10 dingen die ik me altijd voorneem maar nooit doe

Dit herkennen we denk ik allemaal wel van die dingen die je jezelf keer op keer weer voorneemt, maar niet na kunt komen. Mooie voornemens met doelen die je wil behalen, maar iedere keer baal je weer dat het je niet lukt. De keer erop beloof je dat je jezelf wel aan deze dingen te houden, maar na een tijdje betrap je jezelf erop dat je nog steeds niet dat boodschappenlijstje gemaakt hebt, de tandarts gebeld hebt of dat gezonde eetpatroon bent nagekomen. Vandaag deel ik mijn lijstje met 10 dingen die ik me keer op keer weer voorneem, maar nooit nakom, waar ik stiekem best wel van baal. Ik ben benieuwd naar jullie voornemens!

Lijstje: 10 dingen die ik me altijd voorneem maar nooit doe:

1. Minstens iedere 9 weken naar de kapper om mijn puntjes bij te laten knippen. Fail, dat neem ik me altijd voor maar uiteindelijk ga ik pas naar de kapper als mijn coupe echt niet meer toonbaar is voor de buitenwereld door:  dode punten, haren die ik niet uit de klit krijg, enzovoorts. Tijd voor een bezoekje aan de kapper. Na het kappersbezoekje voelt mijn haar weer zo fijn aan dat ik me voorneem de volgende keer wel echt op tijd weer te gaan.
2. Voor deze schaam ik me stiekem best erg: Iedere 6 maanden naar de tandarts gaan. Ik ben uitgebreid verzekerd voor de tandarts dus als ik zou willen zou ik netjes iedere 6 maanden kunnen gaan, maar ik vergeet het gewoon! Ik betaal me bijna scheel en toch ga ik niet zo vaak als aanbevolen wordt. Ik vergeet gewoon die afspraak weer te maken en ik heb geen tandarts met SMS-alert. Na ongeveer 8-10 maanden bedenk ik me dat het tijd is om te gaan, zo stom van mezelf! (Ik heb overigens nog nooit gaatjes in mijn gebit gehad haha)
3. Iedere week met een boodschappenlijstje naar de supermarkt. Deels behaal ik dit wel, ik maak wekelijks een  lijstje, maar óf scenario 1 gebeurt: Ik laat hem thuis op de tafel liggen, óf scenario 2: Ik vergeet dat ik hem mee had en ik laat hem tijdens de boodschappen in mijn tas zitten, óf scenario 3: Ik houd mijn lijstje erbij, vergeet er dingen van mee te nemen en neem alsnog extraatjes mee die we niet zo nodig hebben.
4. Ik wil eigenlijk aan het begin van de week netjes een weekmenu maken met wat we zullen eten die week en vervolgens op basis van dat menu mijn boodschappenlijstje maken en deze producten kopen. Dan kopen we niet teveel, weet ik iedere dag wat ik kan gaan koken en doe ik efficiënt boodschappen. Bovendien eten we dan een stuk gezonder want de momenten dat we ‘geen zin hebben om te koken’ of ‘geen inspiratie hebben voor wat we kunnen koken’ gaan we voor ongezond. Ook dit doel zet ik maar weer op mijn lijstje met voornemens.

Bron

5. Tegenwoordig wordt de klok automatisch verzet op mijn iphone, computer etc. en verzet ik netjes de klok van mijn horloge wanneer dit weer nodig is. Echter vergeet ik standaard het klokje in mijn auto te verzetten en blijft de klok van mijn navigatie systeem onaangepast. Ik neem me dan iedere keer voor die te gaan verzetten en vergeet het dan steeds tot de tijd al weer bijna goed staat voor de volgende keer dat de tijd verzet moet worden. Oops!
6. Ik hoor het mezelf ieder weekend weer zeggen: vanaf maandag stop ik voorlopig met het eten van chocolade, uh fail!
7. ‘Ik neem mezelf vaker voor om naar de pedicure of schoonheidssalon te gaan, dat moet ik mezelf gewoon gunnen’. Jup, komt er gewoon niet van.
8. Het schoonmaken van de keukenkastjes van binnen en het uitgebreid uitsoppen van de koelkast, dat zou ik veel vaker willen doen. Als ik het dan weer gedaan heb, voelt dat zo fijn en fris dat ik me voorneem het minstens iedere maand een keer te gaan doen. En ja, ook dat kom ik vervolgens niet na.
9. Een beauty avondje inplannen voor mezelf, met het uitgebreid scrubben van mijn lichaam, haarmaskertje, gezichtsmasker, bodylotion en dat hele totaalpakket. Ook daar kom ik maar niet aan toe terwijl ik daar zo van kan genieten! Als ik het dan weer gedaan heb neem ik me voor mezelf dit vaker te gunnen…
10. Het wassen van mijn auto, die is echt toe aan een beurt in de wasstraat. Het komt er gewoon niet van…

Dit waren mijn 10 dingen die ik me altijd voorneem, maar nooit nakom. Ik ben zo benieuwd of dit lijstje herkenbaar is voor jullie. Welke punten neem jij jezelf altijd voor, maar kom je vervolgens nooit na? Welke punten kom jij juist wel heel structureel na? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

53 gedachten over “10 dingen die ik me altijd voorneem maar nooit doe”

 1. Een aantal punten zijn echt heel herkenbaar haha. En om de 8/10 maanden naar de tandarts valt reuze mee. Ik ken echt mensen die laten het veel verder gaan. Daarnaast zegt de tandarts soms wel dat je langer niet mag komen als er nooit iets mis is met je gebit :). Wat een luxe!

 2. Herkenbare punten ja!
  Ik herken het vooral qua huishouden betreft. Ik neem me altijd voor er meer structuur in aan te brengen, maar kom het vooral niet na.

  Maar goed, soms is het ook wel erg lekker om even totaal iets anders te doen dan je van plan was!
  Joyce onlangs geplaatst…Luuk is 8 maandenMy Profile

 3. Haha zo leuk! Ik heb precies hetzelfde met de kapper! Nu ik mijn haar kort heb geknipt, lijkt het veel gezonder aan te voelen. Toevallig rekende ik het gisteren uit; ik ben al 4,5 maand niet geweest! En normaal zou mijn haar dan echt niet meer toonbaar zijn… 8/10 maanden voor de tandarts valt toch reuze mee? Ik moet eerlijk zeggen dat ik me braaf aan ieder jaar houd, maar dat komt omdat ik ieder halfjaar een herinnering door de bus krijg, haha!
  Sophie onlangs geplaatst…MAC Love JoyMy Profile

 4. Ik heb precies hetzelfde keukenkastjes-voornemen. En ook hier doe ik het nooit 😉 Weet je wat? Ik zet het nu alvast op mijn to-do-list voor volgende week. En nu doe ik het écht!
  Nelleke onlangs geplaatst…BreiselsMy Profile

 5. Erg herkenbaar! Ik neem mijzelf aan het begin van de maand weer voor om wat beter te budgetteren, maar na 1 week ben ik er alweer klaar mee. Hetzelfde geldt voor het winkelen met een boodschappenlijstje, nog nooit gedaan, ondanks de goede voornemens.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Mug cake met NutellaMy Profile

 6. Ja punt 5. Ik heb de klok in de auto in mij niet verzet waardoor hij eind oktober weer goed stond ☺. En ik neem me ook wel eens voor om wat vaker de ramen van binnen te wassen. Dikke fail.
  Petra onlangs geplaatst…MooiMy Profile

 7. Wat een leuk lijstje! Ik hoef maar 1x per jaar naar de tandarts. En ja de klok in mn auto staat nog steeds niet goed. Wel maak ik nu elke week een weekmenu qua eten, zoveel beter! En het wassen van mijn auto kan ook wel wat vaker 😉
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2014 #2My Profile

 8. Haha, leuk! Hier wel boodschappenstructuur en de tandarts, maar verder … 😉 Ik neem me op zondag ook altijd voor vroeg nr bed te gaan de hele wk. Mislukt vaak 😉
  Gwen onlangs geplaatst…Slechte slaperMy Profile

 9. Haha leuk! Sommige zijn heel herkenbaar, zoals de kapper en de boodschappen!:)
  Wat betreft de tandarts, ik maak altijd direct een nieuwe afspraak als ik er ben ‘voor over een half jaar’. Is heel normaal bij onze tandarts en zo vergeet ik het nooit:)
  Miranda onlangs geplaatst…Vermoeide, geïrriteerde ogen?My Profile

 10. Haha lekker herkenbaar! De kapper wordt voor mij geregeld, dus daar kan ik niet onderuit, maar wel de tandarts, het weekmenu samenstellen en chocolade, jup!
  Joyce onlangs geplaatst…Film reviews #11My Profile

 11. Haha leuk om te lezen! Ik wil als ik me op mezelf ga wonen, mezelf ook graag de gewoonte aanleren om een weekmenu te maken zodat je maar één keer grote boodschappen moet gaan doen. En zo val je minder snel terug op ongezond eten denk ik.
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 12. Herkenbaar! Zo neem ik me iedere keer weer voor om vaker de ramen te zemen, fail. Of om vaker een maskertje te doen. Fail. Of om vaker mijn auto schoon te maken. Enzovoorts!
  Eline onlangs geplaatst…GehaktbroodMy Profile

 13. Op zich … ik vind het best meevallen. Het schijnt dat eens per jaar naar de tandarts echt ruim voldoende is. Die auto is maar een auto, chocola is veel te lekker, die puntjes komen wel een keer, maar wat wél heel belangrijk is is nummer 9. Daar krijg je echt energie van. Het hoeft niet iedere week. Doe het eens per maand, bijvoorbeeld iedere eerste zondagavond van de maand. Ik noem maar wat. Lekker doen!!!
  Marion onlangs geplaatst…Just Another ShoplogMy Profile

 14. Hahahaha, die cartoons die je er tussen gezet hebt! 😀 Hier in België ‘moet’ je maar om het jaar naar de tandarts, en dat vergeet ik zelfs al eens, dus ik vind dat je best veel gaat! Naar de kapper gaan is ook zo’n probleem voor mij, elke keer wacht ik zo lang dat er een heel stukje af moet, en dan denk ik: ‘Volgende keer ga ik sneller gaan zodat er maar een centimetertje af moet!’. Maar het komt er gewoon niet van… En m’n auto wassen, ook zoiets haha! En mijn klokje in de auto staat ook nog steeds op het zomeruur, haha! Vorig jaar is die gewoon heel het jaar door op zomeruur blijven staan, en ik vrees dat dat dit jaar ook het geval zal zijn, oepsie…
  Kim | Kimsbloglife ♥ onlangs geplaatst…Mijn wishlist voor SinterklaasMy Profile

 15. Het voornemen van geen frisdrank meer drinken pff het lukt me gewoon niet. Heb je tips haha?

 16. Leuk om te lezen en zo herkenbaar! Ik stel vooral huishoudelijke klusjes uit. Dan denk ik: ach, ik doe dat morgen wel. En voor ik het weet is er een week voorbij 🙂 ik zou ook om de zes maanden naar de tandarts moeten maar stel het altijd uit. Heb er een hekel aan! De omgeving, de geur, al die dingen in je mond… Pff, ik weet maar al te goed waarom ik het uitstel, haha!
  Vanessa onlangs geplaatst…Fa Glamorous Moments Amaranth Elixir & Black Orchid | Shower Cream & DeodorantMy Profile

 17. Dit is het onderwerp waar ik wereldkampioen in zou zijn, als dat kon. Ik ben zó goed in dingen voornemen en mezelf vervolgens teleurstellen. Hoe makkelijk het soms ook is. 11u in bed liggen? Dan wordt het sowieso 5 over 11. Om maar even een voorbeeldtje te noemen. Het is bijna zelfstraffing en best deprimerend soms haha. Gewoon dóen is de truc, maar ja…
  Michelle onlangs geplaatst…Flashback friday: games #1My Profile

 18. Nina Simplynspecial

  Herkenbaar hihi. Maak ik een keer een boodschappenlijstje, neem hem zelfs nog mee naar de winkel. Kijk ik er niet op!! Kom ik vervolgens thuis “hey wat zit er in mijn broekzak”? Fail haha
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Mijn everyday make-upMy Profile

 19. Hahahaha super veel is zo herkenbaar! Ik ga gemiddeld eens in de 6 maanden naar de kapper. Van dode punten heb ik ontzettend weinig last en twee keer per jaar is voor mijn haar genoeg. Ik zat net zelf even te rekenen en het is alweer 30 weken geleden dat ik voor het laatst ben gegaan.. Oeps..
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Koken Met Janny vd Heijden verslagMy Profile

 20. Fuuuw gelukkig ben ik dus niet de enige hahaha heel herkenbaar ook dat als je toch één van bovenstaande dingen hebt gedaan je weer vol goede moed zit om vaker bepaalde dingen te doen en het er dan toch niet van komt… hihihi

 21. Haha leuk bedacht kelly! En sommige dingen zijn inderdaad heel herkenbaar haha. Wij zijn net terug van vakantie en we dachten, he laten we gelijk eens de koelkast doen voordat hij weer vol zit met boodschappen.. ja niet dus haha

 22. Ik herken me in bijna alles haha! Behalve dan naar de tandarts gaan, dat doe ik wel altijd trouw. En die schoonheidssalon.. Ja, dat zou ik ook wel iedere maand willen doen evenals de kapper. Gelukkig heb ik nu een manier ontdekt hoe ik zelf mijn haar kan knippen. Leuk artikel, ik houd van dit soort lijstjes 🙂
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

 23. Zo heerlijk herkenbaar! Ik denkt dat iedereen een groot gedeelte van deze “voornemens” iedere keer heeft. Leuk artikel!

 24. Wow dit is heel herkenbaar! Vooral dat puntje over de tandarts, mijn tanden zijn tot nog toe altijd perfect in orde dus na 5 minuten sta ik steeds weer buiten waardoor ik het stom vind om iedere 6 maanden te gaan want er zijn ongetwijfeld mensen die echt tandpijn hebben en dan neem ik hun plekje in, pff :).
  Sandra onlangs geplaatst…Bijna 25: wat staat er op mijn wenslijstje?My Profile

 25. Haha heel herkenbaar! Behalve de tandarts, daar ga ik standaard iedere 6 maand heen, wanneer ik geweest ben maak ik meteen een nieuwe afspraak hoor want anders vergeet ik het zelf ook.. ik plan het dan ook meteen in mijn agenda, en telefoon in zodat ik het niet vergeet. En het puntje van de auto, die heb ik namelijk niet maar kan me voorstellen dat dat erbij in schiet 😉
  Veronique onlangs geplaatst…AdventschallengeMy Profile

 26. Jeej! Ik heb net vorige week de keukenkastjes en de koelkast leeggemaakt. Met name omdat we een nieuw keukenapparaat hadden gekocht waar geen plek voor was.

  De rest is wel erg herkenbaar, m’n vriend maakt bij de kapper altijd meteen een nieuwe afspraak, bij hem ziet er vreselijk uit als hij het vergeet 😉
  Sofie onlangs geplaatst…Quiz: Welke Gooise Vrouw ben jij?My Profile

 27. Ja is wel herkenbaar, alleen het auto wassen laat ik aan mijn man over dat is toch zijn hobby en hij rijd er ook het meeste in. De tandarts afspraak maak ik altijd als we een afspraak hebben gelijk weer voor over een half jaar. Ik moet zeggen dat er steeds minder dingen zijn sinds ik als ik iets bedenk het gelijk doe.
  Els onlangs geplaatst…Doel 1 en 28 behaald (Day zero project)My Profile

 28. Haha grappig. Neem eens lekker zo’n avondje voor jezelf, da’s zó fijn! Ik ga om de 3 a 4 maanden naar de kapper, en da’s prima. Ik moet altijd meteen een afspraak maken bij de tandarts, wellicht dat dat je zou helpen? Heb je het in ieder geval op de kalender staan, verzetten kan nog altijd 🙂
  Debby onlangs geplaatst…Pregnancy update // Week 20 – 21My Profile

 29. Ik herken me erg in het punt over de kapper. Ik ga pas als het écht nodig is. Wel maken wij altijd op zondagavond een lijstje met wat we gaan eten de hele week. Vervolgens maken we op ah.nl meteen se boodschappenlijst. Ideaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.