10 Ikea Hacks voor in je interieur

Ikea Hacks speelkeuken

bron

Ik ben dol op de Ikea, wij hebben dan ook al een heleboel meubels en accessoires gekocht bij dit Zweede warenhuis. Origineel? Totaal niet, maar wij vinden de meubels mooi en ze gaan lang genoeg mee, zodra ze aan vervanging toe zijn, ben je zelf ook wel toe aan wat anders. De kwaliteit en prijsverhouding is dus heel fijn. Ik ben zelf totaal niet handig op DIY gebied, ik kan niet klussen enzo, maar ik ben op Pinterest gaan speuren naar geniale Ikea hacks die me erg aanspraken. Want van Ikea meubels kun je hele unieke exemplaren maken! Zie hierboven al het bekende Ikea kinderkeukentje, hoe leuk is dat!

10 DIY Ikea hacks voor je interieur!
Ikea Hacks babykamer commodeBron

 1. Deze bekende Hemnes kast hebben wij ook, maar kijk deze Ikea hack! Een paar likjes verf, wat leuke applicaties en je kastje wordt een uniek exemplaar. Heel leuk bedacht!

Ikea Hacks lackBron

2. Dit basic Lack salontafeltje hebben wij ook. Hij is best wel heel kindproof en een prima aankoop toen wij er maar niet uitkwamen wat voor salontafel we wilden. Ik zou ‘m zelf nooit in deze aquablauwe kleur verven, maar deze Ikea hack vind ik wel heel leuk bedacht. Hij is in een felle kleur geverfd en de randen zijn met luxe metalen hoekjes bewerkt. Dit geeft de tafel een hele andere finish.

Ikea HacksBron

3. Of hack je koffietafel met wat mooie houten planken. Bijvoorbeeld steigerhout of ander mooi hout. De tafel herken je bijna niet meer terug!

Ikea Hacks

Bron

4. Dit opstapkrukje hebben wij ook in de keuken staan, maar hoe leuk is deze hack, met een likje verf krijg je een heel ander krukje. Erg leuk gevonden en heel makkelijk zelf te doen (als je zin hebt 😉 ).

Ikea HacksBron

5. Of voeg nog meer creativiteit en kleur toe met deze DIY make-over van het opstapkrukje.

Ikea Hacks

Bron

6. Van deze welbekende Ikea kast is een heus poppenhuis gemaakt, door het speelse behang op de achtergrond lijkt het een echt woonhuis om in te spelen. Schattig!

Ikea Hacks

Bron
7. Deze bartafel hebben wij ook in de keuken staan, de onbehandelde versie haha. Hoe gaaf is deze Ikea hack, het tafeltje zwart geverfd met een luxe marmeren plaat erop, en een mooie luxe handdoek stang. Je moet er maar op komen maar dan heb je wel een hele mooie bartafel!

Ikea Hacks speelkeuken

Bron

8. Ik liet hem in de introductie al zien, dit bekende Ikea speelkeukentje kun je ook heel gaaf restylen. Deze past qua kleur en stijl helemaal bij mij haha, geweldig toch! Wat een werk maar dan heb je wel wat.

Ikea Hacks

Bron
9. Herkennen jullie deze ‘kapstok’ ook ergens van? Dit is het bekende goedkope en mooie kruidenrekje dat Ikea verkoopt bij de keukenartikelen. Deze ouders waren zo slim om ‘m andersom te houden, zo heb je gelijk een leuk kapstokje voor kinderkleding. Erg leuk om de babykamer of kinderkamer mee aan te kleden. Een likje verf zorgt voor een leuk effect!

Ikea Hacks co-sleeperBron.

10. Verander je Ikea ledikantje naar een Co-sleeper. Zo wordt het wel heel gezellig met je kindje in bed! Een heel stuk goedkoper dan de Co-sleepers die hier speciaal voor op de markt gebracht zijn. Let wel op de werkbeschrijving om dit bedje zo veilig mogelijk om te toveren tot een co-sleeper.

Ik kan hier uren mee bezig zijn, het opzoeken van dit soort leuke ideetjes op Pinterest, maar ik ben zelf niet zo creatief op klus gebied om dat dan ook te gaan doen. Ik ben benieuwd welke van deze hacks jij het leukste vindt en of jij wel zo creatief bent in je eigen interieur. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

58 reacties

 • Elisabeth
  10 mei 2016

  Ik vind het ook heerlijk om dit soort foto’ s op pinterest te bekijken. Lekker bladeren en verlekkeren. Zo knap wat mensen allemaal bedenken.
  Elisabeth onlangs geplaatst…De Mommy Wars TagMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  10 mei 2016

  Vooral het poppenhuis vind ik eigenlijk best een geniaal idee. Hoe verzin je het? En de gepimpte keuken in het mintgroen ziet er super leuk uit. Ik woon in een Ikea showroom. Bijna al mijn meubels komen daar vandaan. Praktisch, duurzaam en betaalbaar. Zo kan ik de Ikea meubels het beste beschrijven. Aan oppimpen doe ik niet, want ik houd van strak en modern. Zonder tierlantijn en frutsels. Daar passen de Ikea meubels heel goed bij.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Shoplog zomerse meisjes kinderkleding HemaMy Profile

 • Femke
  10 mei 2016

  Ik vind het heerlijk om Ikea hacks te bekijken. Ik struin hiervoor regelmatig Pinterest af haha, leuk artikel dus :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: van 10 tot 1 tagMy Profile

 • Ellen
  10 mei 2016

  Zo leuk deze hacks! Ik kan ook uren op Pinterest speuren naar dit soort ideen. Alleen in de praktijk komt er dan toch niks van.. 😉
  Ellen onlangs geplaatst…Getting back in shape: vierde updateMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  10 mei 2016

  Ik vind het altijd leuk om de Ikea hacks te beijken. Sommige zijn zo handig. Ik ben zo wie zo dol op Ikea.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 18, met een snufje liefdeMy Profile

 • Lisanne
  10 mei 2016

  Leuk dat je dit eens hebt opgezocht. Mijn vriend is hier wel heel handig in. Laatst zagen we dat mensen zelf een bed hadden gemaakt met ikea keukenkastjes zo gaaf was dat. Ik denk dat je uren zoet kan zijn met dit uitsnuffelen. Fijne dag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario week 18My Profile

 • Yvonne
  10 mei 2016

  Super leuk! Dan wil ik direct aan de slag. Al moet ik toegeven dat ik ook niet zo handig ben. Het keukentje is schattig!
  Yvonne onlangs geplaatst…Mama zijn: 7 musthaves voor je kleuter in de zomerMy Profile

 • Josan
  10 mei 2016

  Ooit, ga ik een ikea keukentje pompen. Dat staat echt op mij. Bucketlist. Even wat moed verzamelen en dan kan het zelfs zo zijn dat ik het deze zomer probeer.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie: My JewelleryMy Profile

 • Stefanie
  10 mei 2016

  Deze Ikea hacks zijn zeker wel leuk. Vooral die van het ikea keukentje, zelf zou ik er nooit opkomen om het te doen, ben zelf ook niet zo handig. Maar ik heb nog simpele stoeltjes van die ikea die zou ik ook nog wel willen pimpen..

 • Nicole
  10 mei 2016

  Leuk hè! Wij hebben een duplo tafel gemaakt van IKEA spulletjes. Echt een gaaf ding!
  Nicole onlangs geplaatst…Op vakantie zonder kind? Niets voor mij!My Profile

 • carolien
  10 mei 2016

  Wat leuk! Ik ben echt dol op de Ikea. Mooie meubels voor een hele betaalbare prijs. I like!
  carolien onlangs geplaatst…Wanneer je slachtoffer wordt..My Profile

 • Sandra
  10 mei 2016

  Wat een handige tips zeg! Bijzonder hoe zo’n relatief eenvoudig meubel toch heel chique kan worden.
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: VAKANTIE, PROEFSAMENWONEN & HEERLIJK WEER!My Profile

 • martina
  10 mei 2016

  Ik vind dit ook zo leuk! in ons huis staat ook wat ikea spul en wow wat kun je het er op een simpele manier toch uniek uit laten zien. Melle zn commode is een grote hemnes. die heb ik ook een ander kleurtje gegeven en mooie knoppen op gezet. zoiets kleins maar al zo’n verschil
  martina onlangs geplaatst…9 Mei 2016 – 9 Mei 2015, alles andersMy Profile

 • Kelly
  10 mei 2016

  Dit brengt me op ideeën! Thanks Kel!
  Kelly onlangs geplaatst…Trots zijn op jezelfMy Profile

 • Marijke
  10 mei 2016

  Ben gek op IKEA. Er zijn zooooveel hacks online. Maar stiekem gebruik ik er niet een haha. Maar wel mooi!
  Marijke onlangs geplaatst…On a budget I 5 euro maaltijdenMy Profile

 • Nicole
  10 mei 2016

  Ik heb laatst ook allerlei hacks gevonden en heb als doel gesteld om minimaal eentje uit te voeren haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Toen en nu: wat een verschil!My Profile

 • Leonie
  10 mei 2016

  Zo leuk om te zien! zo’n keukentje helemaal naar eigen smaak en stijl ontwerpen, dat lijkt me echt super leuk!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Relaxen tijdens je zwangerschapMy Profile

 • Tamara
  10 mei 2016

  Ik vind die tafel met die plankjes zo gaaf! Ik kwam laatst op een site iemand tegen die een speel barbecue had gemaakt van een ikea kastje. Ook zo leuk!!
  Tamara onlangs geplaatst…Het ideale leeftijdsverschil tussen kinderen.My Profile

 • Wilmaaa
  10 mei 2016

  Ikea is zo leuk, wij hebben er ook wat spullen van! Die jacks zijn helemaal geweldig, daar ga ik er vast nog 1 van maken!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Moederdagswap | heel veel cadeautjesMy Profile

 • Kim
  10 mei 2016

  Ik heb het kruidenrekje van Ikea ook wit geverfd, en gebruik het nu voor mn nagelak!

 • Carlijn
  10 mei 2016

  Jammer dat ik niet zo’n crea-bea ben, anders had ik dit ook zo graag gedaan. Vind het opstapkrukje te gek geworden, en ook die bartafel ziet er ineens heel anders en niet zo standaard meer uit. Ach ja, hier en daar een beetje basic Ikea in huis is ook niet erg 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: op vakantie met een (baby)tweeling, wat neem je mee?My Profile

 • Jay & Jenn
  10 mei 2016

  Super leuk ! Pinterest afstruinen voor dit soort inspiratie is zo leuk ! Door deze Ikea hacks heb je toch net iets originelers !

 • Diana
  10 mei 2016

  Wat een leuke ikea hacks! Ons huis staat ook vol mrt Ikea spullen..heerlijk! Maar zijn wel weer toe aan vervangen..pimpen of nieuwe kopen? Lastig!
  Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary #6My Profile

 • Dita
  10 mei 2016

  Leuk! Dat krukje heb ik ook zelf gepimpt.
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #21My Profile

 • marie-louise
  10 mei 2016

  Wat grappig! Zelf hebben wij, op de meubels van de kinderkamers na, niet echt iets van Ikea thuis. Juist omdat ‘iedereen’ dat al heeft. Op deze manier kan je er wel een leuke draai aan geven 🙂
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 36My Profile

 • Marieke
  10 mei 2016

  Oooo geweldig, die keukentjes!! Prachtig! Wij hebben het keukentje ook, alleen ben ik niet zo creatief om hem te pimpen!

  Ik zie een gat in de markt, het pimpen van Ikea keukentjes 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…Outfitjes Isabeau & Matz!My Profile

 • Annemijn
  10 mei 2016

  Wat een leuke ideeen! Wij hebben niet zoveel in huis van Ikea maar toch ziet dit er erg leuk uit. Ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan. Dat opstapkrukje in twee kleuren vind ik erg tof!
  Annemijn onlangs geplaatst…Vloggen met mijn vriend: #1 Vakantie in Oostenrijk + WatervallenMy Profile

 • Malou
  10 mei 2016

  Echt heel leuk, vooral het keukentje 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Nomi is anderhalf!My Profile

 • rachel
  10 mei 2016

  ze hebben zulke leuke dingen he!! en struin pinterest ook altijd helemaal af voor inspiratie dingetjes
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 8 mei 2016My Profile

 • rachel
  10 mei 2016

  ze hebben zulke leuke dingen he!! en struin pinterest ook altijd helemaal af voor inspiratie dingetjes
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 8 mei 2016My Profile

 • Vanessa
  10 mei 2016

  Leuk en inspirerend artikel. Ik vind de salontafels heel mooi!
  Vanessa onlangs geplaatst…Action micellair cleansing waterMy Profile

 • Thuis bij | Milou
  10 mei 2016

  Nummer 10 zijn wij van plan, maar dan niet als cosleeper maar als peuterbed straks. We kopen dan geen peuterbed maar halen de zijkant eruit zodat hij er zelf uit kan.
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Mees is geboren!My Profile

 • Sophie
  10 mei 2016

  Ah zo handig haha, sommige mensen zijn zo creatief! Ik ben daar stiekem een beetje te lui voor 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #42 – Een week vrij met een gouden randje!My Profile

 • Sophie
  10 mei 2016

  Ah zo handig haha, sommige mensen zijn zo creatief! Ik ben daar stiekem een beetje te lui voor 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #42 – Een week vrij met een gouden randje!My Profile

 • femketje
  10 mei 2016

  gotta love ikea 😀
  femketje onlangs geplaatst…I ♡ Makeup – I Heart Chocolate Pink Fizz Palette.My Profile

 • Marije
  10 mei 2016

  Oh heerlijk, ik hou van Pinterest haha. Uren kan ik er verliezen met het kijken van plaatjes. Ik heb ook genoeg spullen van IKEA trouwens en ik weer zeker dat onze kleine man ook een keukentje gaat krijgen haha.
  Marije onlangs geplaatst…Wat als je familie ver weg woontMy Profile

 • Charlotte
  10 mei 2016

  Zo leuk als je dit soort dingen zelf kan doen, dan kan je er echt hele mooie spullen van maken idd. Ik heb al verschillende leuke varianten op het speelkeukentje gezien, zo gaaf!
  Charlotte onlangs geplaatst…Lief! liever, liefst!My Profile

 • Monica
  10 mei 2016

  Wat leuk. Ik had vroeger ook dat bedje van mijn zoontje aan ons bed vast staan. Dan lig je samen maar toch apart. Vond het altijd wel gezellig 🙂
  Monica onlangs geplaatst…Slaaphouding | Wat zegt dat over jou?My Profile

 • Monique
  10 mei 2016

  Wauw! Wat een leuke ideetjes. Als echte pinterestverslaafde, was ik dit nog nooit tegengekomen! Dat wordt weer een avondje Pinnen!

 • MetMirjam
  10 mei 2016

  Wat een leuke ideetjes! Fiene krijgt het Ikea keukentje voor haar verjaardag volgende maand. We laten hem in eerste instantie gewoon zoals deze origineel is – ook omdat hij in de woonkamer komt te staan. Maar het lijkt me een heel leuk idee om hem samen met Fiene te restylen als ze wat groter is en het keukentje naar haar eigen kamertje gaat.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Eerste keer strand, nog nèt als dreumesMy Profile

 • sabrina
  10 mei 2016

  al die creatievelingen, geweldig wat zij ermee kunnen. Ik ben echt fan. Jammer dat de creativiteit niet zelf in me zit 🙂
  sabrina onlangs geplaatst…To the rescue met Playmobil – WINMy Profile

 • Janneke | Crafty Time
  10 mei 2016

  Ik ben ook dol op inspiratie zoeken op Pinterest. Dit zijn echt super leuke ikea hacks zeg! xx
  Janneke | Crafty Time onlangs geplaatst…Shoplog KruidvatMy Profile

 • Saskia
  10 mei 2016

  Die koffietafel ga ik zeker onthouden!!!

 • Kelly
  10 mei 2016

  Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn met een simpele meubel! Heel gaaf, ik zou willen dat ik dat zo makkelijk kon ?
  Kelly onlangs geplaatst…Sneak Peek of my week #2My Profile

 • Bregje
  10 mei 2016

  Zo leuk! Ik had ook allemaal leuke ideeën voor het keukentje, maar we hebben het toch maar gewoon naturel gelaten…ben ook niet zo’n klusheld 😉
  Bregje onlangs geplaatst…I love Sacha shoes! (+WINACTIE)My Profile

 • Mary-Lou
  10 mei 2016

  Wat is ons keukentje saai vergeleken met deze exemplaren. Die allereerste voorbeeld is gaaf! En ook het poppenhuisje vind ik heel leuk. Maar helaas ben ik niet zo creatief. Het blijft bij mij altijd bij een bewonderende oehhh, aahhh, wat leuk of dat wil ik ook.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Waar is binnenkort een draag evenement? +winactieMy Profile

 • Maike
  10 mei 2016

  Super leuk allemaal, helaas ben ik zelf niet zo handig.
  Maike onlangs geplaatst…Zonnebrillen voor de bruid, bruidegom en gastenMy Profile

 • Hanna @ eenbezigbijtje
  10 mei 2016

  Leuke ideeen, maar ik ben vaak te lui om ze uit te voeren. Toch geeft het wel echt een leuke touche.
  Hanna @ eenbezigbijtje onlangs geplaatst…Buurman, mag ik een kopje suiker lenen?My Profile

 • Jessica
  10 mei 2016

  Oeh dit zijn leuke ideetjes! Hier ook als je ikea roept stort het huis in haha..
  Jessica onlangs geplaatst…Leuke tips voor een kraamcadeauMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  10 mei 2016

  Wij gebruiken de fotolijstplankjes als boekenplankjes in de babykamer. Heel erg leuk. Daarnaast hebben wij afvalbakjes voor in de binnenkant van keukenkastjes in onze kledingkast deuren hangen voor sokken en ondergoed IDEAAL
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Kamperen/ een autovakantie met een baby…go or no go…My Profile

 • Fenna
  10 mei 2016

  Heb helemaal zin om naar de ikea te gaan nu 😀 !
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: Moederdag croissant puffMy Profile

 • Rafaëlla
  10 mei 2016

  Mijn man is interieurbouwer, die maakt alles zelf. Dat is zo knap. Iedere 2 jaar een nieuwe inrichting haha! Ik ben meer van de kastjes opknappen. Hier zitten wel slimme dingen tussen ?
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie #2My Profile

 • Kim
  10 mei 2016

  Wat een leuke ideeën! Ik ben er zelf alleen te lui voor hahaha

 • Danique Krol
  10 mei 2016

  Wat een leuke en originele hacks!

 • Marushi
  10 mei 2016

  Ik vind Ikea echt super leuk om te shoppen! -x-
  Marushi onlangs geplaatst…Plog #11| Zonnen, Moederdag, ZwanenMy Profile

 • Astrid
  10 mei 2016

  Ooh dat poppenhuis! Wat een geweldig idee!
  Astrid onlangs geplaatst…Gastblog: Bellápierre Every Day Shimmer Kit reviewMy Profile

 • Simone
  10 mei 2016

  Ah dat poppenhuis ? dat ga ik echt doen denk ik. Goed idee! Leuk zeg. En die cosleeper zal ik zeker ook onthouden.
  Simone onlangs geplaatst…Update: Mirthe 11 maandenMy Profile

 • Barbara
  13 april 2017

  Ja, gaaf he? Wij hebben een stapelbed van ikea omgebouwd tot prinsessenkasteel bed voor mijn baby en peuter. Dus inderdaad met ledikant 🙂 superhandig ja. Maar vooral heel gaaf voor mijn meiden. Een roze prinsessenkasteel als bed. Helemaal zelf gemaakt, wie heeft dat nou? 😉

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.