Lisa
  31 augustus 2016

  Wat handig zeg, voor veel mensen (waaronder mij) heel herkenbaar en dus nuttig

 • Merel
  31 augustus 2016

  Ik heb die forest app al heel lang, de andere kende ik nog niet. Ik ga hier even naar op zoek, heel goed om zo wat meer offline te zijn.

 • Roxanne
  31 augustus 2016

  Ik heb mijn telefoon sowieso heel vaak op niet storen staan. Alleen de belangrijkste personen kunnen me dan bellen en de apps maken sowieso geen geluid anders zou ik gek worden. Zo probeer ik het in de hand te houden.
  Roxanne onlangs geplaatst…Maandoverzicht augustus 2016My Profile

 • Cindy
  31 augustus 2016

  Het kan soms wel handig zijn ja. Ik probeer er zelf ook wel op te letten, door bewust mijn telefoon ergens buiten bereik te laten liggen. Of met het geluid uit maar dan zo ingesteld dat hij toch afgaat als bepaalde personen bellen. Dan kunnen ze me toch bereiken mocht er wat zijn.
  Cindy onlangs geplaatst…Uitjestips September | Met o.a. krijten voor kinderen, Kiindfestival & Landelijke Appelplukdag!My Profile

 • Nicky
  1 september 2016

  Ik ga ze eens opzoeken! Ik ken ze allemaal nog niet, ben benieuwd 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…Wat als de 20 weken echo ‘niet helemaal goed’ is?My Profile

 • Christa
  1 september 2016

  Mijn telefoon is inderdaad ook bijna aan mijn handen geplakt..
  Te erg eigenlijk.
  Ik probeer wel , wanneer de kinderen op zijn, mijn telefoon zo min mogelijk te gebruiken of er foto’s mee te maken van hun 🙂
  Mijn zoontje van bijna 4 vind Snapchat vooral erg leuk, dus als zijn zusje op bed ligt gaan we effe samen gek doen 🙂
  Christa onlangs geplaatst…Dag Augustus!My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  2 september 2016

  Ik heb die eerste app al een tijdje, maar die derde lijkt me ook wel wat. Ik ben echt een kleuter in die dingen, ik verzamel graag dingetjes.
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…5 slimme tips om te besparen op boodschappenMy Profile

 • Lotte
  8 oktober 2016

  Waar is je super mooie hoesje van?! ?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.